GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 13:52

Vali Çelik: “Yüksekova tüneli yakında açılacak”

A
A
A
Vali Çelik: “Yüksekova tüneli yakında açılacak”

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova ilçesinde yapımı süren Yüksekova-Yeni Köprü Yolu T-1 Tüneli’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.


Karayolları 11. Bölge Müdürü Demirhan Erol ile birlikte tünelde incelemelerde bulunan Vali Çelik, projenin bölge için taşıdığı önemin altını çizdi. Bölgedeki ağır hava şartlarına rağmen çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Çelik, “Projenin iki ana unsuru var. Biri T1, diğeri T2 tüneli. İçinden geçtiğimiz T1 tüneliydi. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda. Bu tünelin akabinde yaklaşık 4 kilometrelik bölünmüş yol, sonrasında T2 tüneli var. O da yaklaşık 4 bin 600 metre uzunluğunda. Bu süreç bittiğinde çalışmaların yürütüldüğü 23 kilometrelik kısım 16 kilometreye düşecek. Kilometreden sağlanan tasarruftan daha önemlisi bu güzergah açıldığında yolda bulunan heyelanlı bölge, Yeni Köprü’den sonra ilçeye doğru olan 9 kilometrelik aks, T1 tüneliyle geçilmiş olacak. 35-40 dakika süren ve biraz da riskler barındıran yol T1 ve T2 tünellerinin bitmesiyle 10 dakikaya düşecek. Bu çok güvenli ve konfor alanı açacak” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen Yüksekova-Yeni Köprü Yolu’nun, heyelanlı ve riskli bölgelerin bypass edilmesi amacıyla hayata geçirildiğini kaydeden Çelik, bu projenin ticaret ve ulaşım açısından stratejik bir önem taşıdığını söyledi.


Vali Ali Çelik, incelemelerinin ardından projenin kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, tüm yetkililere ve çalışanlara teşekkür ederek, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli’de kadın girişimcilere ürün fotoğrafçılığı kursu Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim müdürlüğü tarafından kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlatılan e-ticaret Eğitimi Projesi kapsamında, kursiyerlere ürün fotoğrafçılığı eğitimi verildi. Eğitim; Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği (NAFOD) üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, E-ticaret platformlarında satışa sunacakları ürünlerin nasıl profesyonelce fotoğraflanması gerektiğine dair bilgi sahibi oldu. Kursiyerler, ürünlerin doğru ışıkla nasıl çekileceği, estetik açıdan etkili sunum yöntemleri ve dijital platformlarda görsel kalitenin satışlar üzerindeki etkisini öğrenme fırsatı buldu. Eğitim sırasında kullanılan teknikler, kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri ve rekabet avantajı elde etmeleri için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, kursu ziyaret ederek hem katılımcılarla sohbet etti hem de verilen eğitimin önemine dikkat çekti. Başkan Tetik, “Kadın girişimcilerimizin başarılarını desteklemek ve onları dijital çağın gereklilikleriyle donatmak öncelikli hedeflerimizden biri. Bu tür eğitimlerle, girişimcilerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, ürünlerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri fırsatlar oluşturuyoruz. Bizlere bu projede destek veren NAFOD’a ve kadınlarımızı bu eğitimlerle buluşturan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Hamile kadın, metrobüste doğum yaptı İstanbul Esenyurt’ta 35 haftalık hamile Hanife Mete kontrol için hastaneye gittiği sırada metrobüste doğum yaptı. Bu sabah, kontrol için hastaneye gitmek üzere Avcılar’dan metrobüse binen Hanife Mete’nin doğumu araçta gerçekleşti. Metrobüs ile Cennet Mahallesi’ne geldikleri sırada sancıları başlayan Mete, doğumun başladığını söyleyerek araçtan inemedi. Metrobüsün içinde gerçekleşen doğumun hemen ardından anne ve bebek ambulansla Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapılan anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu açıklandı. Haberi alan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, doğum yapan anneyi hastanede ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özer ve İmamoğlu, anneye çiçek takdim ederken, babaya da iyi dileklerini iletti. Baba Cemal Mete " Bizi çok memnun ettiler" Bebeğin babası Cemal Mete şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu; “Biz sabah kalktık, hastaneye gidecektik. Metrobüsle hastaneye gidiyorken eşimin bir anda sancısı başladı ve doğum gerçekleşti. Bu olay sonrasında Dilek İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ziyarete geldiler. Bizi çok mutlu ettiler. Bizimle ilgilendikleri için Allah razı olsun onlardan. Bir erkek evladım oldu bu yüzden de çok mutluyum. Bu gün bizi burada yalnız bırakmayan herkese tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.