SPOR - 30 Eylül 2021 Perşembe 09:17

Yasin Öztekin: 'Gol ve asist yapmaya açım'

A
A
A
Yasin Öztekin: 'Gol ve asist yapmaya açım'

Samsunspor’un ve Türk futbolunun deneyimli futbolcusu Yasin Öztekin, her maçta gol atıp ve asist yapmaya aç olduğunu, bunun için de çok çalıştığını söyledi.

34 yaşındaki Yasin Öztekin, yaşına rağmen istekli ve fit görüntüsü ile gençlere taş çıkartıyor. Futbola Borussia Dortmund Kulübünde başlayan, Galatasaray, Trabzonspor ve A Milli Takım formasını terleten Yasin Öztekin şimdilerde ise TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile Süper Lig’e çıkma mücadelesi veriyor.

Ligdeki ilk 6 maçta 4 gol ve 3 asist ile takımının attığı 11 golün 7’sine katkı yapan Öztekin, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. A Milli Takım, yabancı sınırı konusu, altyapı ve Süper Lig hedefleri hakkında görüşlerini belirten Öztekin, önemli konulara değindi.

“Her maçta gol ve asist yapmaya açım”

Takımın kazanması için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını ifade eden Yasin Öztekin, “Samsunspor’da olduğum için çok mutluyum. Geçen sene şampiyon olmak için buraya gelmiştim ama son haftaya kadar verdiğimiz mücadelede beklediğimiz şeyleri alamadık. Şu anda Süper Lig’de oynuyor olabilirdik. Şehir ve takım bunu hak ediyor. Bu sene şampiyon olmak için oynuyoruz. Son haftalarda istediğimiz sonuçları almasak da lig uzun bir maraton daha çok maç var. Daha çok çalışıp, iyi bir sonuç almak istiyoruz.

Bireysel performanstan daha çok takım oyununu düşünüyorum. Eğer takım oyunumuzu biraz daha geliştirirsek ben de biraz daha rahat edebilirim. Hedefimiz daha iyi bir takım olmak. Daha az gol yiyerek, daha iyi defans yapıp galip gelmek istiyoruz. Zaten her maçta pozisyonlara giriyoruz. Gol de atıyoruz. En önemlisi ise bu ligde gol yememek. 6 maçta 4 gol 3 asist yaptım. Bu iyi ama daha iyi olabilirdi. Hedefim her maçta katkı yapmak. Hem kendimi geliştirip hem de takımımızı geliştirip daha iyi olmak istiyoruz. Aklımda direkt gol ya da asist krallığı yok ama her maçta gol atmak ve asist yapmak istiyorum. Buna açım. Her maça çıktığımda bunu kafamda canlandırıyorum. Her maçta gol ve asist yapma hedefim var” dedi.

Yasin Öztekin: 'Gol ve asist yapmaya açım'

“Tekrar Süper Lig’de oynamak için fit ve hazırım”

Samsunspor ile Süper Lig’de de mücadele etmek istediğini dile getiren tecrübeli oyuncu, “Ben Borussia Dortmund altyapısında 12 sene oynadım. Orada da profesyonel oldum. Şu anda 34 yaşındayım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Uzun yıllar daha futbol oynamak istiyorum. Uzun yıllar Almanya’da altyapı eğitimi alınca alıştım. Her hafta özel idman yapıyorum. Bildiğim ve inandığım idmanlarım var. Bunları yaptım ve bu zamana kadar hiçbir problemim olmadı.

Maçta da yaptığım idmanlar neticesinde kendimi daha iyi hissediyorum. Böyle olunca da 90+3. dakikada bile depar atıp, koşup, mücadele edebiliyorum. İnşallah bu fit halimi devam ettirmeyi düşünüyorum. İlk hedefim Samsunspor’u Süper Lig’e çıkartmak. Buna katkı vermek için Samsunspor’a geldik. Seneye Samsunspor ile Süper Lig’de oynayıp, kendimi göstermek istiyorum. Süper Lig’de uzun yıllar oynadım, tekrar oynamak için hazır ve fitim. İnşallah bu hayalimi de Samsunspor ile gerçekleştiririm. Süper Lig’de Samsunspor ile mücadele edip, kendi adımdan söz ettirmek istiyorum” diye konuştu.

“A Milli Takım’da Fatih Terim ile yakalanan başarılı seri tekrar yakalanabilir”

Kendi döneminde A Milli Takım’ın Fatih Terim yönetiminde seri galibiyetler aldıklarına da değinen Yasin Öztekin, “Milli Takım’ın başarısızlığının birçok nedeni var. Ben Almanya’da doğup, büyüdüm. Oradaki futbol anlayışı ile disiplin ile Türkiye arasında fark var. Avrupa Şampiyonası’nda ben Fatih Terim ile 2015, 2016 ve 2017 senelerinde çok iyi bir seri yakalamıştık. Onu yine yakalayabiliriz ama sadece futbol değil daha fazla şeye ihtiyaç var. Bunlar disiplin, hocanın sistemi, oyuncunun arzusu gibi konular çok önemli. İyi bir Milli Takımımız var. Çoğu futbolcumuz Avrupa’da iyi seviyede oynuyor. Bence en önemli konu sistem. Hocanın istedikleri çok önemli. Bu konular başarılırsa, başarılı olabiliriz. A Milli Takım’a da Stefan Kuntz geldi. İnşallah faydalı olur. Alman disiplini ile sahada kim iyi mücadele ediyorsa ona formayı verip, öyle başarılı oluruz. Önümüzdeki süreçte 3 maç daha var. İnşallah bu maçları geçip, Dünya Kupası’nda güzel şeyler başarırız” şeklinde konuştu.

“Altyapıdan daha fazla oyuncu yetişirse yabancı kuralı kalkar”

Yabancı oyuncu kuralı ve Türk oyuncu oynatma zorunluluğunu değerlendiren Öztekin, “Bence bir futbolcunun Türk ya da yabancı olmasının bir önemi yok. Avrupa’nın büyük liglerinde yabancı kuralı yok. Türkiye’de var. İyi olan, hak eden, çalışan formayı alır. Her oyuncunun kendisine bakması lazım. Türk olsun yabancı olsun, iyi olduktan sonra her şeyi başarabilirsiniz. Yabancı bir oyuncuyu getirip, o kadar para verip, kenarda oturtursan ya da istediğini alamazsan Türk oyuncular için de bir sıkıntı oluyor. Altyapıdan daha fazla Türk futbolcu yetiştirmek lazım. Bunu daha iyi yapabilirsek yabancı kuralı kalkar. Benim için kural önemli değil. Herkesin kendine iyi bakması lazım. Herkes iyi çalışırsa öyle bir kurala da gerek yok bence” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon olmak istiyorsak taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var”

Şampiyonluk için taraftara ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Yasin Öztekin, şunları söyledi:

“Bazen istediğimiz sonucu alamıyoruz, bazen de istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Denizlispor maçı öncesi istediğimiz sonuçları alamadık. Takımımızda yeni oyuncularımız var. Bu ligde ilk defa oynayanlar var. Yurt dışından gelenler var. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen istediğimiz olmuyor. Taraftarlardan tek isteğim, her zaman arkamızda olsunlar. Tribünleri doldursunlar. Sezon öncesi evimizdeki 18 maçı da kazanabileceğimizi söylemiştim. 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldık. Taraftarlarımız desteğini kesmesin. 1 maç kötü gittiğinde karamsar olmasınlar. Bu işi kazanmak ve insanları mutlu etmek için yapıyoruz. Stada gelip bizleri desteklemeye devam etsinler. Eğer şampiyon olmak istiyorsak taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var” dedi.

Erdi Demür
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ Pazarlar MYO’da Yöresel Gıdalar Çalıştayı Dumlupınar Üniveristesi (DPÜ) Pazarlar Meslek Yüksekokulu, Yöresel Gıdalar Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Pazarlar Kaymakamı Hüseyin Safa Erdem, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, Pazarlar MYO Müdürü Doç. Dr. Erdal Aday, akademik ve idari personeli ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan çalıştayda ilk konuşmayı yapan Doç. Dr. Erdal Aday, Kütahya’nın kültürel potansiyelinden yararlanılması adına önemli bir etkinlik düzenlediklerini kaydederek katılımcılara teşekkür etti. Kütahya Folklor Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşenur Sır Dündar, Belediye Başkanı Bilal Demirci ve Kaymakam Hüseyin Safa Erdem ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın teşekkür konuşmalarının ardından çalıştay kapsamında hazırlanan sunumlara geçildi. Pazarlar MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Barış Burak Albayrak’ın Pazarlar’da Gıda Teknolojisi ve Aşçılık başlıklı sunumuyla başlayan bu bölüm, Öğr. Gör. Hilal Kılmanoğlu’nun Kütahya’ya Özgü Endemik Meyve Türlerinin Tanıtılması ve ardından Öğr. Gör. Yıldız Ünlü Duman’ın Pazarlar Mutfak Kültürü başlıklı sunumlarıyla devam etti. Araştırmacı Necati Gültekin’in Kütahya’da Üretilen Ürünlerin Coğrafi İşaret Süreci konulu sunumun ardından Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Kansu Gençer, Gastronomi Potansiyelinin Pazarlanması başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Son olarak Araştırmacı Ali Osman Gürcan, Pazarlar Kirazının Tarihçesi ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştay kaspsamında katılımcılar MYO bahçesinde hazırlanan stantta vişneli glütensiz tarhana, cevizli kekikli glütensiz ekmek, Pazarlar ekmeği, haşhaşlı pide, vişne reçeli, vişne kompostosu, hamursuz, meyve kuruları ve Pazarlar turşusu gibi yöresel ürünleri incelediler.
Niğde 73 yaşında mesane tümöründen kurtuldu Mesane kanseri hastası Niğde’de ilk kez yapılan Radikal Sistektomi Üriner Diversiyon cerrahisi ile sağlığına kavuştu. Yaklaşık 2 ay önce mesane şikayeti ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Yakup Önar, Üroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Böcü tarafından Radikal Sistektomi Üriner Diversiyon yöntemi ile ameliyat edildi. Hekimlerin başarılı çalışmaları sayesinde hastaların başka şehirlere sevk edilmeden kentte tedavi edildiklerini belirten Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları koordineli çalışmalarla hastanede başarılı operasyonlara imza atıldığını ifade etti. Kanser hastalarının Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şifa bulmaya devam edeceğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan ise; operasyonda emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Kadir Böcü ve ekibine teşekkür etti. Hastaneye ilk başvurduğunda idrar yolu enfeksiyonu olduğu sanılan hastanın yapılan tetkiklerinde mesanenin tamamına yakınını dolduran tümör tespit ettiklerini ifade eden Üroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Böcü yaptığı açıklamada; mesane tümörü görülen hastalar için en etkin tedavi yöntemlerden birisi olan ‘Radikal Sistektomi’ yöntemini artık Niğde’de uyguladıklarını söyledi. Radikal ürolojik, onkolojik ve fonksiyonel cerrahileri Niğde’de başarı ile uygulamaya devam edeceklerini söyleyen Kadir Böcü, başarılı geçen operasyon sonrası Yakup Önar’ın sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Geçirdiği ameliyat sonrası mesanesini kaplayan tümörden kurtulan Yakup Önar; hastane yetkilileri, doktor ve çalışanlara kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Başka şehre gitmeden Niğde’de bu ameliyatı olabildiğim için mutluyum. Allah devletimizden razı olsun. Doktoruma ve sağlık ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Kastamonu Deneme amaçlı ekilen patates, iki ilçenin geçim kaynağı oldu Kastamonu’nun Devrekani ve Hanönü ilçelerinde deneme amacıyla ekilen ekilen patates, çiftçilikle uğraşan ailelerin geçim kaynağı haline geldi. Kastamonu’da il genelinde bu yıl 7 bin 350 dekar alanda yaklaşık 25 bin ton patates hasat edilmesi bekleniyor. Kastamonu’da ilk etapta deneme amaçlı ekilen patates, Devrekani ve Hanönü ilçelerinde çiftçilerden büyük ilgi görüyor. Üreticilerin Nisan ve Mayıs aylarında toprakla buluşturduğu patatesler toplanmaya başlandı. Patates tarlalarında çalışan işçiler, kovalarla patatesleri topluyor. Daha sonra patatesler çuvallara doldurularak traktör römorklarına yükleniyor. Kastamonu’da il genelinde 7 bin 350 dekar alanda ekilen patatesten yaklaşık 25 bin ton rekolte bekleniyor. Patatesin kilosu ise 15 liradan alıcı buluyor. Çiftçiler, olumsuz hava şartlarına rağmen verimin iyi olduğunu ve fiyatlardan da memnun olduklarını söyledi. Öte yandan, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle Hanönü ilçesinde 10 dekar araziye 4 ton kışlık ’Madeleine’ patatesi ekimi gerçekleştirildi. Yüzde 50 hibeli TAKE projesi çerçevesinde ekilen patateslerin, çiftçi katkısının bir kısmı Hanönü Belediyesi, bir kısmı da Acica Maden İşletmesi tarafından karşılandı. Yüzde 50 hibeli olarak Hanönü’nde 10 dekar araziye 4 ton kışlık ’Madeleine’ patatesi ekimi için tören düzenlendi. Törene Hanönü Kaymakam Vekili Abdulmelih Orhan, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ile maden işletmesi yetkilileri ve çiftçiler katıldı. “Patates, ilçemizin önemli tarım ürünlerinden bir tanesi haline geldi” Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, patatesin Devrekani’nin önemli tarım ürünlerinden bir tanesi haline geldiğini belirterek, “Kulaksızlar Barajı ile Beyler Barajı’nın araziyi sulama imkanına sahip olmasıyla birlikte son yıllarda patates üretiminde Devrekani’de ciddi miktarda artış gözlemleniyor. Devrekani’de 7 bin dönüm arazide patates üretimi söz konusu, şu anda patatesin hasat dönemi de başladı. Ben arazide yapmış olduğum çalışmalarda dekar başına 3 ila 3,5 ton civarında çiftçilerimizin patates elde ettiklerini gördüm. Dünya ortalamasına baktığımız zaman bu 2 ila 2,5 ton civarındadır. Dünya ortalamasının oldukça üzerinde bir patateste verime sahibiz. Patatesin fiyatları bu yıl çiftçilerimizin çok fazla yüzünü güldürmese de her yıl bu şekilde olacak diye bir durum söz konusu değil. Verimin güzel olması bizleri mutlu ediyor. Çiftçilerimizin patates tarımına yönelmesi bizleri mutlu ediyor. Ülkemize ekonomik anlamda da destek veriyoruz. Bu da bizleri daha çok mutlu ediyor” dedi. “Hem fiyat olarak hem verim olarak şükür, yüzümüz gülüyor” Kastamonu’nun Devrekani ilçesine bağlı Kasaplar köyünde patates üreticiliği yapan Necmettin Bakar ise, “Bu yıl 30 dönüm alanda patates ektim. Makineleşmeye geçince daha fazla ekiyoruz. Nisan ayında patatesin ekimini yapıyoruz, Eylül ayında da hasadına başlıyoruz” diye konuştu. Dengesiz yağışlar sebebiyle zorluk çektiklerini söyleyen Bakar, “Bu yıl kuraklık biraz bizi yordu. Normalde 2 defa su atarken bu sefer 4 defa atmak mecburiyetinde kaldık. Bu da ister istemez maliyetlerimizi arttırdı. Fakat buna rağmen verimimiz iyi” diye konuştu. Bu yıl patatesin kilosunun 15 liradan satıldığını ifade eden Bakar, “Ben, bu yıl toptan olarak kilosunu 15 TL’den sattım. Bu yıl patateste verim iyi, buna şükür” şeklinde konuştu.