ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 09:07

Bursa’da yumruklu ’yol verme’ kavgası

A
A
A

Bursa’da sürücüler arasında yumruklu ’yol verme’ kavgası başka bir sürücü tarafından kaydedildi.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Mudanya Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki sürücü arasında ’yol verme’ tartışması kısa sürede büyüdü. Sürücülerden biri aracından inerek tartıştığı sürücüye yumruk attı. Araya diğer sürücülerin girmesiyle taraflar sakinleştirildi.

Abdullah Uğur

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Prof. Dr. Kul, Spor Bilimleri Fakültesi dekanı oldu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevinde değişim yaşandı. Dekan Vekili olarak görev yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, görevini Prof. Dr. Murat Kul’a devretti. Dekanlık makamında düzenlenen devir teslim törenine, Rektör Türkmen’in yanı sıra üniversite üst yönetimini temsilen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Genel Sekreter Nazmi Karabulut katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Görev yaptığım süre boyunca, üniversitemizin spor yönetimi alanında ülkemize örnek teşkil edecek projeler geliştirdik. Bu projelerin en önemlisi olan ‘Şampiyonların Üniversitesi’ projesi ile genç sporcularımıza sağladığımız desteklerle ulusal ve uluslararası arenada başarılı sonuçlar aldık. Yeni dekanımıza bu bayrağı devrederken, sürdürülebilir başarılarımızın artarak devam edeceğine inancım tamdır.” şeklinde konuştu. Görevi devralan Prof. Dr. Murat Kul ise Rektör Türkmen’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bayburt Üniversitesinin spor yönetimi vizyonunu daha da ileriye taşımayı hedeflediğini vurguladı. Kul, “Üniversitemizin spor bilimlerinde kazandığı ivmeyi daha da yukarıya taşıyacak stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz. ‘Şampiyonların Üniversitesi’ projesi ve başarıda istikrarın sürdürülmesi, fakültemizin ana hedefleri arasında yer alıyor. Önümüzdeki süreçte, Üniversitemizin sporcularına, akademik ve fiziki imkânlarına yönelik gelecek ve kariyer yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi. Çiçek takdimi ile sona eren törenin ardından yeni dekan ve üniversite yönetimi, fakültenin gelecek dönem projelerini değerlendirmek üzere toplantıya geçti.
Bingöl Bingöl Yamaç Barajında çalışmalar sürüyor Bingöl Yamaç Barajında, gövde dolgusu imalatının devam ettiği ve yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu çerçevede Bingöl Yamaç Barajında çalışmalar aralıksız devam ederek yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yamaç Barajında şu anda gövde dolgusu imalatının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘’Baraj inşaatında dolusavak, dipsavak ve memba batardosu imalatlarını tamamladık gövde dolgusunda çalışmalar devam ediyor’’ dedi. Bingöllü üreticilere yılda 77 milyon lira ek gelir 9 bin 750 dekar araziye can suyu verecek Yamaç Barajının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta, ‘’Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 9 bin 750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Bingöllü üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda 77 milyon lira daha fazla kazanacak’’ diye konuştu. 3 milyon 200 bin metreküp su depolayacak temelden yüksekliği 41 metre olarak projelendirilen Yamaç Barajının gövdesi kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde projelendirildi. 3 milyon 200 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 9 bin750 dekar araziye can suyu verecek.
İstanbul Beyoğlu’nda genç kıza sokak ortasında taciz anları kamerada İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşanan taciz skandalının görüntüleri ortaya çıktı. Yoldan geçen bir kızın önünü kesen 2 şahıs bununla yetinmezken, şahıslardan biri genç kızı yere yatırarak taciz etti. Genç kız, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtulurken, yaşanan dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 24 Eylül 2024 tarihinde Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi Balo Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde evine giden 25 yaşındaki İrem A.’nın peşine Semir T., ve Ömer K., adlı 2 kişi takıldı. Şahıslar bir süre sonra genç kızın önünü keserek taciz etmeye başladı. Genç kızı duvara sıkıştıran şahıs daha sonra talihsiz kadını yere yatırarak taciz etmeye devam etti. Şahsın yanında duran arkadaşı ise o anları seyretti. Vatandaşlar kurtardı Genç kızın yerde tacize uğradığını gören vatandaşlar olaya müdahale etti. Şahıslar vatandaşlar tarafından bölgeden uzaklaştırırken, tacize uğrayan genç kız yine çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Dehşet anları kamerada Yaşanan taciz skandalı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde genç kızı takip eden şahıslardan birisi talihsiz kadının önünü keserek duvara doğru sıkıştırıyor. Daha sonra genç kızı zorla öpmeye çalışan şüpheli yere yatırarak taciz etmeye devam ediyor. Bir süre sonra vatandaşlar araya girerek şahısları uzaklaştırdığı görülüyor. Olay sonrası polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Beyoğlu Güven Timi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sonrası şüpheliler Semir T., ve Ömer K., yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve şahısların çok sayıda suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. (SB-
İstanbul A Milli Takım’ın Karadağ ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı A Milli Futbol Takımı’nın, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 11 Ekim’de Samsun’da Karadağ ve 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. Stuttgart forması giyen 27 yaşındaki futbolcu Atakan Karazor, ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 11 Ekim Cuma günü Samsun’da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Milliler bu müsabakanın ardından 14 Ekim Pazartesi günü de İzlanda’nın konuğu olacak. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, söz konusu mücadelelerin aday kadrosunu da belirledi. Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ta forma giyen Atakan Karazor ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağırıldı. A Milli Takım’a davet edilen oyuncular, 7 Ekim Pazartesi günü saat 12.00’de TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanacak. İlk çalışmasını da aynı gün saat 18.30’da yapacak ay-yıldızlılar, Karadağ karşılaşmasının hazırlıklarını hafta boyunca bu tesiste sürdürecek. A Milli Takım kafilesi, 10 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek Karadağ maçı öncesindeki resmi antrenmanın ardından saat 16.00’da uçakla Samsun’a gidecek. Kırmızı-beyazlılar, aynı gün 17.45’te Karadağ maçının oynanacağı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda kısa bir yürüyüş yapacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir futbolcu, stadyumda saat 18.00’de basın toplantısı düzenleyecek. A Milli Takım, İzlanda karşılaşması için 12 Ekim Cumartesi günü TSİ 15.30’da uçakla Samsun’dan bu ülkeye yolculuk edecek. Keflavk Havalimanı’na inecek kafile, buradan otobüsle maçın oynanacağı başkent Reykjavk’e geçecek. Montella ile bir futbolcu, 13 Ekim Pazar günü saat 13.45’te (TSİ 16.45) Laugardalsvöllur Stadyumu’nda basın toplantısı gerçekleştirecek. Ay-yıldızlılar, maç öncesindeki resmi antrenmanını da bu statta saat 18.00’de (TSİ 21.00) yapacak. Karadağ ve İzlanda mücadelelerinin 28 kişilik aday kadrosu şu şekilde: Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor) Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma) Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica) Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yunus Akgün (Galatasaray)
Zonguldak Oruç Reis Araştırma Gemisi Somali yolculuğu için hazırlıklar tamamlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında Somali kara ve açık deniz blokları alanında imzaladığı mutabakat zaptı çerçevesinde Oruç Reis Araştırma Gemisi 7 ay boyunca Somali’de görev yapacak. Geçen Mart ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı Arasında Somali kara ve açık deniz blokları alanında mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Somali’de denizde her biri yaklaşık 5’er bin kilometrekarelik alanı temsil eden 3 ruhsat sahasında sismik veri toplama çalışması icra edecek. Bu kapsamda yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın devam etmesi ön görülüyor. Bu kapsamda Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Filyos Limanı’nda hazırlıkları tamamlanan geminin Filyos’tan yola çıkarak İstanbul’a ulaşması bekleniyor. Çalışmalara Zağanos Paşa Destek gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi refakat edecek. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı iki adet firkateyn de çalışmalara eşlik edecek. Çalışmalarının bitmesine müteakip verilen talimatlar doğrultusunda Türkiye’ye dönecek. Toplanan veriler Ankara TPAO Veri İşlem Müdürlüğü’nde işlenecek ve değerlendirilecek. Değerlendirmeler olumlu olursa sondaj aşamasına geçilecek. Türk mühendisler tarafından Türkiye’de inşa edildi 87 metre uzunluğundaki Oruç Reis Araştırma Gemisi, 23 metre genişliğinde, 34 metre yüksekliğinde sahip. Gemi, jeofizik, jeolojik, oşinografik ve hidrografik çalışma yapma amacıyla özel olarak tasarlandı. Gemi, Türk mühendisleri tarafından dizayn edilip Türkiye’de inşa edildi. Tamamen yerli ve milli bir gemi olan Oruç Reis Araştırma Gemisi doğal kaynakların aranmasında, kıta sahanlığı ve yer kabuğu araştırmalarında, doğal afetlerin araştırılmasında (deprem, tsunami, iklim değişikliği gibi) deniz ve okyanus alanlarındaki yapısal unsurların belirlenmesi amaçlı yer bilim çalışmalarında çok yönlü olarak kullanılıyor. Gemi adamı mürettebatı Türk personelden oluşuyor Oruç Reis Gemisinde, gemi adamı mürettebatı olarak tamamen Türk personel çalışıyor. Sismik ve sörvey bölümlerinde ise, yine çoğunluk Türk personel ile beraber, tamamının Türk personel olması için personel yetiştirme ve eğitim çalışmaları sürdürülüyor. 2017 yılında çalışmalarına başlayan Oruç Reis Araştırma Gemisi Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) uhdesinde Akdeniz ve Marmara bölgesinde, 2022 yılından itibaren ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) uhdesinde Akdeniz ve Karadeniz’de (özellikle Sakarya Gaz Sahasında) toplamda 23 bin kilometrekarenin üzerinde 2 ve 3 boyutlu sismik çalışma yaparak veri topladı.