SPOR - 07 Mayıs 2023 Pazar 15:48

Umut Nayir’den, Süper Lig’de ilk hat-trick

A
A
A
Umut Nayir’den, Süper Lig’de ilk hat-trick

Ümraniyespor’un milli futbolcusu Umut Nayir, Sivasspor karşısında kaydettiği 3 golle, Süper Lig’de ilk kez hat-trick yaparken, bu sezon da 15 gole ulaştı.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Ümraniyespor, sahasında Sivasspor ile karşılaştı. Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi, 7. dakikada öne geçti. Sekidika’nın sol taraftan ceza sahasına çevirdiği topa ön direkte dokunan Umut, maçtaki ilk golü attı. İstanbul temsilcisi, etkili oyununu sürdürürken, sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Sivasspor’un defans oyuncusu Murat Paluli’nin elle oynaması sonrası hakem Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Umut Nayir, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.
Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarıda, Umut Nayir bir kez daha sahneye çıktı. Sağ taraftan gelişen atakta Kayode’nin yakın mesafeden vuruşunda kaleci Muammer’den seken topu Umut, voleyle filelere göndermeyi başardı. Umut, 90+1. dakikada Kayode golünde de asist yaptı. 29 yaşındaki forvet, bu sezon Süper Lig’de 27 maçta görev alırken gol sayısını 15’e yükseltti. Öte yandan milli futbolcu bugünkü performansıyla Süper Lig kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Muhtarlıktan oldu ama hizmet aşkı bitmedi, hizmete ölülerden başladı Sivaslı kısa süreli muhtar, muhtarlıktan düşürülmesine rağmen köyüne hizmetten geri durmadı. Hizmete ölülerden başlayan kısa süreli muhtar, köy mezarlığını güneş enerjisi paneli ile suya kavuşturdu. Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Eskiçubuk köyünde yaşayan Ekrem Şenol, 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarlığa adaylığını koydu. Köy sakinlerinin oylarıyla muhtar seçilen Şenol bir süre sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından adli sicil kaydı nedeniyle görevden alındı. Muhtarlık görevinden alınmasına rağmen hizmet aşkı sönmeyen Şenol, görevden alındıktan sonra köy mezarlığına sondaj yaparak güneş enerjisi ile su çıkardı, mezarlığın temizliğini yaptı. Muhtarlıktan düşürülmesi onu durdurmadı Eskiçubuk köyü eski muhtarı Ekrem Şenol, “Muhtardım, bir aksilik dolayısıyla görevden alındım. Mezarlığımız atıl bir durumdaydı, ot içerisindeydi. Muhtarlığı kazanınca ilk bayrama mezarlığımızı yetiştirdik. Otunu, taşını temizledik. Mezarlığın suyu eksikti. Herkesin fidanını sulayacağı, mezarına su dökeceği bir su yoktu. Onun planını yaptık. Bende bir sondaj vuralım dedim. Güneş paneli ile birlikte 24 saat suyumuz aksın dedim. Köylümüz faydalansın, mezar sahipleri bir tas su döksün dedik. Çok şükür yaptık, suyumuz aktı. Çok da güzel oldu. Bizim köyümüzün de içme suyunda bir yetersizlik var. Daha önce köyden şebeke çekmeyi düşündük. Köyden almayalım, köyümüz de mağdur olmasın dedik. Sondaj vurdurduk, güneş paneli ile suyumuzu gün yüzüne çıkardık. Herkesten Allah razı olsun” dedi.
Tokat Öğretmenliği bırakarak çiftçiliğe başladı: Öğretmen maaşına 10 işçi çalıştırıyor Tokat’ta, geçirdiği sağlık problemleri sonrası öğretmenlik mesleğini bırakıp çiftçilik yapmaya başlayan kişi, şimdi yanında öğretmen maaşına 10 işçi çalıştırıyor. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal İşleri Bölümünden mezun olan Medet Doğan, 4 yıl öğretmenlik yaptı. Geçirdiği beyin ameliyatından sonra doğduğu topraklar olan Tokat’a dönmeye karar verdi. Niksar’da ekilmeyen. atıl durumdaki 1 dönüm arazi satın aldı. İlk etapta hayvancılıkla başlayan Doğan daha sonra 1 dönüm araziye sera kurdu. Burada 17 yıl boyunca tarım ürünleri yetiştiren Doğan, tarım arazilerini 22 dönüme kadar genişleterek sera sayısını ise 12’ye yükseltti. Yaz mevsiminde bölgenin domates, salatalık, biber ve patlıcan ihtiyacını karşılayan Doğan, kış aylarında da marul yetiştiriyor. Yanında ise 10 işçi çalıştırıyor. “İşçilerime öğretmen maaşı kadar maaş veriyorum” Doğan, çalışanlarına öğretmen maaşı kadar ücret ödediğini belirterek, “Asıl mesleğim öğretmenlik. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum. 4 yıl öğretmenlik yaptım. 2007 yılında bu araziyi satın aldım. İlk önce hayvancılıkla başladım. Daha sonra seracılığa döndüm. 1 dönümle başlayarak şu an da 12 dönüm seraya ulaştık. 12 dönüm kapalı alan 10 dönümde açık alan olmak üzere toplam 22 dönüm alanda sebze üretimi yapıyorum. Bu yıl seralarda ağırlıklı olarak domates ve salatalık var. Açık alanda da biber, patlıcan ve karpuz var. Bütün sebzelerden hemen hemen var. Biber çeşitleri de mevcut. Bunu Niksar pazarında kendim de pazarlıyorum. Bazı manavlara da veriyorum. Ağırlıklı olarak Tokat haline götürüp teslim ediyorum. İstanbul’da yöneticilikten biraz sıkılmıştım. Sağlık problemi yaşayarak beyin ameliyatı olmuştum. Bu vesileyle memleketime gelmek istedim. Burası bereketli topraklara sahip ovadır. Niksar bölgesi çok önemli. Dünyanın küresel ısınmadan en son etkileneceği bölge olarak Kelkit Vadisi diyorlar. Bu nedenle burayı tercih ettim. Çok da memnunum. Bugün öğretmenlikten elde edeceğim gelirin çok üstünde gelir elde etmekteyim. Öğretmenin elde ettiği gelir kadar insan çalıştırıyorum. Günlük 8-10 insan devamlı olarak çalışıyor. Yazın domates, kışın da marul üretimi yapmaktayım. Burada yaklaşım 400 dönüm arazi Dönekse tarafında ekilmeyen, boş bırakılmış, tabiri caizse eşeklerin dahi otlatılmadığı bir alandı. Görüldüğü gibi taşlık alan. Bu taşlık alanda bugün bu üretimi yapmaktayız” dedi.