DÜNYA - 02 Mart 2012 Cuma 17:47

Köln merkez cami kaldığı yerden...

A
A
A
Köln merkez cami kaldığı yerden...

Almanya'nın Köln kentinde yapılan ancak bir süre önce proje sahibi DİTİB ile Alman mimar Paul Böhm arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapımı durdurulan camii inşaatının, taraflar arasında anlaşmanın sağlanması üzerine yeniden başladığı bildirildi.

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL


Avrupa'nın en büyük modern camisi olmaya aday Köln Merkez Cami inşaatı, DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) ile projenin Alman mimarı Paul Böhm arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sekteye uğramıştı. Alman basınında da aylardır geniş yer bulan anlaşmazlığın çözüme kavuşturulduğu ve camii inşaatının planladığı gibi tamamlanacağı açıklandı.

Alman basınında çıkan haberlerde DİTİB'in, inşaatta, sözleşme şartlarına aykırı aksaklıklar tespit ettiği gerekçesiyle Böhm'ün sözleşmesini feshedeceği proje sahibi mimar Böhm'ün de buna itiraz ederek mahkeme yoluna gideceği iddia edilmişti.

Tartışmaya sebep olan konularda bir çözüme varıldı bildirilirken, Paul Böhm'ün bundan böyle inşaat müdürü olarak değil camii inşaatının proje danışmanı olarak görev yapacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir