ASAYİŞ - 06 Şubat 2019 Çarşamba 03:57

Kayseri'de polis ekiplerine yapılan silahlı saldırıda 1 kişi gözaltına alındı

A
A
A
Kayseri'de polis ekiplerine yapılan silahlı saldırıda 1 kişi gözaltına alındı

Kayseri'de devriye gezen polis ekiplerine yönelik yapılan saldırıyla alakalı 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Kolej Sokak üzerinde meydana gelen olayda, devriye gezen polis ekiplerine yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1'i ağır 2 polis yaralandı. Olayın ardından mahallede geniş çaplı arama başlatan polis ekipleri, 1 kişiyi saklandığı yerde suç aletiyle birlikte kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs, ifadesi alınmak üzere Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Öte yandan, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da emniyete geldi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi Aksaray’da haraç istediği akrabasının evine tüfek ve satırla giden şahıs adeta meydan dayağı yedi. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan şahıs, baba ve oğul tarafından darp edilip polise teslim edilirken; baba, polis ekipleri gelene kadar kanlar içinde kalan yaralının üstünde oturup bekledi. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 5330 Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, akrabası C.İ.’den (53) haraç istediği iddia edilen O.İ. (41) gece yarısı akrabası C.İ.’yi arayarak haraç almaya geldiğini söyledi. Tüfek ve satırı alıp 68 AAP 158 plakalı otomobille akrabası C.İ.’nin evinin önüne gelen O.İ. haracını almak için C.İ.’yi aşağıya çağırdı. Oğlu S.İ. (29) ile aşağıya inen C.İ. haraç almaya geldiğini iddia ettikleri O.İ.’yi darp etti. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle kanlar içinde kalan O.İ. ağır yaralanırken kavgayı gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gelene kadar O.İ.’nin kaçmaması için kollarını tutup üzerinde bekleyen C.İ., polis ekiplerinin gelmesi üzerine yaralı şahsa, “Bir daha akıllı oluyorsun. Bunda bir daha af olmaz. Onu da sana söyleyeyim, Akıllı ol oğlum” deyip şahsı “Alın abi” diyerek ekiplere teslim etti. Olay yerine gelen 112 acil yardım ekipleri ağır yaralı şahsa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulansa bindirilen O.İ. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Şahsın baskına geldiği araçta arama yapan polis ekipleri bir adet tüfek ve bir adet satır ele geçirdi. O.İ.’nin dün gündüz de baba ve oğulun dükkanına gidip silah çektiği, haraç istediği ve bu nedenle baba ve oğlun da polis merkezine giderek şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili baba ve oğul gözaltına alınırken Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Aksaray Aksaray’da zabıta ve polis tır denetiminde Aksaray’da cadde ve sokaklarda tır parkı denetimine çıkan polis ve zabıta ekipleri park yasağına uymayan tırlara ceza kesti. Aksaray’da artan trafik yoğunluğu ve şehir içi trafiği etkileyen, cadde ve sokaklarda kör nokta oluşmasına neden olan tır parklarına yönelik emniyet ve zabıta ekipleri denetime çıktı. Trafikte yolun görünmediği ve trafiği olumsuz etkilediği yönünde gelen ihbarlara yönelik denetime çıkan ekipler, yasağa uymayan tırların plakalarına ceza yazdı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyon kararı ile tırların belediyenin yaptığı tır parkı dışında bulvar, cadde ve sokaklara park etmelerinin yasak olduğu şehirde zabıta ve trafik polisleri cadde ve sokakları bir bir gezerek hatalı park eden tırların izini sürdü. Denetimlerde tır sürücülerine park yasağına uymaları konusunda uyarılarda bulunulduğu gibi, kurallara aykırı hareket eden tır sürücülerine de 690 TL idari para cezası kesiliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerle, şehir içi trafiğin akışının düzenlenmesi ve meydana gelebilecek kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trafik düzeni ve şehir estetiği açısından tır parklanmalarına sıkı denetimlerle müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve şehir içi trafiğin sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. Denetimlerin gece ve gündüz aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.