GÜNDEM - 20 Haziran 2015 Cumartesi 18:32

Hayatını kaybeden THY kabin amiri son yolcuğuna uğurlandı

A
A
A
Hayatını kaybeden THY kabin amiri son yolcuğuna uğurlandı

Nijerya'da sivrisinek sokması sonucu sıtmaya yakalanarak hayatını kaybeden Türk Hava Yolları (THY) kabin amiri Selda Durmaz, memleketi Bartın’da son yolculuğuna uğurlandı.

Nijerya'da sivrisinek sokması sonucu sıtmaya yakalanan THY kabin amiri Selda Durmaz, dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından memleketi Bartın’da gözyaşları arasında toprağa verildi. 4 yıldır THY'de kabin amiri olarak görev yapan Selda Durmaz’ın cenazesi, sabah saatlerinde İstanbul’dan Bartın’daki evine getirildi. Selda Durmaz’ın ailesi evde taziyeleri kabul ederken, Durmaz'ın sözlüsü görüntü almak isteyen gazetecilere izin vermedi. Durmaz’ın cenazesi, daha sonra Kozcağız Merkez Camii’ne getirildi. Burada ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınan genç kızın yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Cenazeye CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Durmaz’ın cenazesinin cami avlusuna getirilmesi sırasında sözlüsünün arkadaşları gazetecilere dönerek, “Ne yüzsüzsünüz, ne sıkılmazsınız, neden çekiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
Cenaze, kılınan namazın ardından Çaybükü köyündeki aile kabristanına defnedildi.

SİVRİSİNEK ISIRMASI SONUCU SITMA OLDU
Nijerya'nın Lagos kentine görev uçuşu için giden THY kabin amiri Selda Durmaz, İstanbul'a dönüşte birkaç gün sonra yüksek ateş şikayetiyle bir hastaneye gitmişti. Hastanede iki kez grip teşhisi konan Durmaz, ateşi düşmeyince THY sağlık birimine başvurmuştu. Sıtma teşhisi konulan Durmaz, özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören ve sıtma virüsünün tüm vücuda yayıldığı anlaşılan Selda Durmaz, dün gece saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tıra arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü şoför kabininde sıkıştı Bursa’da seyir halindeyken kereste yüklü tıra arkadan çarpan kamyonetin sürücüsü şoför koltuğunda sıkıştı. Sıkışan sürücü itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Bursa Şehir Hastanesi Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taner Barlak (46) idaresindeki 41 HZ 513 plakalı kamyonet, Hüseyin Ç. yönetimindeki 63 ZY 172 plakalı çekicinin 63 AFN 252 plakalı dorsesine çarptı. Kazada kamyonet sürücüsü Taner Barlak, şoför kabininde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine kaza mahalline polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, yolu tek şeride düşürerek güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışmalara başladı. Demir makas ile kapı açıldı, sıkışan sürücü çıkarıldı Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, demir makas ile kamyonun kapısını gevşetti. Kapının açılması sonrası sıkışan sürücü, sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulansa götürüldü. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan talihsiz sürücü, Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan, kaza sebebiyle tek şeride düşürülen trafik akışı, kamyonet ve tırın kaldırılmasıyla normale döndü.
İstanbul Haliç Metro Köprüsü’nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Olay, saat 00.00 sıralarında Haliç Metro Köprüsü üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bilinmeyen bir nedenle köprüden denize düşen genç, çırpınarak yardım istedi. Gencin çırpındığını gören tur teknesinin kaptanı tekneyle yardıma koştu. Can simidini denizde çırpınan gence atan kaptan, deniz polisinin de yardımıyla genci tekneye aldı. Tekneyle karaya çıkarılan genç, sahilde bekleyen ambulansa alınarak tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Denize düşen gence can simidi atarak kurtaran tekne kaptanı Hasan Mutlu, “Oradan gelirken deniz polisi geldi oraya. Polisler, biri denize atladı mı dedi? Ben de görmediğimi söyledim. Sonra polisler ileriye doğru gitti. Polisler de arıyordu tabi, polisler de görmedi onu. Sonra ben karşımda gördüm onu tam köprünün ayağında ışığa doğru gördüm. Denizde eli havada duruyordu köprünün dibinde. Doğru gittim karşıya, çocuğu almaya. Can simidim burada hazır zaten, daha önce çok böyle adam kurtardığım için, can simidim hep hazır duruyor burada. Attım ona can simidini, yüzerek geldi, titriyordu zaten, yukarı çıktı buraya. Şuuru yerindeydi yalnız, durumu iyiydi. Ambulans geldi, deniz polisi de geldi tabi. Deniz polisinin yardımıyla. Deniz polisi olmasaydı çıkaramazdık” dedi. Hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Hakkari Yüksekovalı sporcular Türkiye şampiyonu oldular: Birincilik kupası ile ilçeye 17 madalya kazandırdılar Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’nda Yüksekovalı sporcular 17 madalya kazanırken, birincilik kupasını da elde ettiler. Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Bitlis’te başladı. Bitlis’in Ahlat ilçesinde başlayan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’na 23 ilden 250 erkek, 150 bayan olmak üzere toplam 400 sporcu katıldı. Yapılan yarışmada ise, Yüksekova’dan giden sporcular 6 tane birincilik, 7 tane ikincilik ve 4 tane üçüncülük elde ederken, birincilik kupasını da hak kazandılar. Şampiyonanın sonunda 2240 puan toplayan Hakkari Yüksekova Türkiye Şampiyonluğu’nu, 1892 puan toplayan Bolu Türkiye ikinciliğini, 1497 puan toplayan Rize ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti. “Bu Gurur Hepimizin” Yüksekova’nın gururu olmaya devam ettikleri ve tüm sporcuların başarısını tebrik ettiğini belirten Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz, “Toplam 17 madalyayla Türkiye şampiyonu oldu. Bize bu gururu yaşattıkları için sporcularımıza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum. Bu başarılarımız farklı branşlarda da devam edecektir inşallah. Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Valimiz Sayın Ali Çelik, Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit, Hakkari İl Müdürümüz Sayın Emin Yıldırım’ın destekleriyle daha güzel başarılara imza atacağız inşallah. Doğasıyla spora elverişli olan ilçemizi, devletimizin bizlere sağladığı ve sağlayacağı imkânlarla daha da geliştirerek, yurt içinde ve yurt dışında bayrağımızı gururla dalgalandıracağız” dedi.