DÜNYA - 07 Haziran 2023 Çarşamba 21:01

Fiorentina ve West Ham United taraftarları maç öncesi birbirine girdi: 3 yaralı, 16 gözaltı

A
A
A
Fiorentina ve West Ham United taraftarları maç öncesi birbirine girdi: 3 yaralı, 16 gözaltı

Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi finali öncesi Fiorentina ve West Ham United taraftarları birbirine girdi. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralanırken, polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

 

Çekya’nın başkenti Prag’da Fiorentina ile West Ham United arasında oynanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi finali öncesi sokaklar karıştı. Fiorentina ve West Ham United taraftarları arasında Prag'ın merkezindeki bir barda çıkan kavga sokağa taştı. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yararlanırken, çevredeki mağazaların camları kırıldı. Polis, taraftarlara müdahale ederken, bir Fiorentina taraftarı polise sopayla saldırdı. Polis çıkan olaylar nedeniyle 16 kişiyi gözaltına aldı.

Polis sözcüsü Jan Rybansky yaptığı açıklamada, “Bir barda Fiorentina taraftarları West Ham United taraftarlarına saldırarak üç kişiyi yaraladı. Olaylar sırasında bir polis memuru da saldırıya uğradı. 16 kişiyi gözaltına aldık” dedi.

Özgür Öztürk

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep 70 yaşındaki kadın usta 200 bin TL’lik Antep işi sanat işliyor Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Fatma Cin, Gaziantep’in geleneksel el sanatlarından biri olan ve “Antep işi” olarak bilinen iğne nakış işlemesini severek işliyor. Cin’in emekle yaptığı Antep işi nakışların fiyatları ise bin TL’den başlayıp 200 bin TL’ye kadar çıkıyor. Gaziantep’in geleneksel el sanatlarından biri olan ve “Antep işi” olarak bilinen iğne nakış, sabır, emek ve ustalık isteyen bir sanat dalı olarak geçmişten günümüze değerini koruyor. Yüzyıllar önce kırsal kesimde yaşayan genç kızların çeyizlerini süslemek amacıyla ortaya çıkan bu nakış sanatı, ipek, krep veya keten kumaşların tel tel çekilerek ipek ipliklerle işlenmesiyle hazır hale getiriliyor. Bugün de çeyizlerin vazgeçilmezi olan Antep işi ürünlerin fiyatları bin TL’den başlayıp 200 bin TL’ye kadar çıkıyor. Antep işi nakışlar, salon ve yatak odası takımlarından havlu kenarlarına, mevlitlerde kullanılan başörtülerine kadar birçok farklı alanda kullanılıyor. Özellikle çeyiz hazırlığında olan genç kızlar için büyük bir önem taşıyan bu el emeği göz nuru ürünler, zamana meydan okuyarak kültürel bir miras olarak varlığını sürdürüyor. Şahinbey Belediyesine bağlı Bostancı mektebi Kültür Evi’nde 57 yıldır işini aşkla yapan Fatma Cin, genç kızların çeyizlerini severek işleyip satıyor. “Genç kızların çeyizlerinin önemli bir parçası” Antep işi nakışları severek işlediğini söyleyen usta Fatma Cin, “13 yaşında başladım bu mesleğe. Yapan bir arkadaşımın eline bakarak ben de yapmaya çalıştım. Meslek için eleman yetiştirdim. Bu güzel bir meslek. Antep işi nakışlar hiçbir zaman unutulmaz. Antep işi nakış iğneyle kuyu kazmak gibidir. Zahmetli bir iştir. Emek isteyen bir sanat. Genç kızların çeyizlerinin önemli bir parçası. Nakış işlerken her şeyi unutuyorum” dedi. “Nakışları bin TL ile 200 bin TL arasında satıyoruz” Nakışların büyük bir emekle yapıldığını anlatan usta Cin, “Hem kafamı rahatlatıyor hem de ekonomime katkı sağlıyor. Ev ekonomime iyi gelir sağlıyor. Bu meslek bana para kazandırıyor. Yaptığımız nakışları bin TL ile 200 bin TL arasında satıyoruz” diye konuştu.
Adana Mekke’den zemzem suyu alıp Adana’da musluk suyu ile çoğalttı Adana’da sahte zemzem suyu operasyonunda yakalanan iş yeri sahibinin Mekke’den aldığı zemzem suyunu çeşme suyuyla karıştırıp çoğalttığı ortaya çıktı. 5 ay içerisinde 90 milyon TL para kazanan şüpheli ifadesinde, "Bu suları sahte olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu ana kadar müşterilerden bana herhangi bir şikayet gelmedi” dedi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilal Ç.’nin Akkapı Mahallesi’ndeki evinin deposunda zemzem suyu yaptığı bilgisini alarak operasyon yapmıştı. Yapılan operasyonda iş yeri sahibi Bilal Ç. yakalanmış ve 16 ton satışa hazır halde sahte zemzem suyu, 300 adet rulo şişe amblem etiketi ve dolum makinesi ele geçirilmişti. "Müşterilerden şikayet gelmedi" savunması Gözaltına alınan Bilal Ç.’nin ifadesinde, "Zemzem suyuna rağbet vardı, ben de bunu değerlendirip kazanca çevirmek istedim. Mekke’den gelen tırlardan zemzem suyu alıp musluk suyu karıştırdım. Yaklaşık 4-5 aydır bu işi yapıyorum. Türkiye’deki tüm zemzem sularını ben yaptım. Bu suları sahte olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu ana kadar müşterilerden bana herhangi bir şikayet gelmedi" dediği öne sürüldü. "Günlük 600 bin TL, 5 ayda 90 milyon TL kazanç elde edilmiş" Depoda günlük 20 ton sahte zemzem suyu üretilirken günlük 600 bin TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Yaklaşık 5 aydır bu işi yaptığını belirten iş yeri sahibi Bilal Ç.’nin toplamda 90 milyon TL kazandığı iddia edildi. Gerçeğine benzesin diye aroma ve tatlandırıcı kullanmışlar Sahte zemzem suyunu gerçek gibi göstermek için suya aroma ve tatlandırıcı konulduğu öğrenildi. Üretilen sahte zemzem sularının ise Adana’dan İstanbul’a gönderildiği, buradan piyasaya sürüldüğü öğrenildi. Öte yandan, ele geçirilen 16 ton zemzem suyu imha edildi.