GÜNDEM - 24 Ocak 2020 Cuma 22:04

Elazığ’daki deprem çevre illerde de hissedildi

A
A
A
Elazığ’daki deprem çevre illerde de hissedildi

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Hatay,Muş, Kilis, Sivas, Adıyaman, Malatya, Kayseri’de de hissedildi. Depremde panik olan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.
Merkez üssü Elazığ 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hatay’ın tüm ilçelerinde hissedilen depremde vatandaşlar panikle sokaklara indi.

ELAZIĞ’DA MEYDANA GELEN DEPREM MUŞ’TA KORKUYA NEDEN OLDU

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Muş’ta da korkuya neden oldu.
Elazığ Sivrice’de 20.55’te meydana 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Muş’ta da hissedilen şiddetli depremin ardından korku ile dışarı çıkan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Çevredeki vatandaşlar yakın illerdeki akrabalarını arayarak durumlarını sordular. Muş’ta korkulu bekleyiş sürüyor.
Depremi çok kötü hissettiğini anlatan vatandaşlardan Recep Çelik, ani bir şiddetli sallantı olduğunu ve başının döndüğünü söyledi. Dışarı çıkınca Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde depremi öğrendiklerini kaydeden Çelik, “Diyarbakır’da etkilenmiş. Şu anda oradaki akrabalarımızdan haber bekliyoruz. Akrabalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz acaba onlara bir şey oldu mu olmadı mı diye. Gerçekten çok kötü bir şekilde sallandık” dedi.

Elazığ’daki deprem çevre illerde de hissedildi

SİİRT’TE DEPREM PANİĞİ: VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Elazığ’daki 6,8’lik deprem Siirt’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü.
Siirt kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.
Can ve mal kaybının olmadığı depremde dışarı çıkan vatandaşlar, yaşadıkları panikten ötürü geceyi dışarıda geçireceklerini belirtti.

ELAZIĞ’DAKİ DEPREM DİYARBAKIR’DA PANİĞE NEDEN OLDU

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır’da paniğe neden olurken, Çüngüş ilçesine bağlı Gökçe Ferit köyünde bazı evlerde hasar olduğu bildirildi. Diyarbakır merkezde yaşanan panik ile bazı vatandaşların kendilerini balkonlardan aşağı atarak yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Yaşanan deprem sırasındaki panik anları kameralara yansırken deprem nedeniyle Çüngüş ilçesine bağlı Gökçe Ferit köyünde ise bazı evlerde hasar olduğu bildirildi.

Diyarbakır merkez de evde depreme yakalanan vatandaşlar ise panik halinden kendilerini dışarı atarken bazı vatandaşlar ise korkuyla kendilerini balkonlardan atarak yaralandı.
Yaralılar ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırılırken, Çüngüş ilçesine ise AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.
(Adem Karagöz - Mehmet Bayrak-Uğur Ulu-Selami Deniz/İHA)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Diş Hekimleri Günü Samsun-Sinop-Amasya Dişhekimleri Odası Başkanı Övgü Tunçdemir Eyüboğlu, “Diş hekimlerinin kamuda daha fazla ve yaygın şekilde istihdam edilmesi sağlanmalı ve diş hekimlerinin çalışma yerleri fazlalaştırılmalıdır” dedi. “22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Tören, Veteriner Hekimler Odası, Eczacı Odası, Tabip Odası, OMÜ Dişhekimliği Fakültesi ve Dişhekimleri Odası’nın çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra konuşan Başkan Övgü Tunçdemir Eyüboğlu, diş hekimlerinin talep ve önerilerini ifade etti. Mesleklerinin tehlike altında olduğuna değinen Başkan Eyüboğlu, “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunları acil çözüm beklemektedir. Öncelikle diş hekimliği fakültelerinin hızla artması mezun olan meslektaşlarımızı daha zor bir durumun içine sokmaktadır. Bu nedenle akademik kadrosu yetersiz olan yeni açılmış fakültelerde eğitim başlamamalı. Yeni diş hekimliği fakülteleri açılmamalı. Diş hekimliği fakültelerinin ihtiyaç duyduğu akademik kadrolar tahsis edilmeli. Hızlı bir şekilde diş hekimliği fakültelerinin kontenjanları düşürülmeli, başarı sıralaması 50 bine çıkarılmalıdır. Meslek dışı kişilerin ağız ve diş sağlığı kuruluşlarına ortak olması engellenmelidir. Herhangi bir tıbbi eğitimi olmayan ve mesleğin etik değerlerinden habersiz kişilerin sağlık hizmeti sunumundaki tek beklentisi, koydukları sermayenin kârının yüksek olmasıdır. Sağlık hizmetlerinde bu şekilde bir yaklaşımın yeri yoktur. SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan meslektaşlarımızın emekli sandığı emeklisine sağlanan ek ödemeden faydalanmasıdır. Kamuda çalışan ve emekli olan meslektaşlarımızın yararlandığı ödeme ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi meslektaşlarımız arasındaki eşitsizlik giderilmelidir. Diş hekiminin yanında başka bir diş hekimi çalışabilmelidir. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı sunan 22 bin 245 özel sağlık kuruluşundan 15 bin 270’i muayenehanedir. Bu muayenehanelerin üçte birinde bir diş hekimi çalışmaya başlasa, 5 binden fazla diş hekiminin istihdam edilmesi sağlanacaktır. Diş hekimlerinin kamuda daha fazla ve yaygın şekilde istihdam edilmesi sağlanmalıdır ve diş hekimlerinin çalışma yerleri fazlalaştırılmalıdır” diye konuştu.