GÜNDEM - 25 Temmuz 2018 Çarşamba 08:55

Bugün hava nasıl olacak? 25 Temmuz hava durumu | İstanbul hava durumu

A
A
A
Bugün hava nasıl olacak? 25 Temmuz hava durumu | İstanbul hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 25 Temmuz hava durumu | İstanbul hava durumu... Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Trakya ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ile 4 derece artacağı, iç kesimlerde 1 ile 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da ise yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun Marmara, Ege (Aydın kıyıları hariç), Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Konya’nın batısı, Ordu'nun iç kesimleri, Amasya ve Tokat'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ve iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Trakya ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ile 4 derece artacağı, iç kesimlerde 1 ile 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 31
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı Kars’ta Vali Ziya Polat başkanlığında " Asayiş ve Güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdür Özkan Toptaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Ziya Polat, "Gazi Karsımızın huzur ve güvenliğini, sağlamak için gece gündüz, mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirtti. Vali Ziya Polat, “Suçu önlemek, suç oranlarını azaltmak, ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda halkımızın huzur ve güvenliğinin korunması ve sürdürülmesi amacımız doğrultusunda, Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımız başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla, vatandaş odaklı bir anlayışla tüm suç odaklarıyla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle, fedakârca, yaz, kış, gece, gündüz demeden yılın 365 günü görev yapan kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi. Vali Polat, “2024 yılının Eylül ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. 289 bin kişi ve 137 bin 611 araç sorgusu yapıldı. Haklarında toplam 86 yıl, 113 ay, 177 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 29 aranan kişi, haklarında Adli para cezası hükmü bulunan 12 aranan şahıs, İfadeye yönelik aranması bulunan 92 aranan şahıs, Yoklama kaçağı 299 şahıs olmak üzere toplam 432 aranan şahıs ve 6 araç yakalanmıştır. Geçmiş tarihlerde meydana gelen; Kasten Yaralama 2, Kasten Yangın Çıkarma 1, Dolandırıcılık 2, Mala Zarar Verme 1, Tarım Aracı ve Aletleri Hırsızlığı 1 ve Kişisel Verilerin Kaydedilmesi 1 olmak üzere toplam 8 faili meçhul olay aydınlatılmıştır. Göçmen Kaçakçılığı organizatörü 3 şahıs ve Yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 25 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır. FETO/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçu kapsamında 6 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır. MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri) E-Sınavında kopya düzeneği ile sınava girmek isteyen 2 şahıs ve 2 organizatör şahıs yakalanmıştır. 6114 SKM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun) suçu kapsamında 1 adet kulaklık, 1 adet kamera, 1 adet modem, 1 adet ses aktarım cihazı ve 1 adet cımbız ele geçirilmiştir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın Eylül ayı verileri basınla paylaşıldı. Toplantı daha sonra sona erdi.
Erzurum Erzurum’dan İsrail’e tepki İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılı vesilesiyle AK Parti Erzurum İl Teşkilatıi Yakutiye Kent Merkezi’nde bir açıklama yaptı. AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediklerini ve Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiklerini vurgulayarak, “İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar ile Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim’i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim’i meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı! Süre giden soykırıma 7 Ekim sebep olmadı! 77 yıllık bir işgali zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş, hakları ve malları gasp edilmiş; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir” diye konuştu. “Cumhurbaşkanımız Filistin halkına sahip çıktı” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır tekrar ettiği “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” şiarını bir ahitleşme olarak gördüklerini vurgulayan Küçükoğlu, “ Bu anlamda güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölgemiz hem de insanlık için ne denli hayati olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın küresel çeteler ve onların yerli işbirlikçileri tarafından yıllardır neden hedef alındığını bugünlerde yeniden idrak ediyoruz. Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin’i tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin’in bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail’in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir” şeklinde konuştu.
Kayseri Kayseri’deki kentsel dönüşüm masaya yatırıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; mimarlardan oluşan ekipten, Emlak Konut ile iş birliği halinde Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili kapsamlı bir sunum aldı. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kayseri’de konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunacak kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Mimar Sabri Paşayiğit ve ekibinin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş. ekibi, Başkan Büyükkılıç’a projelerin uygulama aşamasına ilişkin detaylı bir brifing verdi. Toplantıda, Emlak Konut’un ekibi, Sabri Paşayiğit mimarlık ekibi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen de hazır bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen sunumda, projelerin mevcut durumu, uygulama adımları ve beklenen sonuçlar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Başkan Büyükkılıç, detaylı sunumun ardından yaptığı açıklamada, “Çok değerli mimarımıza, değerli ekibine ayrıca Emlak Konut’umuzun kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Burada değerlendirmeler yapıldı, projeler hazırlandı. İnşallah 1,5 ve 2 ay içerisinde temeli atılacak aşamaya gelir ve ihale sonuçlanır diye umuyoruz” şeklinde konuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Büyükkılıç, “Murat Kurum bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi elimizden tutan, bizlere yardımcı olan yaklaşım sergiliyor. İnşallah bir etabı tamamlayınca, diğer etapları da sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiden şehrimize hayırlı, uğurlu olsun, ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Tüm ekiplerin özverili bir şekilde çalıştığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye yeni bir soluk getirecek projelerin şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Toplantıda, projelerin şehir için büyük önem taşıdığı vurgulanırken, projelerin, hem kentsel gelişimi desteklemesi hem de yaşam kalitesini arttırması hedefleniyor.