GÜNDEM - 25 Nisan 2023 Salı 16:14

Akülü tekerlekli sandalyesiyle yolda kalan kadının sözleri yürek dağladı

A
A
A
Akülü tekerlekli sandalyesiyle yolda kalan kadının sözleri yürek dağladı

Kocaeli'de fiziksel engelli kadın, D-100 kara yolunda seyir halindeyken akülü tekerlekli sandalyesinin bir tekerleğinin kırılmasıyla yolda mahsur kaldı. Korku dolu gözlerle ve çaresizce yaşadığı mağduriyeti anlatan yaşlı kadın, "Engelliyim diye kimse istemiyor beni" dedi.

Olay, D-100 kara yolu Derince geçişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kara yolunun emniyet şeridinde ilerleyen 57 yaşındaki Güler A.'nın akülü tekerlekli sandalyesinin bir tekerleği kırıldı. Güler A., çaresizce durup yardım beklerken, vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kadının mahsur kaldığı noktada kaza meydana gelmemesi adına yol üzerinde güvenlik tedbiri alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Taksi birimine durum bildirildi. Korktuğunu ve üşüdüğünü söyleyen 6 çocuk annesi, 5 kızının da kendisine bakmadığını iddia etti. Yaşlı kadın, gözyaşları içerisinde, "Engelliyim diye kimse beni istemiyor" dedi. Bir süre sonra bölgeye gelen Engelsiz Taksi'ye alınan Güler A., yanında yaşadığını söylediği oğlunun adresine götürüldü.

"Beni kimse istemiyor, kimse eve almıyor"

Başından geçenleri anlatan Güler A., "Yolda kaldım, arabam bozuldu. Beni kimse istemiyor. Beni kimse evine almıyor. Engelli olduğum için almıyorsunuz beni. Ben ne yaptım size? Ne kötülük yaptım? Hiçbiri beni eve almıyor. Hiçbir kızım istemiyor. Evlat bunu yapmaz. Lütfen beni alın evinize. Ben kimseye kötülük yapmadım. Kimseye bir şey yapmadım. Benden ne istiyorsunuz? Ne kötülük yaptım ben size? Bütün Türkiye sesimi duysun. Sadece engelli olan ben değilim. Bu dünyada engelli olan kişiler de var. Ben böyle olmasını istemezdim. Benim E-5’lerde ne işim var? Kimse annesini, babasını kapı önüne bırakmasın. O anneler sizi 9 ay karnında taşıyor. Sizi bu dünyaya getirenler anne, babadır. Kimse annesini, babasını bırakmasın. Ben böyle olmasını istemezdim. Kimse istemezdi" dedi.

Mehmet Ekrem Ceylan - Ardacan Uzun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Serkan Damla: “Hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum” Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Serkan Damla, gollerin öncesinde hakemin faulleri görmediğini söyleyerek "Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Birinci golü yediğimiz pozisyondan önce de, penaltıdan önce de faul var” dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı Bodrum FK’ya 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Serkan Damla, “Bugün maç öncesinde rakibimizi iyi analiz ettik ve üzerinde çalıştık. Ancak, canımızı sıkan şey, özellikle üzerinde çalıştığımız noktadan gol yememiz oldu. Rakibimiz, duran toplarda etkili bir takım. Tüm çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırmıştık ama maalesef ilk golü o alandan yedik. Genç oyuncularımızın lig tecrübesinin az olması, yediğimiz gollerden sonra biraz kırılganlık ve öz güven eksikliği yaşamalarına neden oldu. Ancak, bu durumdan sonra oyunu toparlamaya başladık ve oyuna hamleler yaptık. 2-1 öne geçtikten sonra, oyun 2-2’ye gelebilirdi. Kontrol bizdeydi. Belki birkaç pozisyon verdik ama bireysel bir hata sonucu üçüncü golü yedik. Üzüntümüz, özellikle ilk yediğimiz golden ve penaltı pozisyonundan önce net fauller olmasından kaynaklanıyor. Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Birinci golü yediğimiz pozisyondan önce de, penaltıdan önce iki faul var. Adana Demirspor, taraftarıyla, başkanıyla bu ülkeye mal olmuş, büyük bir camiadır. 1 puanlı bir takım olarak, kimse bizi sahipsiz görmesin. Genç oyuncular ve tüm takım, sahada elinden gelen mücadeleyi veriyor. Bu pozisyonları incelerken daha dikkatli davranılmalı. Kaybettiğimiz bir maç ve 1 puanımız var. Ancak ligin uzun bir maraton olduğunu unutmamalıyız. Adana Demirspor camiasının şu anda en çok birlikteliğe ihtiyacı var. Oyuncularımız bu sorumluluğu hissediyor. Birlik olduğumuzda, taraftarımızla ve basınımızla neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Kenetlenme zamanı. Bu süreci el birliğiyle, oyuncularımızla birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.