ASAYİŞ - 14 Nisan 2025 Pazartesi 01:46

Aksaray’da emniyet ekiplerinden şok uygulama: Araçlar ve şahıslar didik didik aranıyor

A
A
A
Aksaray’da emniyet ekiplerinden şok uygulama: Araçlar ve şahıslar didik didik aranıyor

Aksaray’da şok uygulama yapan yunus timleri araçları ve şahısları didik didik arıyor.


Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek olayların önüne geçilmesi amacıyla birçok çalışma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri gece gündüz faaliyetlerini titizlikle yürütüyor. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şehrin birçok noktasında görev alan motosikletli yunus timleri ara sokaklarda bile şok uygulama yapıyor. Gelen araçları durduran ekipler sürücü ve yolcuların üst aramasını yaparak araçları da didik didik arıyor. Tüm şahısları tek tek Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçiren yunus timleri uygulamalarını belirli aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdürüyor. Gece yarısından sonra devriye atarak şüpheli şahıs ve şahıslar çerçevesinde de denetimler yapan yunus timleri yolda yürüyen herkesi durdurup kontrolden geçiriyor.



Aksaray’da emniyet ekiplerinden şok uygulama: Araçlar ve şahıslar didik didik aranıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Amik Ovası’nda yaşanan kuraklık marul hasadında verimi olumsuz etkiledi Hatay’da yağışsız geçen sonbahar ve kış ayları marul hasadında verimi olumsuz etkiledi. 45 dönümlük tarlada ürün hasadı yapan çiftçi Halil Çelik, hasadın geçtiğimiz yıllara göre verimsiz olduğunu ifade ederek, "Marul tarlada 5 TL’den verilirken marketlerde ise 25 ila 30 TL’den satılıyor" dedi. Türkiye’nin en bereketli topraklarından olan ve birçok ürünün yetiştiği Hatay’ın Amik Ovası’nda baharın gelmesiyle marul hasadına başlandı. Bu yıl yetersiz yağış nedeniyle yaşanan kuraklık, Amik Ovası’nda yetiştirilen ürünlerde rekolteyi olumsuz etkiliyor. Kırıkhan ilçesi Adalar Mahallesi’nde 45 dönümlük tarlada çiftçilik yapan Halil Çelik, marul hasadına başladı. Ürünün tarlada tanesinin 5 TL’den alıcı bulduğunu ifade eden Çelik, marketlerde ise 25 ila 30 TL’den satıldığını söyledi. Kuraklık nedeniyle hasadın verimsiz olduğunu ifade eden çiftçi Çelik, "Ben Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde yaşıyorum. 25 yıldır çiftçilik yapıyorum. Burada da evim var ve Şanlıurfa’ya gidip geliyorum. 40 dönümlük tarlada marul ektik. Bu yıl hasat iyi değil. Geçen yıl da marul ektim ama hasat iyiydi. Geçen yıl marulu tarladan 15 TL’ye veriyorduk ve kurtarıyordu. Bu yıl ise tanesini 5 TL’den veriyoruz ama zarar ediyoruz. Marketlerde marul 25 ila 30 TL’den satılıyor. Biz tarladan 5 TL’den veriyoruz ama alan yok. Markete gittiklerinde 25 ila 30 TL’den alıcı buluyor. Marulda bu zamanlar hasat zamanı ama alan kimse yok. Yağmur yağmadığı için bu yılki hasat verimsiz geçti, kuraklık var. Bu yıl hiç yağmur yağmadı. Kış aylarından itibaren 4 defa yağmur yağdı. Kuraklık olduğu ve yağmur yağmadığı zamanda hasat da verimsiz oluyor" ifadelerini kullandı.
Adana AOSB’den çevre dostu yatırım: Çamur kurutma tesisi protokolü imzalandı Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), çevreye duyarlı ve sürdürülebilir sanayi anlayışını güçlendiren yeni bir projeye daha imza attı. AOSB Atıksu Arıtma Tesisi bünyesinde kurulacak olan "Çamur Kurutma Tesisi" için, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile İsviçre merkezli firmanın yetkilileri arasında protokol imzalandı. AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza törenine, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Wartropur firmasının CEO’su Walter Uetz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Küçüker, AOSB Yapım İşleri Birimi Direktörü Emre Ocak ve Çevre Birimi Yönetici Vekili Caner Söztanacı ile diğer ilgililer katıldı. Törende, 120 ton/gün kapasiteli çamur kurutma tesisi kurulumunun protokolü AOSB Başkanı Bekir Sütcü ile İsviçre menşeli Wartropur firmasının CEO’su Walter Uetz tarafından imzalandı. Törende çevre yatırımlarının önemine dikkat çeken AOSB Başkanı Sütcü, çevre yönetiminde sürdürülebilirlik adına önemli adım attıklarını belirterek, "Projelendirilen tesis sayesinde, arıtma çamurlarının kaynağında bertaraf edilmesini ve atık yönetiminde verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz. AOSB olarak, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir sanayi anlayışıyla hareket ederek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu proje yalnızca bir altyapı yatırımı değil aynı zamanda çevreyi korumaya, kaynakları verimli kullanmaya ve sürdürülebilir sanayileşmeye yönelik güçlü bir adımdır" dedi. Yeni kurulacak tesis sayesinde, arıtma sürecinde ortaya çıkan çamurun hacminin önemli ölçüde azaltılacağı ve çevreye zararsız hale getirileceği ifade edildi. Kurutulan çamurun lojistik ve bertaraf maliyetlerinde ciddi tasarruf sağlanacağı ayrıca tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte kurutulmuş çamurun alternatif enerji kaynağı ya da tarımda toprak düzenleyici olarak değerlendirilmesinin de mümkün olacağı kaydedildi. AOSB’nin, yalnızca sanayi üretiminin değil, çevresel sorumluluğun da öncüsü olduğu aktarılan açıklamada: "Arıtma çamurunun hacmi azaltılarak bertaraf süreci kolaylaşacak. Enerji ve taşıma maliyetlerinden tasarruf sağlanacak. Yeniden kullanım imkanlarıyla döngüsel ekonomi desteklenecek. Yeşil OSB vizyonu doğrultusunda çevre dostu altyapı güçlenecek" denildi.