YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 14:15

GİRESUN’DA UMRE’DEN DÖNENLERİ TAŞIYAN YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 40 YARALI

A
A
A
GİRESUN’DA UMRE’DEN DÖNENLERİ TAŞIYAN YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 40 YARALI

Giresun’un Tirebolu ilçesinde dün gece meydana gelen trafik kazasında 40 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Havlimanı’ndan Umre’den dönen kafileyi alarak Giresun’a doğru yola çıkan Aydın Baydere yönetimindeki 34 FK 9625 plakalı yolcu otobüsü, dün gece saat 01.05 sıralarında Giresun-Trabzon karayolu Tirebolu ilçesi Civil Köyü mevkiinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada otobüste bulunan 40 kişi, yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Trabzon ve Giresun’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların çoğunluğunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, kaza nedeniyle yolda ulaşım uzun bir süre kontrollü olarak sağlandı. Yol kenarına devrilen yolcu otobüsü ise bugün öğle saatlerinde vinç ve çekici yardımı ile olay yerinden kaldırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt 19 ilde 36 vatandaşı dolandıran ve 20 yıl hapis cezası bulunan suç makineleri Bayburt polisi tarafından yakalandı Dolandırıcılık suçlarından toplamda 20 yıl 8 ay hapis cezası bulunan, 19 ilde 36 vatandaşı dolandırarak mağdur eden suç makinesi şahıs ve yardımcısı, Bayburt polisinin özverili çalışmaları sonucunda İstanbul ve İzmir’de yakayı ele verdi. 2 şahıstan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, biri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bayburt’ta dolandırılan bir vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen Bayburt polisi, dolandırıcıların peşine düştü. Sosyal medya üzerinden köpek almak isterken dolandırıldığını söyleyerek Bayburt Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden mağdur vatandaşın ihbarını değerlendiren polis ekipleri, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Daire Başkanlığı ve Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalarla, şüphelilerin sosyal medya üzerinden satılık köpek ilanı vererek aynı gün otobüs ile gönderme vaadinde bulundukları, mağdurlara kimlik fotoğrafı gibi belgeler göndererek güvenlerini kazandıktan sonra para göndermelerini sağladıkları, parayı aldıktan sonra vatandaşların telefonlarını engelleyerek dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri bilgisine ulaştı. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen İ.A. ve Ç.T. isimli şahıslar hakkında yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli İ.A.’nın kesinleşmiş 20 yıl 8 ay hapis cezası ile arandığı, 6 yıldır polisten kaçtığı, Türkiye genelinde 19 ilde 36 vatandaşı dolandırdıkları, birçok vatandaşın da dolandırılmalarına rağmen müracaatta bulunmadığı öğrenildi. Yapılan takip neticesinde olayı gerçekleştiren İ.A ve paraların gönderileceği hesap IBAN’larını temin eden Ç.T. isimli şahıslar Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü koordinesiyle İzmir ve İstanbul ilinde yakalandılar. Yakalandıkları şehirlerden Bayburt’a getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildiler. Çıkarıldıkları mahkemede Ç.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İ.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ankara ASKİ’den su sayaçlarının donma riskine karşı uyarı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle su sayaçlarında meydana gelebilecek donma riskine karşı vatandaşları uyardı. Havaların soğumasıyla birlikte ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkentlileri su sayaçlarında donma riskine karşı uyardı. ASKİ yetkilileri, sayaçların bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesini önerdi. Yapılan açıklamada, “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kapatılmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması hâlinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak, suyun kesilmesi gerekir” ifadelerine yer verildi. Donan sayaçlara ateş veya sıcak su ile müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hâle geldiğine dikkati çekti. Abonelerden sayacın donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vananın kapatılarak, yetkililere haber verilmesi istendi. Su sayaçlarını ve borularını nasıl korumalıyız? Konut ve iş yeri aboneleri başta olmak üzere site ve apartman yöneticilerinin kış aylarında alması gereken önlemler ise şöyle sıralandı: "Sayaçtan önceki ve sonraki bağlantı borularının dışı alüminyum, içi ise izocam malzemeli hazır koruma malzemesi ile kaplanmalı, sayaç ve tesisat boruları, pamuklu kumaş malzeme ile sayaç ekranının açık kalması sağlanacak şekilde sarılmalı. Müstakil bahçe evi, gecekondu, dubleks, villa gibi konut ya da iş yerlerinde kuru talaş, kuru saman, parçalı strafor gibi malzemelerle yastık vazifesi görecek şekilde sayacın bulunduğu alanın kuru olması sağlanmalı (sayacın kuyu içerisinde olan yerleri de dahil). Sayaç mahalli veya tesisat kesinlikle naylon türü bir malzeme ile korunmamalı (aksi hâlde sayacın ve sayaç mahallinin nemlenmesine ve sayacın patlamasına neden olmaktadır). Sayaç odaları, kolektör ve katlardaki sayaç şaftlarında bulunan sayaçlar, rüzgâr veya soğuk olan açık alanlarda bulunmamalı. Sayaç odaları veya müstakil katlarda olan sayaç yerlerinde kesinlikle aydınlatma olmalı. Sayaç arızalarında müdahale ve patlak anında ekiplerin hareket alanı ve suyun gideri mutlaka olmalıdır."
Manisa Turgutlu Belediyesi bu kış da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Dost Eli Yıkama ve Teslim Merkezleri ile Turgutlu’nun farklı yerlerine konumlandıran 70 kumbara binlerce vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören Turgutlu Belediyesi, Dost Eli Merkezleri ile binlerce kişiye yardım ulaştırıyor. Kış mevsiminin kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde özellikle kışa özel giysilerin bağışlanması büyük önem taşıyor ve merkezler bağışçılarını bekliyor. Bu merkezlerde 5 yılda toplam 38 bin 560 kişi ve 2 bin 500 hanenin kıyafet ihtiyacı karşılanırken, giyilebilir durumda olan ayakkabıdan paltoya, kazaktan çoraba kadar tüm giysiler ve mutfak ile ev tekstili ürünleri merkezde bağış olarak kabul ediliyor. Yardım yapan kişilerden ve kentteki kumbaralardan gelen ikinci el veya etiketli, sıfır giysiler üç şubede hizmet veren Dost Eli Yıkama ve Teslim Merkezlerinde ayrıştırılıyor, yıkanıp ütüleniyor ve mağazalarda askıya konuluyor ve ihtiyaç sahiplerinin seçimine sunuluyor. Bunun yanı sıra kenttin çeşitli yerlerine yerleştirilen giysi kumbaraları ile toplanan giyim eşyaları da her hafta düzenli olarak merkezlere ulaşıyor. Yeni Mahalle, İstiklal ve Selvilitepe mahallelerinde yer alan Dosteli Merkezleri, haftanın 5 günü, 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sosyal belediyecilik çalışmalarımızın önemli halkalarından biri olan bu hizmetimiz ile hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kuruyoruz. İhtiyaç sahibi hemşerilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz beş yılda yaklaşık 30 bin vatandaşımızın çeşitli kıyafet ve ev ihtiyaçlarını dost eli merkezlerimizin aracılığıyla karşıladık. Bu merkezlerimizde ve giysi kumbaralarımızda toplanan özellikle kışlık kaban, mont ve ayakkabılar ihtiyaç sahibi ailelerin yaklaşan kış ayları öncesinde sıkıntılarını bir nebzede olsa gideriyor. Bu noktada vatandaşlarımızı dosteli merkezlerimize kıyafet bağışında bulunmaya davet ediyor, ihtiyaç fazlası kıyafetlerini merkezlerimize ve giysi kumbarasına bırakarak bu konuda hassas davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaya, Turgutluluların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.
Muğla Muğla’da kadına yönelik şiddete karşı mücadele çalıştayı düzenlendi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Önleyici Politikalar Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştayda, kadına yönelik şiddetin farklı boyutları ele alınarak, önleyici politikalar ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kadına yönelik şiddetle mücadelenin tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Aras, “Mücadele bir bütün olmalıdır. Bu, tek başına Büyükşehir Belediyesi’nin üstesinden gelebileceği bir sorun değil. Toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelede ortaklaşması lazım. Biz bunu Muğla’da başardık diye düşünüyorum. O yüzden sizlere tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Çalıştay boyunca, şiddetin önlenmesine yönelik eğitim, bilinçlendirme ve yasal düzenlemeler gibi konular masaya yatırıldı. Kadınların korunmasına ve desteklenmesine yönelik atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Etkinlik, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmayı ve çözüm odaklı politikaların hayata geçirilmesini hedefleyen önemli bir adım olarak değerlendirildi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, ilgili kamu kurumları ve kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı.