EKONOMİ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 17:45

GAİB Responsıble programını tanıttı

A
A
A
GAİB Responsıble programını tanıttı

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde "Responsible Tanıtım Programı" GAİB binasında düzenlendi.


İhracatçı firmaların Yeşil Mutabakata uyum sağlamalarına yönelik olarak T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından işletmelerin ihtiyaç duydukları sürdürülebilirlik mevcut durum analizi, yol haritasının belirlenmesi ve projelerin izlenmesi, doğrulaması aşamalarından oluşan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği-Responsible Programı GAİB binasında tanıtıldı. Etkinlikte ayrıca, Kamu Gözetim Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalar hakkında önemli bilgilere yer verildi.


Açılış konuşmalarında GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ihracatçı firmaların sürdürülebilirlik konusuna önem vermeleri gerektiğine vurgu yaparak, Yeşil Mutabakat sürecinin uluslararası rekabetçilik için sunduğu fırsatları anlattı. Kileci, “Sürdürülebilirlik konusunu üretim modellerimizin temeline koymamız hem ticari açıdan hem de insani açıdan büyük önem arz ediyor. Firmalarımızın yeşil dönüşüme tam uyumu için kamu kesiminin de birçok hazırlığı ve desteği mevcut. Açıklanan yeni destek programları ile Bakanlıklarımızın bu konuya verdiği önemi görmüş olduk. Bundan sonra yapılması gereken bu destek mekanizmalarını doğru kullanmak ve hedeflerimize ulaşmak” dedi.


Etkinlik, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tekstil ve Konfeksiyon Ürünleri Daire Başkanı Zeynep Domaniç, KGK Uzman Yardımcısı Esra Arıkan ve TİM Uzman Yardımcısı Çağrı Köse’nin sunumları ile devam ederken, katılımcıların yoğun ilgisiyle süren program soru cevap kısmının ardından son buldu.



GAİB Responsıble programını tanıttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Selden etkilenen Bosna Hersek’e Kütahya’dan 60 adet konteyner Kütahya’da selden etkilenen Bosna Hersek’e 60 adet konteyner gönderildi. Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile protokol üyelerinin katılımı ile Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle tırlara yüklenen konteynerler Bosna Hersek’e uğurlandı. Düzenlenen törende konuşan Bosna Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rasim Bayram, konteyner yardımı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kütahyalılara teşekkür etti. AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ise, "Bugün 30 tırda 60 konteyneri Kütahya’mızın merhamet ve şefkat elini dost ve kardeş Bosna Hersek’e gönderdik. Selden etkilenen tüm Bosna Hersekli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Rabbim’den rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. Kütahya Valisi Musa Işın da, "Bosna Hersek, bize ecdadımızın mirasıdır. Orada soydaşlarımız, dindaşlarımız, mazlum ve mağdur insanlar var. Biz her zaman soydaşlarımızın, dindaşlarımızın, mağdur ve mazlum olan insanların hep yanında yer aldık. Oradaki kardeşlerimize de bu manada Cumhurbaşkanımızın talimatı ve direktifleriyle bu yardım malzemeleri hazırlanarak gönderiliyor. Devletimizin ne kadar kadirşinas olduğunu, ne kadar vefalı olduğunu, sadece burada değil, birçok şeyde görüyoruz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa, nerede kimsesiz birisi varsa, gerek içeride gerek dışarda, devletimiz her zaman yanlarında oldu. Devletimiz daima güçlü olmak zorundadır. Allah’a şükürler olsun devletimiz ordusuyla, ekonomik gücüyle çok güçlüdür. Biz güçlü olduğumuz sürece hem İslam coğrafyasına, hem Türk coğrafyasına elimizi uzatabiliriz. Sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek’teki kardeşlerimize Kütahya’dan 60 konteyner gönderiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından 60 konteynırın yüklendiği tırlar Bosna Hersek’e hareket etti.
Edirne Edirne’de 9 ayda 2 milyar 225 milyon liralık yakalama Sınır kenti Edirne’de narkotik suçlarla mücadelenin etkin bir şekilde devam ederken, yılın ilk 9 ayında geçen yıla göre yüzde 36 artış oranıyla 2 milyar 225 milyon lira değerinde yakalama gerçekleşti. Edirne Valisi Yunus Sezer, Asayiş ve Güvenlik Toplantısı sonrası gazetecilerle bir araya gelerek, kaçakçılık, asayiş olayları ve trafik kazaları ile ilgili hazırlanan raporlardaki verileri paylaştı. Edirne’de yurt dışıyla da bağlantılı organize çalışan narkotik suçlarla ilgili örgütler ve organizasyon yapılarıyla da mücadele ettiklerini belirten Vali Sezer, bu noktada geçen yıla göre yakalama oranlarında yüzde 36 artış söz konusu olduğunu vurguladı. Tonlarca uyuşturucu madde Narkotik suçlarla ilgili yakalama oranlarını paylaşan Vali Sezer, 2024 yılının 9 ayında 1 ton 980 kilogram esrar, 1 ton 22 kilogram skunk, 38 kilogram eroin, 44 kilogram metamfetamin, 7 milyon 50 bin kök kenevirinin yakalanarak imha edildiğini, Sentetik uyuşturucularda ise yaklaşık 460 bin adet uyuşturucu yakalandığını açıkladı. "334 kilogram altın ele geçirildi" Emtia noktasındaki yakalamaların çok fazla olduğunu vurgulayan Vali Sezer, "Sadece 334 kilogram altın ele geçirildi. Yine içerisinde araç, oto yedek parçası, tarihi eser, cep telefonu, elektronik eşya, sigara başta olmak üzere 2 milyar 225 milyon lira değerinde yakalanan kaçak ticari eşya var” dedi. " Asayiş olaylarında azalma var" Asayiş olaylarında son 9 ayda yüzde 12 bir azalma olduğunu belirten Vali Sezer, evden hırsızlıkta yüzde 66, motosiklet hırsızlığında yüzde 67, iş yeri ve kurumlardan hırsızlıkta yüzde 59, dolandırıcılıkta yüzde 29 oranında azalma olduğuna değindi. Aranan şahıslarla ilgili olarak 2024 yılının ilk 9 ayında 3 bin 732 aranan şahsın Edirne’de yakalandığını ifade eden Vali Sezer, bu oranda da geçen yıla göre yüzde 53 oranında bir artış olduğunu aktardı. Trafikle ilgili hem yoğunluğun olduğu hem de kör noktalardaki çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirten Vali Sezer, ölümlü trafik kazalarında yüzde 67 azalma olduğunu söyledi. Yaralamalı trafik kazalarında yüzde 6 azalış söz konusu olduğuna değinen Vali Sezer, kazaların birçoğunun motosiklet kullananlardan kaynaklandığını belirterek, bu konuda da dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. (ÖC-MEF-