YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 10:41

GAZİANTEP`TE KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
GAZİANTEP`TE KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Araban İlçe Müftülüğü ve Elif Belediyesi tarafından Elif beldesinde ilk defa düzenlenen etkinlikle Kutlu Doğum Haftası kutlandı.
Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde, Elif Beldesi Çok Programlı Lisesi bahçesinde gül dağıtıldı, lokum ve gül suyu ikram edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan tören Kur`an-ı Kerimin okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ise gecede `Hz. Peygamber ve Kardeşlik` konulu bir konferans verdi. Programda ayrıca, Elif Belde Belediyesi tarafından katılımcılara Kırk Ayet Kartelası ile Kırk Hadis Kartelası dağıtıldı.
Programa Elif Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Elif Belediyesi Meclis üyeleri, Elif beldesi ve çevre köylerin cami imamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 2024 yılının kelimesi "Kalabalık Yalnızlık" oldu Türk Dil Kurumu (TDK), 2024’ün kelimesini “Kalabalık Yalnızlık” olarak açıkladı. TDK tarafından yapılan anket sonucunda, 2024 yılının kelimesi belli oldu. Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İLAUM) iş birliğiyle, alanında uzman isimlerden oluşan değerlendirme kurulu tarafından "Kalabalık Yalnızlık", "Merhamet", "Yabancılaşma", "Algoritma", "Yozlaşma", "Yapay Zeka" ve "Dijital Yorgunluk" kelimeleri TDK internet sitesinde halk oylamasına sunuldu. Yapılan oylamanın sonucunda en çok oyu alan “Kalabalık Yalnızlık” kelimesi, TDK tarafından 2024’ün kelimesini olarak seçildi. Öte yandan değerlendirme kurulu, "Kalabalık Yalnızlık" kavramının seçilme gerekçesi de açıklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2024 yılında, insanların kalabalıklar içinde yalnız hissettiklerini gösteren araştırmaların sayısında artış olduğu görülmektedir. Birbirlerinin zıddı gibi duran, teklik ifade eden ‘yalnızlık’ ile çokluk ifade eden ‘kalabalık’ aynı anda var olabilmektedir. Sosyolojik, psikolojik, iletişimsel gerekçelerle açıklanabilen bu durum, bireylerin gündelik yaşamlarında, kurdukları ilişki biçimlerinde kendisini göstermektedir. Araştırmalar, sosyal medya ve dijital teknolojilerin kullanımının artmasıyla insanların kendilerini daha yalnız hissetmeye başladıklarını göstermektedir. Sosyal medya ortamında takipçi, beğeni sayılarının önem kazanması, sözde ‘kalabalık’ bir ortam oluşturulması yalnızlık hissine çözüm gibi algılansa da yalnızlık hissini artıran bir sonuç ortaya çıkarmaktadır."