YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:35

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

A
A
A
ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından başlatılan bağış kampanyasına günüllü olarak katılan öğretim üyeleri her ay maaşlarından yapılan kesintilerle öğrencilere burs vererek örnek bir davranış sergiliyor.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak, zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek çıkılmasını istedi. Gürkan, "Geçtiğimiz yıl 15 öğrencimize her ay düzenli ve karşılıksız burs bağlamıştık. Bu yıl bu sayıyı 30’a çıkarttık. Ayrıca deprem nedeniyle üniversitemizde geçici olarak eğitim ve öğretimini devam ettirmekte olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 13 öğrenciye de aylık 150 lira burs imkanı sağladık. Katkıda bulunan tüm öğretim
üyelerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Başbakanlık bursu ve kredi yurtlar kurumunun imkanlarının yanı sıra "Damlaya damlaya göl olur" misali kendi imkanlarımızla maaşlarımızdan ayırdığımız bütçe ile şu an 43 öğrencinin ihtiyaçlarına merhem oluyoruz. Ancak tıp fakültesinde 700’ e yakın öğrenci bulunuyor. Bunların hepsine tek başımıza yetişmek imkansızdır. Çeşitli illerinden gelen ve zor şartlarda okuyan öğrencilerimiz var. Kısıtlı imkanları olan Tıp Fakültesi Vakfı’nın daha fazla bağışa
ihtiyacı vardır. Yardım ve hayırsever olduklarını bildiğimiz Diyarbakırlı ve diğer illerdeki işadamı ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin bu konuda katkılarını bekliyoruz’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde ulusal çapta “Canlı Cerrahi Eşliğinde Endoskopik Diskektomi ve Spinal Enjeksiyonlar” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. İlker Solmaz, Spinal Dernek Başkanı Prof. Dr. Sedat Çağlı, Türkiye’nin önde gelen beyin ve sinir cerrahları, ortopedistler ile öğretim üyelerinin dahil olduğu yaklaşık 100 kişilik ekip katıldı. Eğitim toplantısının uygulama bölümünde Kütahya Şehir Hastanesi’nde canlı cerrahi ile endoskopik diskektomi ve transforaminal enjeksiyon başarıyla uygulandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, ülkede yapılan beyin cerrahi işlemlerinin artık Kütahya’da da yapıldığını belirterek, kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi verdi. Dr. Aydın, “Endoskopik diskektomi, kamera yardımıyla tek bir giriş deliğiyle bel fıtığının çıkartılması işlemi olup, güncel bir tedavi yöntemidir. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı genel anestezi (hastanın uyutulması), spinal anestezi (hastanın belden aşağısının uyuşturulması) ya da lokal anestezi (sadece işlemin yapılacağı bölgenin uyuşturulması) altında yapılabilir. Fıtığın yerine göre küçük bir insizyon ile kamera aracılığı ile fıtık dokusunun olduğu bölgeye girilerek fıtık çıkarılır. 7 milimetrelik bir cilt kesisi yeterlidir. Genellikle kemik dokuya dokunmadan kaslar arasından girilerek işlem gerçekleştirilir. Bu sayede kas ve kemik dokusu korunmuş olur. Yapmış olduğumuz başarılı işlemle birlikte ilimizde beyin cerrahisi olarak ilk adımı atmış olduk. Bizlere bu fırsatı veren KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’e, emeği geçen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.