EKONOMİ - 10 Ocak 2025 Cuma 11:35

Sanayicilerin talepleri gündemde

A
A
A
Sanayicilerin talepleri gündemde

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Erel, İl Başkanı Çağlar Ölce ve parti yetkililerinden oluşan heyet, Eskişehir Sanayi Odası’nı (ESO) ziyaret etti.


ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Başkan Yardımcısı Fatih Düş ile bir araya gelen heyete, Eskişehir sanayicilerinin yaşadığı sorunlar, talepler ve öneriler aktarıldı.


ESO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş Eskişehir ve bölge sanayisi hakkında detaylı bilgiler sundu. Kesikbaş konuşmasında, “Eskişehir Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın yaşadığı sorunları ve talepleri ilgili makamlara ilettik, iletmeye de devam ediyoruz. Biz sanayiciler ve iş insanları olarak, tüm çalışanlarımızla birlikte her şartta üretmeye, istihdam sağlamaya ve ürettiklerimizi ihraç etmeye kararlıyız. Amacımız, şehrimizin çıkarlarını en iyi şekilde korumaktır.” dedi.


Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Erel ise toplantıda yaptığı açıklamada, Eskişehir için planladıkları projeler ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sanayicilerin sorunlarına hâkim olduklarını belirten Erel, bu sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atacaklarını ifade etti.


Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında trafik, limanlara demiryolu bağlantısı ile ulaşım, konut ve barınma sorunları, enerji maliyetleri, ekonomik beklentiler, finansmana erişim stratejileri, ihracatı artırmak için yapılması gerekenler ve nitelikli iş gücü konuları yer aldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Öğrenciler gözleri kapalı yürüdü, ’sarı bant’ ve ’kılavuz yollar’ın önemini anladı Diyarbakır’da üniversite öğrencileri 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası’nda gözlerini kapatıp, "sarı bant" ve "kılavuz yollar"da yürüyerek engelli bireylerle empati kurdu. Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte bulunan üniversite öğrencileri, farkındalık için gözlerini kapatıp sarı bant ve kılavuz yollarda yürüyerek empati kurdu. Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Emine Fidan, 15 yıldır engellilere yönelik farkındalık çalışmaları yapmakta olduklarını söyledi. Görme engelli öğrencilerin üniversite içerisinde rahat erişim sağlayabilmesi için sarı bantlar, kılavuz çizgiler adı altında yer alan bantları üniversitenin her alanında yaymaya çalıştıklarını belirten Fidan, "İçeresinde bulunduğunuz 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası kapsamında farkındalık çalışması olarak gönüllü öğrencilerimizle empati çalışmaları yapmaktayız” dedi. Öğrencilerden Onur Torgut, bu projede de bir görme engelliyi canlandırdığını ifade ederek, "Aslında caddelerde, sokaklarda yürüdüğümüzde gördüğümüz sarı yollar bize oyun gibi geliyor. Hiç anlam veremediğimiz objeler olarak geliyor ama aslında gözü kapalı yürüdüğümüzde onların önemini anlıyoruz. Göz dediğimiz duyunun nasıl kutsal bir şey olduğunu ve bizim hayatımızda anlam kattığını daha iyi anlıyoruz. Herkesin denemesini de isterim. Saçma gözükebilir ama bir göz bandı ile ya da bir mendil ile gözünüzü kapatıp bir saatlik veya 5, 10 dakikalık cadde de yürüyüp onları anlayabilirsiniz. Sarı bantları yollarda yürürken kırıyorlar ya da engebeli yapıyorlar. Bazen araçlar konuyor. Aslında bunların yanlış bir davranış olduğunu şu an benim gibi yapan arkadaşlar daha iyi anlaması gerekli olduğunu düşünüyorum. Dikkat ederlerse çok sevinirim. Dikkat ediyordum, daha da dikkat etmeye özen göstereceğim” diye konuştu. Öğrenci Mehmet Yusuf Ulu ise bu yolları gördüklerini, hatta belli bir zamana kadar ne anlama geldiğini dahi bilmediğini dile getirdi. Desen olarak zannettiğini aktaran Ulu, "Ama burayla tanışınca bunun anlamını öğrendik. Şahsen bunu tecrübe ettikten sonra bir görme engelli birey için ne kadar önemli olabileceğini anladım" şeklinde konuştu. Görme engelli öğrenci Emircan Arıboğa da, kısmi görme engelli olduğunu belirterek, "Günümüzün en güncel sorunlardan biri kılavuz çizgilerinin bir çok noktada olmaması, hasarlı olması veya üzerine belli nesneler konularak gasp edilmesidir. Görme engelliler bu gasp edilen veya olmayan kılavuz çizgiler sebebiyle zorluklar çekiyorlar” ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Çerçioğlu, 17 ilçede harekete geçti Aydın Büyükşehir Belediyesi üreticilerin yanında olmaya, taleplerini dinleyerek destekleyici çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Üreticilerden gelen talepler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde kırsal mahallelerde bulunan ve üreticiler tarafından arazilere ulaşım için kullanılan yollarda çalışma başlattı. Çine’den Yenipazar’a, Koçarlı’dan Karacasu’ya kadar gerçekleştirilen çalışmalar ile başta zeytin üreticileri olmak üzere vatandaşlar tarafından arazilerine ulaşım için kullanılan patika yollar araç geçişine uygun hale getirildi. Kısa sürede tamamlanan çalışmalar sonrası düzenlenen yollar, üreticilerin kullanımına sunuldu. Taleplerinin hızla yerine getirildiğini belirten vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu: “Üreticilerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaş öncelikli çalışmaların devam edeceğini, üreticilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Çerçioğlu, “Üreticilerimizden gelen talep üzerine harekete geçen ekiplerimiz tarım arazisi yollarında gerçekleştirildikleri çalışmaları kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin kullanımına sundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemizin tamamında her yaştan vatandaşımızın yanında olmaya, taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.