SAĞLIK - 11 Ocak 2025 Cumartesi 09:46

İlkokul öğrencilerine 112’nin acil durumlarda nasıl kullanılacağı anlatıldı

A
A
A
İlkokul öğrencilerine 112’nin acil durumlarda nasıl kullanılacağı anlatıldı

Eskişehir’de İl Ambulans Servisi ekipleri, 112’nin acil durumlarda doğru ve etkin bir şekilde nasıl kullanılacağı hakkında ilkokul öğrencilerine yönelik bilgilendirme yaptı.


Sağlık ekipleri, Çifteler İlçesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Ekiplerce; Fatih İlkokulu, Şehit Özcan Karabacak İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve Çifteler Anaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle yönelik 112 Acil Servis ve ambulans kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere acil durumlarda 112’nin doğru ve etkin bir şekilde nasıl kullanılacağı, ambulans hizmetlerinin işleyişi ve acil çağrıların önemi anlatıldı.


Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen eğitim ile küçük yaşlardan itibaren bilinçli bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.



İlkokul öğrencilerine 112’nin acil durumlarda nasıl kullanılacağı anlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Voice of Erdem müzik yarışması heyecanla sona erdi Erdem Koleji ve Hasan Kalyoncu Anaokulu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Voice of Erdem” yabancı müzik yarışmasının finali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Erdem Koleji ve Hasan Kalyoncu Anaokulu işbirliğinde düzenlenen “Voice of Erdem” müzik yarışmasının finali Şahinbey Kongre Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Jüri koltuğunda ünlü sanatçı Sinan Akçıl ve Emre Yücelen’in oturduğu yarışmada 12 finalist, müzik yeteneklerini sergileyerek birincilik için yarıştı. Final gecesi, yarışmacıların güçlü performanslarına sahne oldu. Sinan Akçıl, yarışmacılara hem yapıcı eleştirilerde bulundu hem de onlara müzik kariyerlerinde yol gösterecek tavsiyeler verdi. Akçıl ve Emre Yücelen yarışmada yaptığı açıklamada, “Genç yeteneklerin bu sahnede parladığını görmek bizim için büyük bir mutluluk” dedi. Yarışma sonunda jüri değerlendirmeleri ve seyirci oylarıyla birinciliği kazanan isim açıklandı. Voice of Erdem yarışması, katılımcılara yeteneklerini sergileme fırsatı sunarken izleyicilere de müzik dolu bir gece yaşattı. “Yoğun katılım gerçekleşti çok mutluyuz” Gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgi veren öğretmenlerden Beyzanur Karakan, yoğun katılım gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz, bir programdı ama bu sene daha büyük sanatçıları davet ederek hazırladık. 27 farklı okuldan çok sayıda başvuru gerçekleşti. 12 finalistimiz kaldı. Onlar da bugün başarılı bir şekilde performanslarını sergiliyorlar. Bizler de Sinan Akçıl’ı, Emre Yücelen’i ve Bilge hocamızı davet ettik. Vatandaşlarımız yoğun katılım gösterdi. Ondan dolayı çok mutluyuz. Günün kazananı aslında hepsi çünkü buraya çıkma cesareti gösterdiler” diye konuştu.
Siirt Siirt’te kadınlar, erkek işi olarak görülen battaniye üretiminde söz sahibi oldu Siirt’in geleneksel el sanatı olan tiftik battaniyesi, kadınların elinde yeni bir boyut kazandı. Yüzyıllardır erkeklerin hakim olduğu bu alanda, Siirtli kadınlarda artık battaniye yapımında aktif bir rol üstleniyor. Siirt’in tescilli battaniyesi, ’Yerel Dokumaların Ekonomik Değere Dönüştürülmesi Projesi’ kapsamında açılan dokuma atölyesinde yaşatılıyor. Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesinde bir araya gelen Siirtli kadınlar, battaniye üretiminde ustalaşarak yerel ve ulusal pazarda kendilerine yer edinmeye başladı. Geleneksel yöntemlerle üretilen battaniyeler, hem kalitesi hem de estetik görünümüyle dikkat çekiyor. Erkek işi olduğun için önceden çok zorlandığını fakat alıştıkça işi öğrendiğini belirten Binevş Erdoğan, 3 ayda battaniye yapımını öğrendiğini belirtti. Erdoğan, "Şu anda kurs görüyoruz. Günde bir parça bayrak, veya normal parça yapıyoruz. Hediyelik olarak isim yazıyoruz. Bir haftada çift kişilik battaniye yapıyorum. İki günde değişik motiflerden seccade yapıyorum. İşi çok sevdim. Önceden erkeklerin yaptığı bir meslekti şimdi ise kadınların başvurduğu bir meslek oldu. Kadın eli değmiş ise daha güzel ve değişik olur. Bu mesleği çok sevdim. Çok istekli bir şekilde yapıyorum. İlerleyen dönemlerde evime katkı sağlamak için bir dükkan açmak istiyorum. Değişik motiflerde battaniye, seccade veya hediyelik parçalar yapmak istiyoruz. 3 aydır kursa geliyorum. Zor yönleri de var, kolay yönleri de var. Çok güzel bir meslektir. Bazen dışarıdan bakınca zor geliyor bize ama insan yapınca kolay oluyor. Bütün bayanlara öneriyorum" şeklinde konuştu. Usta öğretici olarak kadınlara tiftik battaniyesi yapımını öğreten Mucir Evin ise, "Kursiyerlerimiz çabuk öğrendiler. Yaklaşık üç aydır bayanlar burada çalışıyorlar. Günde yaklaşık bir parça bitiriyorlar. Bazen bayrak çalıştırıyoruz, bazen de farklı motifleri çalıştırıyoruz. Siirtli bütün hanımları buraya davet ediyoruz" dedi.