GÜNDEM - 13 Ekim 2024 Pazar 14:29

Hayırseverler 20 yetim çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı

A
A
A
Hayırseverler 20 yetim çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı

Eskişehir’de hayırseverler tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleninde 20 yetim çocuk için özel etkinlikler düzenlenip hediyeler dağıtıldı.


Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’deki yetim çocukları sevindirmek için bir araya geldi. Bu çerçevede, saat 12.00’da Hamamyolu Caddesi üzerinde bir sünnet şöleni gerçekleştirildi. Organizasyonda ilk olarak çocuklara ve ailelere yemek ikramında bulunuldu. Ardından dualar edilip halk oyunu gösterisi yapılırken, çocuklara bisiklet ve çeyrek altın hediye edildi. Programın sonunda toplu fotoğraf çekilmesi sonrası çocuklara klasik arabalarla şehir turu yaptırıldı.



"Onların sevinçlerine vakıflar olarak ortak olacağız"


Etkinlikte konuşma yapan Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak çeşitli illerden bir dizi faaliyet yaparak etkinliklerimize devam etmekteyiz. Her vakfın bir vakfiyesi ve vakfiyede yer alan hayır şartları var. Vakfiyedeki şartları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yaptığımız hizmet de 2. Beyazıd’ın vakfiyesindeki şartlardan olan kimsesiz ve yetim çocukları sünnet ettirmek. Biz bu vesileyle Eskişehir ilimizde 20 tane kimsesiz, yetim ve fakir çocukları sünnet ettirdik. Onlara çeşitli hediyeler aldık, yemek ikramında bulunduk ve şehir içerisinde klasik otomobillerle de tur gezisi yaptıracağız. Onların sevinçlerine vakıflar olarak ortak olacağız" dedi.



"Hayatımda ilk defa klasik arabaya bineceğim için heyecanlıyım"


İlkokul 4’üncü sınıfta okuyan 9 yaşındaki Efe Can Seyirci, "Bu etkinlik yapıldığı için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bisikletim olacağı için kendimi mutlu hissediyorum. Hayatımda ilk defa klasik arabaya bineceğim için heyecanlıyım. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.



Hayırseverler 20 yetim çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Busem Şeker: "Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun" Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı oyuncularından Busem Şeker, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının her zaman bayram olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun" dedi. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. hafta maçında Fenerbahçe Petrol Ofisi, evinde karşılaştığı Galatasaray Petrol Ofisi’ni 2-0 yendi. Mücadelenin ardından sarı-lacivertli futbolcu Busem Şeker, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Hak eden tarafın kendileri olduğunu belirten Şeker, "Öncelikle takımı, teknik ekibi tebrik ediyorum. Bu hafta çok çalıştık. Bütün analizlerimizi çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe - Galatasaray maçı her zaman bir bayramdır. Herkesin, bütün Fenerbahçelilerin bayramı kutlu olsun. Çok hak ettik. Hak eden taraf biziz" şeklinde konuştu. "Şampiyonluğu çok istiyoruz" Busem Şeker, ligde 6’da 6 yapmalarının hatırlatılması üzerine, "Takımda ailevi ortam ortam var, çok çalışıyoruz. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Tedavi, antrenman, analiz; her zaman tesislerdeyiz. Şampiyonluğu çok istiyoruz" diye cevap verdi. "İnşallah iki maçı da alacağız" A Milli Kadın Futbol Takımı’nın aday kadrosuna seçilen Şeker, 2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası play-off maçları ile ilgili ise, "Milli Takım’da da aynı şekilde çok çalışıyoruz. Hocamız analizleri çok iyi yapıyor. İki maçımız var, biri Esenler’de, biri Moldova’da olacak. İnşallah iki maçı da alıp galibiyetle döneriz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Gökhan Bozkaya: "Fenerbahçe’ye yakışırı bir derbi oldu" Fenerbahçe Petrol Ofisi Teknik Direktörü Gökhan Bozkaya, Galatasaray’a karşı üstün oynadıklarını belirterek, "Fenerbahçe’ye yakışır bir derbi oldu" dedi. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. hafta maçında Fenerbahçe Petrol Ofisi, konuk ettiği Galatasaray Petrol Ofisi’ni 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte sarı-lacivertli taraftarlar galibiyet sevincini tribünlerdeki taraftarlarla paylaştı. Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Gökhan Bozkaya, müsabakanın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine derbiyi değerlendirdi. Bozkaya, "Maçın başından sonuna kadar, özellikle ikinci yarı çok üstün oynadığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe’ye yakışır bir derbi oldu. Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımı kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar çok iyi konsantreydiler. Maçı kazanmayı bize gösterdiler. 6’da 6 yaptık, şimdi milli takım maçları arası var. Dinleneceğiz daha sonra yolumuza devam edeceğiz. İyi başladık, iyi gidiyoruz. Buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Galibiyeti de Fenerbahçe camiasına armağan ediyorum" ifadelerini kullandı. "Yolumuza devam edeceğiz" Milli takım maçları arası ve ligden çekilen Kdz. Ereğli Belediyespor maçı ile birlikte uzun bir araya girecek olan sarı-lacivertlilerde Gökhan Bozkaya şunları söyledi: "Yaklaşık 1 ay maçımız yok ve milli takıma giden hem Türk hem yabancı birçok oyuncumuz var. Belki izin gününü uzatabilirim. O süreçte belki hazırlık maçları alabilirsek, hazırlanacağız. Kdz. Ereğli Belediyespor maçından sonra Amed maçı var. Yolumuza devam edeceğiz."