KÜLTÜR SANAT - 17 Aralık 2024 Salı 09:40

Eskişehir’de ‘Türk Sana Müziği Konseri’ coşkulu geçti

A
A
A
Eskişehir’de ‘Türk Sana Müziği Konseri’ coşkulu geçti

Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Sana Müziği Konseri’ coşkulu geçti. Konsere; sanatseverler ve davetli topluluğu katıldı. Konser, yoğun ilgi ve beğeni gördü ve sık sık ayakta alkışlandı.


Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konserde Eskişehir türküleri ve yurdun çeşitli yörelerinden türküler seslendirildi.


Konserin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Av. Ahmet Doğanses, "Derneğimiz tarafından düzenlediğimiz konser, Eskişehir’in kültür ve sanatına katkıda bulunmaktadır. Derneğimiz 1993 yılında kurulan bir dernek olup, 31 yıldır güzel Eskişehir’imize ilmi, sanatsal ve kültürel alanda katkılarda bulunmaktadır. Bu kültürel, sanatsal ve ilmi çalışmalarımız, aynı perspektifte devam edecektir’’ dedi.


Konser, iki bölümde seslendirildi. Türk Sanat Müziği Korosu; Koro Şefliğini Cem Aksu’nun yaptığı konserin ikinci bölümünde, konuk sanatçı Udi Bestekar Talat Er sahne aldı. Konserin ilk bölümündeki şarkılar koro tarafından, ikinci bölümünde ise şarkılar konuk sanatçı Talat Er tarafından seslendirildi. Konserde; seslendirilen şarkılara, sanatsever izleyiciler hep birlikte eşlik ettiler. Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzide eserlerinin icra edildiği konser, sanatseverler ve davetliler tarafından beğeni topladı ve izleyicilerden tam not aldı.


Konser sonunda; Dernek Başkanı Av. Ahmet Doğanses, konuk sanatçı Udi Bestekar Talat Er ve emeği geçenlere çiçek buketleri takdim etti.



Eskişehir’de ‘Türk Sana Müziği Konseri’ coşkulu geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yalnız: ’Laktoz tolerans bozukluğu bizim ülkemizde daha sık görülüyor’’ Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yalnız, “Avrupa’da sık görülmeyen Laktoz tolerans bozukluğu bizim ülkemizde, özellikle Asya ve Asya’nın doğusuna gidildikçe çok sık görülüyor" dedi. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yalnız, laktoz tolerans bozukluğu hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yalnız, şu değerlendirmeyi yaptı: ’’Laktoz toleransı; süt ve süt ürünlerindeki laktozun laktaz enzimi ile ilgi kuramaması neticesinde, insanların laktozlu ürünleri yani süt ve süt ürünleri tükettiğinde gaz, şişkinlik, ishal, bulantı gibi şikâyetlerinin olması bu nedenle çok besleyici bir ürün olan süt ve süt ürünlerinde uzak kalması anlamına geliyor. Avrupa’da sık görülmeyen Laktoz tolerans bozukluğu bizim ülkemizde, özellikle Asya ve Asya’nın doğusuna gidildikçe çok sık görülüyor. Doğumdan itibaren doğal olarak laktaz enzimi eksikliği yaşlandıkça giderek azalıyor, bu nedenden dolayı vücudumuz ilerleyen yaşlarda laktozlu ürünlere karşı olumsuz tepki veriyor ancak yoğurt sindiriminin kolay olması nedeniyle bunun dışında kalıyor. Teknolojinin gelişmesi ile laktaz enziminin katıldığı gıda takviyeleri ya da laktozsuz süt ürünleri üretiliyor. Bunlara dikkat ederek süt ürünleri az da olsa tüketilmeli. Her sütte aynı oranda laktoz yok. Kişideki laktaz eksikliği aynı oranda olmamasından dolayı kullanılan süt değiştirilebilir. En temel besleyici ürün olan sütten uzak durulmaması gerekir.’’