EKONOMİ - 17 Ekim 2024 Perşembe 15:07

Başkan Karabacak’tan BEBKA’ya ziyaret

A
A
A
Başkan Karabacak’tan BEBKA’ya ziyaret

Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Başkanı Sabri Bayram’ı makamında ziyaret etti.


Gerçekleşen ziyarette, Beylikova ilçesinde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Başkan Karabacak, ilçenin kalkınma yolundaki stratejik adımlarını ve projelerin bölgeye katkılarını aktararak, bugüne kadar elde edilen başarıların altını çizdi. Ziyaret sırasında, önümüzdeki dönem için planlanan yeni projeler de masaya yatırıldı. Beylikova’nın gelişimini sürdürecek projeler için BEBKA Genel Sekreteri Sabri Bayram ile karşılıklı fikir alışverişi yapılarak, projelerin sürdürülebilirliği ve bölgeye getireceği kazanımlar değerlendirildi. Ayrıca, BEBKA’nın yılbaşında açıklamayı planladığı destek programları hakkında Başkan Bayram’dan önemli bilgiler alındı. Bu desteklerin, Beylikova’nın kalkınma hamlesini güçlendireceği ve projelerin daha hızlı hayata geçmesini sağlayacağı vurgulandı.


“BEBKA’nın desteği projelerimizin daha etkin olmasını sağlıyor”


Başkan Karabacak, “Beylikova’nın geleceğini inşa ederken, BEBKA’nın desteği ve işbirliği, projelerimizin daha geniş kapsamlı ve etkin olmasını sağlıyor. İlçemizi daha ileriye taşımak için güçlü bir vizyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Ziyaret, Beylikova’nın kalkınma yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, işbirliği ve desteklerle ilçenin her alanda gelişmeye devam edeceği mesajı verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Kor ateşte demleniyor, kara demliğin tadını başkası vermiyor Yozgat’ta hayvanlarını otlatmak için gittikleri merada yorgunluklarını kor ateşte kaynattıkları kara demlik çayı ile gideren çobanlara, çayın tadını bilen vatandaşlar da eşlik ediyor. Bozkırda sohbet eşliğinde kara demlik çayı yudumlanıyor. Yozgat’ta doğada kor ateşte pişirilen kara demlik çayı, lezzetiyle merada hayvan otlatan çobanların olduğu gibi vatandaşların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında geçimini hayvancılıkla sağlayan çobanlar, gittikleri merada olmazsa olmazları kara demlik çayını odun ateşinde demlemeyi ihmal etmiyor. Aroması ve tadıyla çobanların vazgeçilmez lezzetlerinden olan kara demlik çayını içen çobanlar, hem günün yorgunluğunu atıyor hem de çay eşliğinde kendilerini ziyaret eden vatandaşlarla sohbet etmenin keyfini yaşıyor. “Arkadaşlar kara demlik çayı içmek için geliyor” Çobanlık işinin zor olduğunu belirten ancak işini severek yaptığını söyleyen Araplı kasabasından Mustafa Bükücü, hayvan otlatırken kara demlik çayı içmeyi ihmal etmediğini belirti. Bükücü, “Kara demlik çayı çok güzel, on dakikada hazırlar arkadaşlarla içeriz. Ben çobanlık yapıyorum arkadaşlarım özellikle kara demlik çayı içmek için yanıma geliyor.” dedi. “Günde 15 bardak kara demlik çayı içiyorum” Sorgun’da elektrikçilik ile uğraştığını belirten Muhammet Bolat ise “İşlerimin çok yoğun olmasına rağmen doğada kara demlik çayı içmeye geliyorum. Herkese tavsiye ederim, 3 güne bir arkadaşlarla kara demlik çayı içiyorum. Normalde günde 5 bardak çay içiyorum ama kara demlik çayı lezzetli olduğu için 15 bardak içiyorum. Kara demlik çayını herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu. “Sıcak havalarda da kara demlik çayını tercih ediyoruz” Arkadaşıyla kara demlik çayı içmek doğaya çıktığını dile getiren Emirhan Yılgın da, “Sıcak havada vatandaşlar soğuk bir şeyler içse de biz kara demlikte yapılan çayı tercih ediyoruz. Evde tüpte yapılan çay kara demlik çayının yerini tutmuyor, biz de gelip doğada kara demlik çayı içiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bingöl Bingöl’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Bingöl’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2024 Yılı 4. Olağan Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonundaki programa, Vali Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurul üyesi kurum ve kuruluşlar ile STK temsilcileri katıldı. Toplantı İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman’ın yaptığı sunum ile başladı. Baycuman yaptığı sunumda; önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarının planlanması, ihtiyaç duyulan mesleklerin planlanması, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. İŞKUR İl Müdürlüğünce bu güne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Baycuman ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verildiğini, bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti. Toplum Yararına Programlar (TYP) hakkında da bilgi veren Baycuman, TYP kapsamında 75 milyon 56 bin 149 TL, İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara yaklaşık 23 milyon lira, İşsizlik Ödeneği hak eden 2 bin 97 kişiye d 42 milyon 516 bin 668 TL, 2024 yılının Ocak-Ekim ayları arasında programlara toplam 140 milyon 581 bin 948 TL TL ödeme yapıldığı ifade etti. Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi.
Balıkesir Sındırgı Belediyesi’nden emeklilere özel indirim ve konforlu ısınma hizmeti Belediye iştiraki olan SINJET, jeotermalle ısınmada yeni dönemde enflasyon oranı altında fiyat güncellemesi ile vatandaşlara destek oluyor. Sındırgı Belediyesi, emekli vatandaşlarına yönelik sunduğu yeni avantajlarla dikkat çekiyor. Her alanda vatandaşların yanında olan Sındırgı Belediyesi jeotermalle ısınma sisteminde yeni dönemde enflasyon oranının altında fiyat güncellemesi ile yüzleri güldürdü. Belediye iştiraki olan SINJET, sıcak su ve jeotermal ısınma hizmetlerinde emeklilere özel indirimler ve peşin ödemelerde ek fırsatlar sunarak, ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, emekliler için belirlenen indirim oranları, vatandaşların konforlu ısınma sisteminden faydalanmalarını sağlarken, aynı zamanda bütçelerine de katkıda bulunacak. 2023-2024 sezonunda 11,1363 TL olan birim metrekare ısınma bedeli üzerinden 2024- 2025 ısınma sezonunda emeklikler peşin ödemede yüzde 6,7 indirimden faydalanarak 10,4369 TL ısınma bedeli ile konut ısınmasından faydalanabilecek. Kredi kartı ile ödeme ve taksitlendirme seçeneklerinde ise tüm abonelerde geçerli olmak üzere enflasyon oranının kat ve kat altında farklı oranlardaki fiyat güncellemesi ile vatandaşlara destek olunacak. Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emeklilerimiz, uzun yıllar ülkemiz için emek verdiler ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak bizim önceliğimizdir. Bu nedenle, ısınma hizmetlerinde onlara özel indirimler ve peşin ödemelerde avantajlar sunuyoruz. Amacımız, emeklilerimizin daha konforlu ve ekonomik bir şekilde ısınmalarını sağlamaktır. Artan maliyetlere rağmen sosyal belediyecilik anlayışımız ile vatandaşlarımızı ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu dönemlerde elimizden geldiğince rahatlatmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hizmetlerin tüm abonelerimize de enflasyon farkından daha düşük zam oranlarıyla sunulması da, belediyemizin vatandaşlarımızın yanında olduğunu göstermektedir” dedi. Sındırgı Belediyesi, hem ekonomik hem de çevre dostu ısınma çözümleri ile vatandaşlarının yaşam kalitesini artırmayı ve onlara en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Yeni düzenlemelerle birlikte, emekliler başta olmak üzere tüm vatandaşlar, konforlu ve uygun maliyetli bir ısınma deneyimi yaşayacak. Peşin ödeme indiriminden ve diğer seçeneklerden faydalanmak isteyen aboneler için son başvuru 18 Ekim 2024 Cuma günü sona erecek. Emekliler için avantajlardan faydalanmak isteyen aboneler e-devlet üzerinden alacakları ikamet ve emeklilik belgeleri ile başvuruda bulunabilecekler.