EĞİTİM - 22 Ekim 2019 Salı 14:39

Dijital bağımlılıktan uzaklaştıran proje

A
A
A
Dijital bağımlılıktan uzaklaştıran proje

Eti Maden İşletmeleri İlkokulu öğretmenleri Emel Alıcı ve Seyfi Macit’in yürüttüğü "Ekran İle Değil Benimle Ol" projesi büyük ilgi gördü.

Eti Maden İşletmeleri İlkokulu öğretmenleri Emel Alıcı ve Seyfi Macit’in yürüttüğü "Ekran İle Değil Benimle Ol" projesi büyük ilgi gördü.


Etwenning projeleri kapsamında yürütülen çalışmada dijital bağımlılıktan dolayı ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirememesinden dolayı yıpranan ilişkiyi güçlendirmek hedefleniyor. Proje hakkında bilgi veren "Ekran İle Değil Benimle Ol" proje yürütücüsü Emel Alıcı, "Bu projemizdeki amaç son yıllarda çoğalan dijital bağımlılıktan dolayı ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirememesinden dolayı yıpranan ilişkiyi güçlendirmek. Bu amaçla aileyle öğrenciye bir arada kaliteli zaman geçirtiyoruz beraber tasarımlar yapıyorlar zeka oyunları oynayıp beraber tiyatro ve sinemaya gidiyorlar. Kitap okuyorlar bununla ilgili okullarda seminerler düzenleniyor. Son olarak bez çanta tasarım yaptık. Aileler ve çocuklar birlikte kaliteli zaman geçirdiler" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinden yılsonu konseri Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, 2024 eğitim dönemini yılsonu konseri ile noktaladı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, akademi öğrencileri yıl boyunca öğrendikleri becerileri sergileyerek büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Sanat Akademisi sertifika töreni ve yılsonu konseri düzenlendi. Akademiden eğitim alan öğrenciler, aileleri ve çok sayıda sanatseverin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Perküsyon, piyano, keman, flüt, çello ve gitar sınıfı öğrencilerinin performanslarını sergilediği program, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Ardından sahne alan koro, programa renk kattı. Törende, akademide eğitimlerini başarıyla tamamlayan 72 öğrenciye mezuniyet belgeleri takdim edildi. Öğrencilere sertifikalarını takdim eden Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “2017 yılında bir hayalimiz vardı ve biz bu hayalimizi gerçekleştirdik. Çocukların ve velilerin mutluluğu dünya malına değer. Amacımız aslında buydu. Yüzlerce öğrencilerimizi mezun ettik şimdiye kadar. Birçok öğrencimiz konservatuvar kazandı. Bizleri motive eden Belediye Başkanımıza, hocalarımıza, danışman hocamız Prof. Dr. Cana Gürmen’e teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar. ‘Yaşasın sanat’ diyoruz” dedi. “Bir hayalle yola çıktık ve hayalimiz gerçekleşti” Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Danışmanı Prof. Dr. Cana Gürmen ise “Çok heyecanlıyım ve çok duygulandım. Bir hayalle yola çıktık ve bu hayalimiz gerçekleşti. 2017 yılında akademimiz çok ciddi bir uğraş sonunda Ekim ayında faaliyetine başladı. Birçok alanda eğitim veriyoruz. Keman, gitar, perküsyon, flüt, çello ve koro dallarında eğitim veriliyor. Şu anda 400’ün üzerinde çocuk eğitim alıyor. Mezun olanlarımız da genellikle konservatuvar sınavlarını kazanarak müzik yaşamlarına devam ediyorlar” şeklinde konuştu. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Mersin Tarsus’a yeni bir kültür merkezi yapılacak Tarsus’a kültür merkezi kazandırmak için çalışmalarını hızlandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında, yeni kültür merkezinin nerede inşa edilmesi gerektiği konusunda görüş ve önerilerin alındığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Gürgin Bilici, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, birim amirleri, TADEKA üyeleri ve farklı kurumlardan temsilciler katıldı. Kentin muhtelif noktalarında Tarsus Belediyesine ait 14 arazinin slayt eşliğinde tek tek yansıtılarak katılımcıların görüşlerinin alındığı toplantıda, en çok dikkat çeken 3 nokta işaretlendi. Yapılan sunum eşliğinde söz alan katılımcılar, görsele yansıtılan arazilerin ulaşım, genişlik, kent merkezine uzaklığı ve benzer konularda düşüncelerini aktardılar. Sona kalan 3 araziyle ilgili olarak yeniden değerlendirme çalışması gerçekleştirilecek. “Tarsus’umuza kültür merkezi yapmak istiyoruz” Toplantının açılış bölümünde konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Tarsus’ta bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. Bu kültür merkezimizle ilgili alanlarımızı, Tarsus Belediyesi ile beraber belirledik. Bu doğrultuda ‘kültür merkezini nerede yaparsak çok efektif olur, herkes tarafından ulaşılabilir olması’ gibi konuları değerlendirdik” dedi. Toplantı katılımcılarının görüşlerini paylaşmasının ardından sona erdi.