GÜNDEM - 27 Ağustos 2024 Salı 10:54

’Sen de Söyle’ yarışmasında amatör sesler beğeni topladı

A
A
A
’Sen de Söyle’ yarışmasında amatör sesler beğeni topladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali, ünlü sanatçıların yanı sıra amatör müzisyenlere de sahnelerini açıyor. Erzurum Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “Sen de Söyle” yarışmasının finali, on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.


Her şehirde amatör sesleri halkla buluşturmayı hedefleyen “Sen de Söyle” yarışmasının ikincisi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Onlarca amatör şarkıcının katıldığı yarışmanın finalistleri Özge Polat ve Sefa Karakuş oldu. Yarışmanın finali, Alişan konseri öncesinde Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda halkın oylarıyla belirlendi. Özge Polat, Tutam Yar Elinden, Sefa Karakuş ise Kırmızı Gül Demet Demet türkülerini ana sahnede on binlerce kişinin karşısında söyledi. 2681 oyun kullanıldığı yarışmada, yüzde 56 oy oranıyla Müzik Öğretmeni Özge Polat birinci seçildi. Polat birinci seçildikten sonra alkışlar eşliğinde tekrar sahneye çıkarak bir kez daha birinci olduğu şarkıyı seslendirdi.



’Sen de Söyle’ yarışmasında amatör sesler beğeni topladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Ters yönden gelen alkollü sürücü ve eşi, polislere zor anlar yaşattı Sinop’ta gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik denetiminde ters yönden gelen alkollü bir sürücü ile eşi, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Olay, saat 00.40’ta Kefevi Mahallesi Yüksek Kaldırım Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafik ekiplerinin denetimi sırasında ters yönden gelen O.U. (48) hakimiyetindeki 05 AAB 144 plakalı aracı durduran ekipler, sürücüye alkol kontrolü yaptı. Yapılan kontrolde sürücünün 1.18 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bunun üzerine sürücüye "alkollü araç kullanmak ve ters yönden gelmekten" 12 bin 878 TL cezai işlem uygulandı. "Kızların öldürülürken neredeydiniz?" Ceza işlemine sinirlenen sürücü ve eşi, polis ekiplerine tepki gösterdi. Sürücünün eşi, yüksek sesle bağırarak "Kızlar öldürülürken neredeydiniz!" şeklinde çıkışması şaşkınlık oluşturdu. Kadın, eşinin kanser hastası olduğunu belirterek, "Önümüzdeki aracı neden durdurmadınız? Eşim kanser hastası, bu yapılan çok büyük bir ayıp" ifadelerini kullandı. "İki duble içtim, yalan konuşmam" Alkollü sürücü O.U., "Benim evimin önü burası, sen benim arabamı çekemezsin kardeşim!" diyerek polislere çıkıştı. Şahıs, yapılan kontrollerin haksız olduğunu savunarak, "Güvelik kameralarına bakılsın, benim evimin önünden üç tane araba geçti, bir tanesini durdurmadılar ama beni durdurdular. Çünkü arabam 05 plakalı. İki duble içtim, yalan konuşmam, ben yalancı değilim. Kanser tedavisi görüyorum, psikolojim bozuk" şeklinde konuştu. "Böyle bir adalet yok!" Sürücünün eşi ise, "Böyle bir dünya yok! Böyle bir adalet yok! Eşime yaptığınız büyük bir saygısızlık. Çocuklar surlardan atılırken neredeydiniz? 10 yaşındaki çocuğum evde beni bekliyor, eşim kanserle mücadele ediyor!" diyerek sinir krizine girdi. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Alkollü sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Eylül ayından fizy’de en çok Semicenk dinlendi Dijital müzik platformu fizy’de eylül ayının en çok dinlenen sanatçısı Semicenk oldu. En çok dinlenen şarkılar listesinde de birinciliği kimseye bırakmayan Semicenk’in, “Geçiyor Zaman” isimli şarkısı zirveye yerleşti. Turkcell’in popüler müzik uygulaması fizy, eylül ayının en’lerini açıkladı. Eylülde de müzik severlerin gözdesi olan fizy’de birinci sıraya Semicenk’in “Geçiyor Zaman” isimli şarkısı yerleşti. Semicenk, eylül ayının hem en çok dinlenen sanatçıları hem de en çok aratılan şarkıcıları sıralamasında da birinciliği kimseye bırakmadı. En çok izlenen videolarda ise ‘Pop Bizde Popcast fizy Özel Hadise Bölümü’ öne çıktı. fizy eylül ayında en çok İstanbul’da dinlendi Dijital müzik platformu, kullanıcılarına sunduğu zengin müzik içeriğinin yanı sıra ilgi çekici podcast’leriyle de beğeni toplamaya devam etti. Ayın en çok dinlenen podcast’i ‘Ortamlarda Satılacak Bilgi’ oldu. Dijital müzik platformu, eylül ayında en fazla İstanbul’da dinlendi. Sıralamanın devamında ise Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep yer aldı. Dijital müzik platformu editörlerinin hazırladığı çalma listeleri eylül ayında da beğeni topladı Müzikseverlerin gözdesi fizy’de, eylül ayında kullanıcıların tercihleriyle oluşan algoritma listeleri hariç, editörlerin dikkatle hazırladığı en çok dinlenen listeler arasında ‘fizy Top 50 Yerli’, ‘fizy Trend’, ‘Karışık Kaset’ ‘Haftalık Mix 2’ ve ‘En Yeniler’ öne çıktı.
Antalya Başkan Özçelik, kız öğrencilerin taleplerini dinledi Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Oba Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Kız öğrencilerle sohbet eden Başkan Özçelik, taleplerini dinledi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Danışmanı Faruk Konukçu ve Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, Belediyenin Oba Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Özçelik, öğrencilerin Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı ve bu anlamlı günde hediye verdi. Öğrencilerin alkışlarla karşıladığı Başkan Özçelik onlarla sohbet ederek isteklerini dinledi. “Ayda bir defa sizlere konuk olmak istiyorum” Öğrencilere hayatlarındaki hedeflerini şimdiden belirlemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Özçelik, “Alanya halkı bana Belediye Bakanlığı görevini verdi. Görevlerimden birisi de sizlerin bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak. Bunun için tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayda bir defa konuk olup, sizlerle bir araya gelmek istiyorum. Benim de iki kızım var. Kızlar benim nezdimde erkeklerden birazcık daha pozitif ayrımcılık görür. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Hedeflerinizi bu yaşlarda belirlemesiniz. Annenizin babanızın sıcak yuvasından ayrılıp, burada okuma cesareti gösterdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum" dedi. Başkan Özçelik öğrencilerin istek ve taleplerini de dinledi. Bir öğrencinin kütüphanedeki kitap sayısının artırılması talebine Başkan Özçelik, “6. Kitap Fuarımız 18 Ekim’de başlıyor. Elde ettiğimiz kitaplarla kütüphanemizi zenginleştirelim. Her kitaba erişebileceğiniz bir kütüphaneyi en kısa zamanda oluşturacağız” dedi. Bir başka öğrencinin geziler düzenlenmesi isteğine de Başkan Özçelik, planlama yapılmasını ve öğrenciler için Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine gezi turu düzenlenmesi talimatını verdi.