GÜNDEM - 01 Ağustos 2024 Perşembe 15:37

Oltu Müftüsü Çelebi görevine başladı

A
A
A
Oltu Müftüsü Çelebi görevine başladı

Şenkaya Müftüsü Veysel Çelebi, Oltu Müftülüğüne atandı.


Göreve başlayan Oltu Müftüsü Veysel Çelebi “Kendi ilçemde görev yapmaktan son derece mutluyum. Bizleri muazzez dinimizin hizmetinde istihdam eden yüce rabbimize sonsuz hamdü sena’lar olsun. Oltu ilçe müftülüğü olarak her türlü aktivitede yer alacağız” dedi.


Veysel Çelebi kimdir?


1978 yılında Erzurum İli Oltu İlçesi Tutmaç Köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde bitirdikten sonra hafızlığını Rize İli Çayeli İlçesinde tamamladı. 1997 Yılında Oltu İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 2002 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Erzurum İli Pazaryolu İlçesi Esenyurt Mahallesi’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2007 Yılında girdiği Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden 2010 Yılında mezun oldu. 2010-2012 yılları arası İstanbul Sultanbeyli Ulu Camii’nde görev yaptı. 2012-2013 yılları arasında Erzurum İli Hınıs İlçesinde Vaiz olarak görev yaptı. 2013-2015 yılları arasında İstanbul Bağcılar Vaizi olarak görev yaptı.


2015-2019 yılları arasında Fransa’nın Paris Başkonsolosluğu’na bağlı Flers Türk-Kültür Derneğinde Uzun Süreli Yurt Dışı Din Görevlisi Olarak bulundu. Temmuz 2019 Yılından itibaren Bağcılar Vaizliğine devam eden Çelebi 2020 Yılında yapılan İlçe Müftülüğü Sınavında başarı sağlayarak 11.12.2020 yılında Şenkaya İlçe Müftüsü olarak atandı. 19 Temmuz 2024 yılına kadar Şenkaya Müftülüğü görevini sürdüren Müftü Çelebi, 01 Ağustos 2024 tarihinde Oltu’da görevine başladı.


Veysel Çelebi evli ve üç çocuk babasıdır.



Oltu Müftüsü Çelebi görevine başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Başkan Nallar üniversitelilerle söyleşide buluştu Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erdem Erdener’in moderatörlüğünde üniversite öğrencileriyle söyleşide buluştu. Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik merkezinde gerçekleşen söyleşide gençlere yönelik planlamalarından bahseden Başkman Volkan Nallar, “Belediye olarak tasarruf tedbirlerine rağmen gençlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Temel hedefimiz öncelikli ihtiyaçlarınız. Bizler, sizlerin karşılamakta zorlandığınız barınma, yemek gibi öncelikli ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında destek olma hedefindeyiz” dedi. “Eğitiminize daha fazla konsantre olmanızın önünü açacağız” Başkan Volkan Nallar, “Hepiniz ailenizden ayrı güzel bir gelecek hayaliyle eğitiminizi sürdürmeyi hedefliyorsunuz. Maddi sıkıntılarınız noktasında Süleymanpaşa Kent Konseyimizin çeşitli işbirlikleri ile başlattığı burs projesi var. Bu proje ile de maddi anlamda destekler sağlanacak. Bir nebze olsun eğitiminize daha fazla konsantre olmanızın önünü açacağız.” diye konuştu. “Hiçbir öğrenci kardeşim dışarıda kalmayacak” Öğrencilerden gelen soru üzerine KYK yurdunda yaşanan soruna da değinen Başkan Nallar, “Maalesef evdeki hesap çarşıya uymamış. Yurdun bitirilmesi gereken süre aşılmış. Ancak kimse merak etmesin. Hiçbir öğrenci kardeşim dışarıda kalmayacak. Hepsini tamamen ücretsiz olarak Kumbağ’daki otelimizde misafir edeceğiz. Son hazırlıklarımızı yaptık. Birkaç gün içinde kendilerine hizmet vermeye başlayacağız. KYK yurdu tamamen hazır olana kadar tüm kardeşlerim misafirimizdir” ifadelerini kullandı. Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi yeni hizmet alanıyla çok amaçlı olacak Öğrencilerden gelen talep ve sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Volkan Nallar, sözlerinin sonunda Süleymanpaşa Belediyesi’nin öğrencilerle işbirliği içinde çalışmalar yapacağının altını çizerek özellikle Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nin çok daha kapsamlı ve sadece bir katıyla değil alt katını da aktif hala getirerek çok amaçlı bir şekilde hizmet vereceğini müjdeledi. Gerçekleşen söyleşi fotoğraf çekimi ile sona erdi.