YEREL HABERLER - 15 Nisan 2012 Pazar 11:04

TURİZM HAFTASI...

A
A
A
TURİZM HAFTASI...

Erzurum`da Turizm Haftası etkinlikleri bugün yapılan kortej yürüyüşüyle start aldı.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle Erzurum`da kutlanmaya başlandı. Kutlama kapsamında bugün Yakutiye Medresesi önünden Havuz başına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sonrasında Havuz başı Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, "İlimizin zengin potansiyelini, alternatif turizm mekanları ile birleştirerek en iyi biçimde değerlendirmemiz ve bütün bir yıla yayarak, her mevsim canlı ve üretken bir turizm faaliyetinin sürdürülmesini sağlayacaktır. Açık hava müzesi konumunda olan ilimiz, güvenli ve huzurlu yaşam ortamı ile yine her mevsim, değişik turizm aktivitelerin de bulunma imkanı sunmaktadır. Türkiye, her geçen gün komşu ülkeler ile sağlamış olduğu barış ortamının faydalarını diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da görmekte, bu artış ülke oranında hissedildiği kadar ilimizde de hissedilmektedir. Yapılan turizm altyapı yatırımları ile ilimiz kış turizmi ve kış sporları alanında bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir.`` dedi.
Tören halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-şüpheli kovalamacası kamerada Aksaray’da ‘dur’ ihtarına uymayıp yaya olarak kaçan şüpheli polis kovalamacası sonucu saklandığı kümeste yakalandı. Olay, Nakkaş Mahallesi 2841 Sokakta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye gezen polis ekipleri yolda yürüyen şüpheli gördükleri şahsa ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayıp yaya kaçan şüpheli ile polis arasında kovalamaca başladı. Duvarlardan atlayıp kaçan şüpheli kısa sürede izini kaybettirdi. Bunun üzerine polisler destek ekip istedi. Kısa sürede olay yerine intikal eden çok sayıda polis ekibi mahalleyi adeta abluka altına aldı. Çevreye dağılan polislerin arama çalışmaları sonucu şüpheli müstakil bir evin bahçesindeki kümeste kıstırıldı. Duvarlardan atlayarak bahçeye giren ve kümesin etrafını saran polisler şahsı kıskıvrak yakaladı. Polisin araç ve yaya olarak yaptığı kovalamaca anları anbean kameralara da yansıdı. “Annemi, avukatımı arayın” Gözaltına alındığı esnada bahçenin dışında bulunan arkadaşlarına seslenen şüpheli, “Annemi ve avukatımı arayın” dedi. Polis memurlarınca sakinleştirilen şahıs gözaltına alınıp polis aracına bindirildi. Şahsın yapılan kimlik tespitinde E.G. (20) olduğu belirlenirken, Genel Bilgi Taramasında (GBT) ise hırsızlık suçundan arandığı, yine geçmişe dönük 10 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. E.G. sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
İstanbul Tadelle, Superior Taste Award’tan üç yıldız aldı Tadelle, sadece en iyilerin sertifikalandırıldığı Superior Taste Award’ta yeni ürünü parça fındıklı kakaolu fındık ezmesi ile üç yıldız kazandı. Tadelle, yeni ürünü parça fındıklı kakaolu fındık ezmesi ile Superior Taste Award’ta (Üstün Lezzet Ödülü), ‘Tatlı Atıştırmalıklar-Barlar-Bisküvi-Çikolata-Şekerlemeler’ kategorisinde üç yıldız aldı. Superior Taste Award’ta üç yıldıza lâyık görülenler, yüzde 90’ın üzerinde puan ve en yüksek derece ile ‘Sıradışı Ürünler’ kategorisinde yer alıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sagra fındıklarından aldığı ve yıllardır değişmeyen lezzetiyle Tadelle, 2025 yılının ilk günlerinde parça fındıklı kakaolu fındık ezmesi ile raflarda yerini aldı. Ürün, içeriğindeki yüzde 36 fındık oranı, yüzde 100 pancar şekeri ve doğal vanilya aroması ile sürme çikolata kategorisinde farklılaşıyor. 200g olarak satışa sunulan Tadelle parça fındıklı kakaolu fındık ezmesi, trans yağ ve glüten içermiyor. Dünyanın en prestijli tat sertifikalarından biri olan Superior Taste Award’ta, 2005 yılından beri 100’den fazla ülkeden binlerce ürün değerlendirildi. Gastronomi uzmanlarından oluşan jüri üyeleri, ürün değerlendirmelerini beş uluslararası hedonik duyusal analiz tadım kriterini baz alarak objektif bir şekilde gerçekleştiriyor. Yapılan titiz değerlendirmelerin ardından toplam puanı yüzde 70’in üzerinde olan ürünler Superior Taste Award’ı almaya hak kazanıyor.