GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 16:44

Erzincan’dan Tokat ve Samsun’a inceleme gezisi

A
A
A
Erzincan’dan Tokat ve Samsun’a inceleme gezisi

Erzincan’dan Tokat ve Samsun’a incelemelerde bulunmak üzere 11 kişilik teknik ekip gönderildi.


Seracılık sektöründe bu yıl içerisinde büyük bir atağa kalkan Erzincan, Karadeniz Bölgesi’nin seracılık yapılan noktaları arasında bulunan Tokat’ın Erbaa ilçesine ve Samsun’un Bafra ilçesine teknik ekip gönderildi. Erzincan Belediyesi, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden seçilen teknik heyet ilk olarak Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan 500 dekar alanda kurulu Erbaa Toplu Sera Bölgesinde incelemelerde bulundu. 500 dekarlık alanda kesme çiçek yetiştiriciliğinin yapıldığı seraları teknik açıdan inceleyen ekip, yetkililerden ve sera işletmecilerinden bilgi aldılar.


Teknik ekip gezinin ikinci ayağında ise Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan ve 800 dekarlık alanda sebze yetiştiriciliği yapılan Bafra Sera Organize Bölgesi’nde seraların kurulumu, işleyişi ve organizasyonu ile ilgili olarak bilgi aldılar.


600 dekarın üzerindeki sera varlığı ile Doğu Anadolu Bölgesinde Elazığ’ın ardından ikinci sırada konumlanan Erzincan’da Erzincan Valiliği’nin himayesinde 424 dekar alanı kaplayan toplu sera bölgesi çalışmaları için altyapı çalışmaları başlatılmıştı. 424 dekarlık toplu sera bölgesinin 271 dekarı Erzincan İl Özel İdaresi, 153 dekarlık alan ise Erzincan Belediyesi tarafından alt kullanıcılara kiralanmıştı.


Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzincan’ı seracılık üssü haline getirmek amacıyla yoğun bir çalışma temposu sergileyen Erzincan’da Akyazı Mahallesi’nde yaklaşık 1000 dekarlık alanda Organize Sera Bölgesi kurulması amacıyla yine Erzincan Valiliği himayesindeki çalışmalar sürdürülüyor.


Seracılık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erzincan’da yapılan teknik geziler, seracılık sektöründe yapılması planlanan iş ve işlemlere ışık tutacak.



Erzincan’dan Tokat ve Samsun’a inceleme gezisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Ellerinde çöp ve pankartlarla Sapanca Gölü’nden çağrı yaptılar: “Doğanın varlığı tüm canlılar için elzemdir” Çevre bilincini ve doğayı koruma politikalarını düzenlediği etkinliklerle gençlere aşılayan Büyükşehir Belediyesi, Dünya Habitat Gününde Sapanca Uzunkum Yürüyüş Yolu’nda öğrencilerle farkındalık yürüyüşü yaptı. Gençler göl etrafında lastik, cam ve metal şişeler ile çeşitli materyallerin yer aldığı çöpler topladı. Programda yeşilin ve doğanın korunması için, “Doğa ile uyum, hayat ile huzur” çağrısı yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Habitat Günü’nde toplumda farkındalık oluşturulması için bir yürüyüş düzenledi. Sapanca Uzunkum Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen etkinlikte gençler, şehrin en önemli doğal güzelliği olan Sapanca Gölü’nün çevresine bilinçsizce atılan çöpleri topladı. Sakarya’nın dört bir yanındaki okullardan çok sayıda öğrenci plastik, cam ve metal şişeler ile çeşitli atık materyalleri toplayıp hep birlikte yürüyüşe katıldı. Etkinlikte açılan, “Doğayı sev, yaşamı koru” ve “Doğa ile uyum, hayat ile huzur” yazılı dövizler açtı ve “Gölümüzü koruyalım, doğanın varlığı tüm canlılar için elzemdir” çağrısıyla topluma önemli bir mesaj verdi. “Gölün korunması tüm canlılar için çok önemli” Farkındalık etkinliğine katılan öğrencilerden Zelal Kınay, “İlk defa böyle bir etkinliğin içinde yer alıyorum. Eldivenlerimizi giydik ve gölün etrafındaki çöpleri topladık. Gölün etrafını kirlerden kurtulması bizim ve diğer tüm canlılar için çok önemli. Bu etkinlik ile beraber herkese çevre bilincinin aşılanacağını düşünüyorum” dedi. “Çevre bilincini aşıladık” Öğrencileri ile birlikte yürüyüşe katılan öğretmen Bayram Dokutur ise, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Uzunkum yürüyüş yolu herkes tarafından kullanılan bir yer. Buranın daima temiz olmasını gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilerimizi buraya getirerek hem “Dünya Habitat Günü’nü kutladık hem de çok anlamlı bir farkındalık oluşturarak onlara çevre bilincini aşıladık” diye konuştu. “Lütfen doğaya çöp atmayalım” Öğrencilerden Elanur Yapıştırma, “Bu etkinliğe katılıp doğaya bir katkım olmasından dolayı çok mutlu oldum. Çevremize atılan çöplerin hepsi doğadaki canlılara zarar veriyor. Bu konuda çok hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Göllerimizi ve çevremizi koruyalım. Yerlere çöp atmayalım” şeklinde konuştu. Farkındalık etkinliğinde toplanan poşetler dolusu çöp, farkındalığın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Sakarya Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde sanat ve sporla ruh sağlığı destekleniyor SEAH İstasyon Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, burada hizmet alan danışanların sosyal hayatın içinde yer almasına yönelik faaliyetlerin önemine değindi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) İstasyon Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ile aynı binada hizmet veren Aile Hekimliğini ziyaret etti. İstasyon TRSM Sorumlusu Zerrin İlter, merkezde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Danışanların uygun tanı ve tedavi ile ilaç kullanımlarının düzenli takibi, uzmanlar tarafından bireysel ve grup terapileri verilmesi ile psikoeğitim yoluyla danışan ve ailelerinin hastalık hakkında bilinçlendirilmesi gibi hizmetlerin verildiği merkezde, danışanların toplumla barışık olmalarına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. Halk Eğitim Merkezleri’nin usta öğreticileriyle birçok kursun düzenlendiği merkezde takı, resim, müzik, tekstil atölyeleri, seramik işçiliği ve sportif aktiviteler de sağlanıyor. Merkezi gezen İl Sağlık Müdürü Özdemir, SEAH bünyesinde Serdivan Yazlık Mahallesi ve İstasyon Ek Binası’nda hizmet veren iki Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin bulunduğunu belirterek, buradan hizmet alan danışanların sosyal hayatın içinde yer almasına yönelik faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Özdemir, danışanların el emeği olan ürünleri incelerken, merkezden hizmet alan bir danışanın isteğini kırmayarak kısa süreli masa tenisi oynadı. Merkezden hizmet alan danışanları da dinleyen Özdemir, daha sonra aynı binada hizmet veren Aile Hekimliğini ziyaret ederek burada görev yapan hekimler ve hizmet alan hastalarla sohbet etti.