GÜNDEM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 08:20

Ağaçtan aşağı inmeyen yavru kedi yaş mamayla ikna edildi

A
A
A
Ağaçtan aşağı inmeyen yavru kedi yaş mamayla ikna edildi

Erzincan’da sokak köpeklerinden korkup ağaca çıkan yavru kedi, aşağı inemeyince devreye vatandaşlar girdi. Yavru kedi yaş mamayla ikna edilip aşağı indirildi.


Erzincan merkezde cadde kenarındaki kaldırım üzerinde bulunan ağaçta miyavlayan yavru kedi yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekti. Köpeklerden korkup ağaca çıkan yavru kediyi indirmek için Zühal Atalay isimli vatandaş arkadaşıyla birlikte kolları sıvadı. Bir süre aşağı inmemek için direnen yavru kediye daha sonra yaş mama getirilerek koklatıldı. Yaş mamanın kokusunu alan yavru kedi direnişini bırakarak aşağı inmeye ikna edildi.


Yavru kedi aşağıda yaş mamasını yerken vatandaşlarda mutlu oldu.



Ağaçtan aşağı inmeyen yavru kedi yaş mamayla ikna edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hemoroid ve anal fissür hastalıklarını ihmal etmeyin Hemoroid ve anal fissür hastalıklarının ciddiyetine dikkat çeken ve uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tuba Mert, “Bu hastalıklar toplumun yaklaşık yüzde 50’sinde görülüyor. Tedavi, hastalığın evresine göre değişiyor” dedi. Hemoroid ve anal fissür gibi rahatsızlıklar tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tuba Mert, bu hastalıkların toplumda yaygın olduğunu, ancak muayene korkusu ya da hastalığın hafife alınması nedeniyle tedavinin geciktiğini vurguladı. Hastalığın evresine göre tedavi yöntemleri Medipol Sağlık Grubu’ndan Dr. Mert, hemoroidlerin makat bölgesinde şişlik, kanama ve ağrı gibi şikayetlerle ortaya çıktığını belirterek, “Hemoroidler, iç ve dış hemoroid olarak iki gruba ayrılır. Hastalığın evresine göre tedavi yöntemlerini belirliyoruz. Evre 1 ve 2’de genellikle medikal tedavi, ılık su banyoları, dışkılama alışkanlığının düzenlenmesi ve krem kullanımı ile hastalık gerileyebiliyor. Ancak evre 3 ve 4’te cerrahi müdahale gerekebiliyor” diye konuştu. Belirtileri göz ardı etmeyin Anal bölgede en sık karşılaşılan ikinci hastalık grubunun anal fissürler olduğunu söyleyen Dr. Mert, “Bu hastalık, genellikle kabızlık veya ishal sonucu tetiklenir. Hastalar şiddetli ağrı ve kanama şikayetleri ile bize başvuruyor. Akut anal fissür, hastalığın erken evresidir ve uygun tedaviyle iyileştirilebilir. Ancak kronikleşmiş anal fissürlerde cerrahi müdahale kaçınılmazdır. Maalesef, bu hastalığı medikal tedavi ile iyileştirmek mümkün değildir, cerrahi tedavi öneriyoruz” dedi.
Rize Heyelanı gören köylüler büyük şok yaşadı Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinin Derecik köyünde bugün sabah saatlerinde yaşanan heyelanı gören köy halkı büyük korku ve panik yaşadı. Şiddetli yağışlar sonrası yaşanan heyelanda bölgede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan afette boşaltılan 2’şer katlı 2 boş bina yıkılırken, dere yatağına akan toprak nedeniyle derenin ağzı kapandı ve bir gölet oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen AFAD görevlileri, alanda güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Göletin taşması halinde bölgenin sel riski altında olduğu da bildirildi. Heyelan nedeniyle yıkılan evlerden birinin sahibi olan Menderes Ofluoğlu, daha öne tutulan risk raporu nedeniyle binalarda kimsenin olmadığını dile getirerek “Yöremiz zaten heyelan bölgesi. Sabaha karşı 5.00 gibi bu afeti yaşadık. Amcamın oğlu kopan evlerin bir tanesindeydi. Durulmaz raporu verildiği için kalmıyor burada ama bazen gelip gidiyor. O nedenle akşam 21.00 sırlarında evden ayrılmıştı” dedi. Heyelanın yaşandığı Derecik köyü muhtarı Ramazan Küçüksarı ise bölgeye gittiğinde heyelanın boyutunun kendisini şoke ettiğini dile getirerek “Sabah 6.00 sıralarında büyük bir korkuyla uyandık. Bir amcamız arayarak yolun kapandığını, heyelan olduğunu söyledi. Hemen apar topar buraya geldim. Bölgeye geldiğimde adeta böyle şaşırdım yani. Dağın yürüdüğünü gördüm. Evler tamamen yok olmuş. Evlerde kimse yoktu. Bir vatandaşımız vardı. O da gece geç saatlerde evi boşaltmış” diye konuştu. 2021 yılında bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan binalar hakkında daha önce boşaltma kararı çıkartıldığının altını çizen Küçüksarı “Bu bölge 2021’deki büyük afetlerde büyük zarar görmüştü. Evler AFAD’ımız tarafından tahliye edilmişti. Bir vatandaşımız sadece tahliyeyi kabul etmemişti. O ev de yine yıkıldı tahliyeyi kabul etmeyen vatandaşımızın evi. İşte can kaybımız yok. Çok şükür ona şükrediyoruz. Ama kurallara uymak lazım. AFAD buraya oturulamaz raporu verdiyse bu evlere kimsenin oturmaması lazım. Bunun örneği burada yaşandı” ifadelerini kullandı.
Osmaniye Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Osman Çil’in, kahvaltı yapmak için marketten aldığı Ekici marka peynirin içinden metal somun çıktı. İddiaya göre, Düziçi ilçesi İrfanlı Mahallesi’nde yaşayan Osman Çil kahvaltı yapmak için yerel bir marketten Ekici marka peynir aldı. Çil’in eşi kahvaltı yapmak için kabı açtığı esnada peynirin içinden metal somun çıktı. Çil, içerisinden metal somun çıkan peyniri üreten Ekici peynir firmasıyla iletişime geçti. Firma yetkilileri, hatalarını gidermek için kendilerine ürün gönderebileceklerini söyledi. Çil, firmanın sağlık kurallarını hiçe saydığını belirterek, ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Firmanın kendisine başka ürünler gönderme talebini reddettiği söyleyen Osman Çil, “Yerel marketin bir tanesinden sürekli aldığım peynirden aldık. Daha sonra eşim kahvaltı hazırlamaya çalıştığında bana seslendi. Peynirin içerisinde yabancı bir cisim olduğunu söyledi. Gelip baktığımda içerisinde metal bir civata olduğunu gördüm. Bunu çocuklarının yeme ihtimalini düşünerek üzerindeki tüketici hattını aradım. Fakat firmanın yetkilileri herhangi bir şekilde yardımcı olmak yerine farklı şekilde yaklaşmaya ’size şunu göndereyim, bunu göndereyim, işte bana gönderir misiniz’ gibi söylemlerde bulundular. Ben bunun karşılığında bu benim başıma geldi, başkasının başına gelmesin düşüncesiyle bunu şikayet edeceğimi ve başkasının çocuklarının veya herhangi birinin başına gelmemesi için gerekli yerlere ulaştıracağımı söyledim. Bu konuyla alakalı Sağlık ve Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmaların daha düzenli ve sık olması gerektiğine inanıyorum. Daha düzenli ve iyi bir titiz denetim olursa bu şekilde yabancı cisimlerin veya yabancı maddelerin olmayacağını düşünüyorum” dedi.
İzmir Bengisu, Avrupa’nın en hızlısı Molokai parkurunu 12 saat 10 dakikada bitiren kadın yüzücü Bengisu Avcı, kadınlarda Avrupa’nın en hızlı derecesinin sahibi oldu. Molokai etabını geçen ilk Türk ve Okyanus Yedilisi’nde beş etabı bitiren ilk Türk kadın unvanlarının sahibi Bengisu Avcı’nın 12 saat 10 dakikalık Molokai performansı, kadınlarda Avrupa’nın en hızlı derecesi olarak da tarihteki yerini aldı. Cumartesi sabah 04.28’de Molokai’den okyanusa giren İzmirli yüzücü, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada bitirerek Hawaii’ye vardı. Bu derece, Molokai etabında Avrupalı bir kadın yüzücü tarafından kayıtlara geçen en hızlı zaman oldu. Dünyadaki en iyi ikinci derece Kadınlar klasmanındaki Dünya rekorunun sadece üç dakika gerisinde kalan Bengisu Avcı, burada da dünyadaki en iyi ikinci kadın derecesinin sahibi oldu. Molokai saatine göre karanlık bir saatte suya girdiğini söyleyen İzmirli yüzücü, “Parkurun önemli bölümünü karanlıkta geçtim. Tepemdeki ay o kadar parlakti ki, ufka baktığımda güneşin doğuşu ile ayın görüntüsünü ayıramıyordum. Büyük dalgalar nedeniyle de saate bakamıyordum. Mor-mavi bir denizden ötesi yoktu” dedi. “Yüzmemiş sanki uçmuştum” Yüzme sırasındaki hissettiklerini aktaran Bengisu Avcı, “Bir anda Mayıs ayında denizanası teması yaşadığım yere geldiğimi fark ettim. Ne onlar, ne de köpekbalıkları ortada vardı. Karanlıkta uzaktaki dağlar seçiliyordu. Normalde gün doğduktan sonra en az 2-3 saat daha yüzmeliydim ama bir anda dibi gördüm. Ay bana oyun oynuyordu sanki. Sonra beklenen ses geldi, ‘Tekne final pozisyonunu alıyor.’ Bitmişti. Yüzmemiş sanki uçmuştum. Geçişime izin veren tüm okyanus canlılarına minnettarım” diye konuştu. “Önemli olan başarmak” Yaklaşık 12 saatlik bir performansla kayalık kıyıya vardığını da sözlerine ekleyen Bengisu Avcı, “Kaptan, kayalık alana çıkmayı tehlikeli buldu ve beni Alan Davis Plajı’na doğru yönlendirdi. Karanlık suda yolu zar zor bularak plaja adım attığımda saatin 04.38 olduğuna inanamadım. Bu parkurdaki en hızlı kadın derecesi 12 saat 7 dakika ile Avustralyalı Penny Palfrey’ye ait. Ancak her parkur her geçişte size farklı bir doğa sunuyor. Bu bir yarış değil. O nedenle buradaki en güzel duygu, parkuru tamamlamak” dedi. “Her geçişte çok fazla masraf çıkıyor” Bu yıl Cook Boğazı ve Molokai’yi geçtiğini, Kuzey Denizi ve ilk Molokai denemesinde tekneye çıkmak zorunda kaldığını vurgulayan Bengisu Avcı, “Her geçiş için karşımıza on binlerce dolarlık önemli giderler çıkıyor. Bir sponsor olmadan Avrupa’dan gelen rakiplerle mücadele edebilmek gerçekten çok zor. Bu nedenle İzmirli gıda takviyesi markası Sidrex’in desteğini değerli buluyorum. Onların ve tüm ekibimin varlığını yanımda hissetmek çok özel” diyerek sözlerini noktaladı.