GÜNDEM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:22

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

A
A
A

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Osman Çil’in, kahvaltı yapmak için marketten aldığı Ekici marka peynirin içinden metal somun çıktı.

İddiaya göre, Düziçi ilçesi İrfanlı Mahallesi’nde yaşayan Osman Çil kahvaltı yapmak için yerel bir marketten Ekici marka peynir aldı. Çil’in eşi kahvaltı yapmak için kabı açtığı esnada peynirin içinden metal somun çıktı. Çil, içerisinden metal somun çıkan peyniri üreten Ekici peynir firmasıyla iletişime geçti. Firma yetkilileri, hatalarını gidermek için kendilerine ürün gönderebileceklerini söyledi. Çil, firmanın sağlık kurallarını hiçe saydığını belirterek, ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

Firmanın kendisine başka ürünler gönderme talebini reddettiği söyleyen Osman Çil, “Yerel marketin bir tanesinden sürekli aldığım peynirden aldık. Daha sonra eşim kahvaltı hazırlamaya çalıştığında bana seslendi. Peynirin içerisinde yabancı bir cisim olduğunu söyledi. Gelip baktığımda içerisinde metal bir civata olduğunu gördüm. Bunu çocuklarının yeme ihtimalini düşünerek üzerindeki tüketici hattını aradım.

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

Fakat firmanın yetkilileri herhangi bir şekilde yardımcı olmak yerine farklı şekilde yaklaşmaya ’size şunu göndereyim, bunu göndereyim, işte bana gönderir misiniz’ gibi söylemlerde bulundular. Ben bunun karşılığında bu benim başıma geldi, başkasının başına gelmesin düşüncesiyle bunu şikayet edeceğimi ve başkasının çocuklarının veya herhangi birinin başına gelmemesi için gerekli yerlere ulaştıracağımı söyledim. Bu konuyla alakalı Sağlık ve Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmaların daha düzenli ve sık olması gerektiğine inanıyorum. Daha düzenli ve iyi bir titiz denetim olursa bu şekilde yabancı cisimlerin veya yabancı maddelerin olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

Müslüm Balko - Merden İslah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yemeksepeti, Yeşil Ofis Diploması’nı yeniledi ve karbon sıfırlamada 4’üncü yılını tamamladı Yemeksepeti, ofis operasyonlarındaki çevresel etkisini azaltmak ve sürdürülebilir iş yapısını güçlendirmek amacıyla Yeşil Ofis Diploması’nı yeniledi. Karbon salımlarını azaltma yolunda önemli adımlar atan ve gıda israfını yüzde 13,2 oranında düşüren şirket, döngüsel ekonomi yaklaşımını hayata geçirmek için çalışmalar yürütüyor. Türkiye’nin hızlı ticaretteki öncü markalarından Yemeksepeti, ofis operasyonlarında istikrarlı bir şekilde yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde bu yıl da Yeşil Ofis Diploması’nı yenilemeye hak kazandı. Karbon azaltımı ve dengeleme hedefleri doğrultusunda kaydettiği önemli ilerlemelerle birlikte doğa dostu ofis uygulamalarını daha da yaygınlaştıran şirketin çevreye duyarlı projeleri, hem çalışanlarına hem de doğaya karşı sorumluluk bilincini artırarak sürdürülebilir bir geleceğe anlamlı katkılar sunuyor. Yeşil Ofis uygulamaları ile çevreye katkı Yapılan açıklamaya göre, Yeşil Ofis Programı’ndaki ikinci yılını tamamlayan şirket, çevre dostu uygulamalarını geliştirmeyi sürdürüyor. Çalışanlarına yönelik bilinçlendirme çalışmaları ve eğitici iletişimlerle çevre bilincini sürekli olarak yükseltiyor. Ofiste tek kullanımlık plastik kullanımını tamamen sonlandıran şirket, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüme gönderilmesi konusunda iki yıldır başarılı projelere imza atıyor. Bu yıl özellikle gıda israfını azaltmaya odaklanan şirket, 986 kilogram kahve posasını ileri dönüştürerek yüzde 7’lik bir atık azaltma hedefini gerçekleştirdi. Yemekhanedeki gıda atığı yüzde 13,2 azaltıldı Ofis operasyonunda gıda israfını önlemeye yönelik yenilikçi adımlar atan şirket, son olarak geçtiğimiz yıl, yemekhanesinde hayata geçirdiği bir projeyle israfı önemli ölçüde azalttı. Şirketin uygulamaya koyduğu akıllı tartı sistemi ile gıda atığını yüzde 13,2 oranında azaltarak günlük ortalama 29,6 kilograma düşürmesi, sürdürülebilirlik çabalarının pratik ve ölçülebilir bir sonucu olarak öne çıkıyor. Karbon sıfırlama projeleri ile sürdürülebilir gelecek 2020 yılından bu yana karbon salımlarını dengelemeye devam eden şirket, karbon sıfırlama çalışmalarında 4’üncü yılını geride bıraktı. 2023 yılında, bir önceki yıla kıyasla operasyonel verimlilik artırma çabalarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını yüzde 36 oranında düşürdü. Şirket, enerji verimliliğini artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gibi sürdürülebilir adımlarla bu süreci daha ileriye taşımayı planlıyor. Bu çabalar, Yemeksepeti’nin çevresel etkilerini minimize etme ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Yeşil Ofis Diploması için temel kriterler WWF-Türkiye tarafından verilen Yeşil Ofis Diploması, ofislerde çevreye duyarlı tercihlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bu diplomayı alabilmek için şirketlerin çalışan bilincini artırmaları, doğal kaynak tüketimlerini azaltmaları, atık yönetimi uygulamaları yapmaları ve tek kullanımlık plastiklerin kullanımını en aza indirmeleri gerekiyor. Ayrıca, sürdürülebilir satın alma süreçleri, minimum karbon emisyonu oluşturacak ulaşım yöntemleri, gıda israfının azaltılması ve karbon ayak izinin düşürülmesi gibi kriterler de diplomayı almak için yerine getirilmesi gereken koşullar arasında yer alıyor. Şirket, ofis operasyonlarında bu kriterleri başarıyla karşılayarak sürdürülebilirlik alanındaki gelişim yolculuğunu pekiştiriyor.
Denizli Buldan 3 gün boyunca sanata doydu Denizli’nin Buldan ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Buldan’da Sanat Var’ etkinliğinde düzenlenen çeşitli etkinliklere çok sayıda ziyaretçi katılımı sağlandı. Denizli’nin Buldan ilçesinde bu yıl 3. Düzenlenen ‘Buldan’da Sanat Var’ etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Üç gün süren etkinlikte Buldan Tarihi Yukarı Çarşı, Hamamboğazı Sokağı, BELKÜM ve 14 Mayıs caddelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklere çok sayıda ziyaretçi katılımı gerçekleşti. Etkinlik açılışına Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri, Buldan İlçe Emniyet Müdürü İmdat Bayram, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Vural, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Ali Rıza Tıklar ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Uğur katıldı. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Denizli Soroptimist Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve çeşitli kurum ve kuruluş ile iş dünyası tarafından desteklenen etkinliğin ilk günü, 14 Mayıs caddesinden Hamamboğazı sokağına yürüyüş ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından kazı Başkanı Profesör Bahadır Duman eşliğinde Tripolis antik kent gezisi ile Buldan dokumalarından yapılan giysilerden oluşan defile gerçekleşti. BELKÜM de düzenlenen akşam yemeğin ardından eğitimci ve kültür elçisi Sevinç Atabay tarafından “Eğitimci Gözüyle Sanat” söyleşisi gerçekleşti. Daha sonra “Bu işte Bir Umut Var” belgeseli gösterimi yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde Buldan Yayla Gölünde yürüyüş, yoga ile güneşi selamlama ve kahvaltı organizasyonu yapıldı. Cam atölye, taş baskı, keçe ve sedef kakma atölyelerinin ziyaretlerinin ardından Profesör Doktor Renan Tunalıoğlu tarafından zeytinyağı tadım atölyesi ve söyleşi gerçekleşti. Çocuklarla atölye çalışmalarının ardından akşam gala yemeği düzenlendi. Etkinliğin üçüncü gününde ise Uzman Kimyager Aylin Uysal ve Şebnem Soyak ile aromaterapi ve bakım yağları hazırlama atölyesi ile doğal gereçler ile yerel dokumalara renkli baskı çalışmaları yapıldı.
Bitlis Ahlat’ta Muhtarlar Günü kutlandı Bitlis’in Ahlat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören; Atatürk büstüne çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Çatalağzı Köyü Muhtarı Emrullah Nergiz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Nergiz, “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Vatandaşın her derdini, her sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışan muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız, devletin en ücra köşeye uzanan elidir. Muhtar, devlet ile köylü arasında köprü görevini üstlenen, köylüsünün-mahallelinin sorunlarıyla ilgilenen, çözüm için çare üreten, köylünün-mahallelinin hakkını, hukukunu, düzenini koruyan yetkilidir. Muhtar deyince kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün-mahallelisinin kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman köyünde-mahallesinde kazma kürek elinde bir inşaat işçisi akla gelir. Muhtarlar bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde görülmesi gereken insanlardır. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihi bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak belirleyen başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize, ilçemizde ise bu programı organize eden kutlama komitesine teşekkürlerimi arz ederim” dedi. Çelenk sunma programı sonrası Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, muhtarları makamında kabul etti. Daha sonra muhtarlarla kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, muhtarlarla sohbet ederek, Muhtarlar Günü’nü kutladı. Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan tarafından 2024 yılında köylerde yapılan çalışmalar anlatılarak 2025 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Programa Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bülent Akgün, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.