YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 11:35

VAN`DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HALA SÜRÜYOR

A
A
A
VAN`DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HALA SÜRÜYOR

Van`da geçen hafta kar yağışı ve fırtına ile birlikte kapanan 403 köy yolundan 380`i ulaşıma açılırken, 23 köy yolunun açılması için de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
İlkbahar aylarına girilmesine rağmen Van İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 85 araç ve 13 ekiple 24 saat geceli gündüzlü çalışmalara devam ediliyor. Van`da yaşanan depremler sonrası merkeze bağlı köylerde evlerin yanı sıra ekmek pişirilen tandır evleri de kullanılamaz hale gelmesi, ekiplerin görevlerini daha önemli hale getirdi. Köylüler, il merkezinden araçlarla köylere ekmek getirilirken, son 30 yılın en sert kışının yaşandığı bölgede bir taraftan hastaları, diğer
taraftan da yiyecekleri ekmeklerinin kendilerine ulaşması için yollarının sürekli açık olmasını istiyorlar. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle bu dönemde köy yollarını sürekli açık tutmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışı ve fırtına ile birlikte kapanan 403 köy yolundan 380`i açarken 23 köy yolunun da açılması içinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, her yıl 18 bin ile 20 bin kilometre yol açarken, bu yıl ise 50 bin 206 kilometre yol açma çalışması yaptıklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de Roman rüzgarı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Dünya Romanlar Günü coşkuyla kutlandı. Renkli anlara sahne olan etkinlikte, Roman kültürünün canlı ritimleri yankılanırken, 7’den 70’e herkes şarkılara eşlik etti, doyasıya eğlendi. Gebze Belediyesi tarafından organize edilen kutlamaya çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, Roman kültürüne özgü müzikler ve danslarla adeta bir şenlik alanına dönüştü. Renkli kıyafetleri, neşeli yüzleri ve yüksek enerjileriyle Roman vatandaşlar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü büyük bir coşku içinde kutladı. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" Kutlama programında konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Mevlana Mahallesi’nin Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir bölge olduğunu vurgulayarak, bu özel günün burada kutlanmasının anlamlı olduğunu belirtti. Roman kültürüne verdikleri önemi dile getiren Büyükgöz, "Bu program, Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mart Roman Açılımı doğrultusunda, dünya genelinde de kabul gören 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında düzenlendi. Roman kardeşlerimizin kendilerini bu ülkenin asli bir parçası, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşayan vatan evlatları olarak hissetmelerini önemsiyoruz. Onların eğitime, iş hayatına ve sosyal yaşama daha fazla katılmaları için projeler geliştiriyoruz. Okuma yazma bilmeyen hanım kardeşlerimize eğitim veriyoruz, kültürel hayatlarını sürdürebilmeleri için bu tür sosyal hizmetler yapıyoruz ama her şeyin özünde; ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyoruz" dedi. "Onlar her şeye samimiyetle, gayretle çaba gösteriyorlar" Roman vatandaşlarla son derece uyum içinde çalıştıklarını da vurgulayan Büyükgöz, "Biz kendileriyle son derecede uyum içinde, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında yönlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu coşkudan da görüleceği üzere, onlar her şeye samimiyetle, gayretle çaba gösteriyorlar" diye konuştu. "Romanlar, iyi ki varsınız" Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy da, "Bugün Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz ile program düzenledik. Ben başta Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Romanlar, iyi ki varsınız. Bizde Gebze Romanları olarak, Romanların içinden çıkan meclis üyesi, toplum örgütlüleri olarak Cumhurbaşkanımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Romanlar, dünyanın en güzel rengidir, iyi ki varsınız" şeklinde konuştu. "Roman kadınları, Türkiye’nin en güzel renklerinden biri" diyen Roman Kadınları Derneği Başkanı Esra Ersoy ise "Tek eksiğimiz, Roman kadınlarımızın sosyal hayata daha fazla entegre olabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri. Cumhurbaşkanımızın emin adımlarıyla, onun arkasından yürüyerek Roman kadınlarımızı sosyal hayata taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Çanakkale Bozcaada’da hareketli yapı girişine geçit yok Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde, belediye kararıyla yasaklanan hareketli yapıların adaya girişine izin verilmedi. Havasıyla küçük bir kasabayı yansıtan, dar sokaklarında farklı mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranları, Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve buz gibi denizi yanında, bir de İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle pek çok kişinin tercih ettiği turizm merkezi Bozcaada ilçesi son dönemde ’tiny house’ olarak adlandırılan tekerlekli ahşap evlerin akınına uğramaya başlamıştı. Bozcaada Belediyesi, adanın doğal ve arkeolojik sit alanı statüsü nedeniyle tiny house ve karavan tipi hareketli yapıların konumlandırılmasına yasak getirmişti. Belediye Meclisi’nin 06.03.2025 tarihli ve 33 sayılı kararı doğrultusunda, bu yapıların 1 Eylül 2025’e kadar adadan çıkarılması kararlaştırılmıştı. Feribotla adaya getirilen bir hareketli yapı, Bozcaada Belediyesi’nin müdahalesiyle iskelede durdurularak adaya girişine engel olundu. Hareketli yapı, belediye ekiplerinin ısrarlı takibi ve yasal prosedürlerin uygulanmasıyla geri gönderildi. Bozcaada Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "15.04.2025 tarihinde Bozcaada’ya giriş yapmak isteyen hareketli yapının geçişi belediyemizin ısrarlı takibi ve tüm yasal prosedürlerin uygulanması ile engellenmiştir. Hareketli yapı sabah 08.00 feribotu ile gelmiş ve 14.00 gemisi ile geri dönmüştür. Daha önce kamuoyu ile paylaşılan yasal mevzuat ve belediye meclisimizin konu ile ilgili 06.03.2025 / 33 sayılı kararı gereği adamızda hareketli yapıların konuşlandırılması yasaktır. Ayrıca sit alanlarına hareketli yapıların konuşlandırılmasına yardım eden iş makinelerini kullananlar ve sahipleri ile ilgili de 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince suç duyurusunda bulunulmaktadır. Kamuoyuna duyurulur" ifadeleri kullanıldı.