YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:24

DALAMAN’DA ‘MAHALLE POLİSİ’ PROJESİ

A
A
A
DALAMAN’DA ‘MAHALLE POLİSİ’ PROJESİ

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Mahalle Polisi Projesi’ Dalamanlılara tanıtıldı.
Dalaman Belediye Toplantı Salonunda, ilk kez mahalle polisi projesi tanıtıldı. Toplantıya Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaşı, mahalle muhtarları ve polisler katıldı. Görevli personel projeyi tüm katılanlara slayt gösterisiyle anlatı. Proje, Dalaman’da alışkanlık haline getirilmiş suçun önceden bildirilmesi, risk altındaki çocukları ve yetişkinleri korumayı amaçlıyor.
Toplantıda yapılan açıklamada, toplumum katılım ve desteğini sağlamak suretiyle vatandaş polis ilişkisinin geliştirilmesinin, mahalle destekli polis halk arasındaki ilişkiyi güçlendirdiği belirtildi.
Dalaman’da 2012 verilerine göre 24 bin 594 kişi yaşarken, bunlardan 5 bin 693 kişisi İlköğretim ve lise’de eğitim görüyor, 7500 ise çocuk yaşta. Ekonomik ve sosyal şartlar istenilen düzeye gelmediğinden bazı çocukların ve yetişkinliklerin risk altında oldukları ve suça sürüklendikleri belirtilirken, Projede yönetim uygulama faaliyetleri, çocuk büro amirliği suç işlemeyi alışkanlık haline getirenlerin tasniflerinin yapılması, mahalle polisi ekibinin oluşturulması, mahalle kurulu tarafından mahalle muhtarlarına ziyaret yapılmasını ve toplantılar yapılmasını içeren konular yer alıyor.
Toplantıda Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaşı ve Belediye Başkanı Sedat Yılmaz toplantıya katılan muhtarlarla proje hakkında fikir alış verişinde bulundular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA’dan Burkina Faso Acil Sağlık Personeline eğitim desteği Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) yürütülen Acil Tıp Kapasite Artırma Programı (ATKAP) kapsamında, Türkiye ve Burkina Faso Sağlık Bakanlıkları iş birliğiyle Vagadugu’da Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünde görevli acil tıp uzmanı, hemşire ve teknisyenlere yönelik Afet ve Acil Durum Müdahalelerine Giriş Eğitimi (ADG+) verildi. Türkiye’nin afet ve acil durumlarda hastane öncesi müdahale uygulamalarına ilişkin bilgi ve tecrübesinin aktarıldığı ve beş gün süren eğitime Burkina Faso Sağlık Bakanlığına bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünden (SAMU) 27 acil sağlık personeli katılım sağladı. Eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine, Burkina Faso Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Dr. Issa Ouedraogo, Türkiye’nin Vagadugu Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı M. Fatih Kara ve SAMU Genel Müdürü Dr. Flavien Kabore katılarak 27 kursiyere sertifikalarını teslim etti. Yapılan eğitimlerle, ülkemizde afet ve acil durumlarda sağlık hizmetleri ve acil durum yönetimi yanı sıra triyaj, temel ve ileri yaşam desteği, hasta taşıma teknikleri, travmalı hastalara yaklaşım konularındaki uygulamalarının pratik ağırlıklı eğitim çerçevesinde aktarılması ve yerel sağlık personelinin afet ve acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması hedefleniyor. TİKA tarafından yürütülen ATKAP kapsamında, 2017 yılından bu yana 20’den fazla ülkede 40’a yakın eğitim projesi gerçekleştirildi, 1000’den fazla acil sağlık personeline eğitim verildi.