YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 14:55

LİMANLARA SIKI KONTROL

A
A
A
LİMANLARA SIKI KONTROL

Ordu ve Ünye limanına deniz yoluyla gelen bitki ve bitki ürünlerine ait ürünler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ’zirai karantina’ yöntemleriyle kontrolden geçiriliyor.
Ordu’nun Kökenli köyünde kurulu bulunan bir MDF fabrikasının Ukrayna’dan ithal ettiği ağaç ürünleri başta olmak üzere deniz yoluyla limana gelen tüm bitki ve bitki ürünlerinde zirai karantina kontrolleri yapılıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli 3 inspektör ve Ünye İlçe Müdürlüğünde görevli 2 inspektör, her iki limana gelen gemilerdeki ürünleri sıkı bir denetimden geçiriyor.
Ordu Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, kontrollerin Türkiye’de bulunmayan veya belirli bir alanda bulunan tüm bitki hastalık ve zararlılarının dış ülkelerden gelerek yurda giriş ve yayılışını önlemeyi, yurdun temiz olan diğer alanlara bulaşması ve yayılması istenmeyen bitki hastalık ve zararlıları ile bunları taşıyan nakil vasıtası, ambalaj ve diğer maddelerin yurt içinde dolaşmasına engel olmayı amaçladığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül, ameliyata alınan Sırrı Süreyya Önder’in durumu hakkında açıklamada bulundu İstanbul Valisi Davut Gül ameliyata alınan Sırrı Süreyya Önder’in durumu ile ilgili hastane önünde basın açıklamasında bulundu. Vali Gül, Önder’in yaklaşık olarak 6-7 saat sürmesi beklenen bir ameliyata girdiğini ifade etti. İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılıp ameliyata alınması hususunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Gül hastane önünde yaptığı açıklamada, "112’ye 22.10 itibarıyla ihbar geliyor. Dolayısıyla da ambulansa alınması, hastaneye getirilmesi 22.40 gibi oluyor. Biz de 22.50 sularında hastaneye geldik. İl sağlık müdürümüz, hastane başhekimimiz, rektörümüz, sağlık görevlilerimiz olayın ilk anından itibaren müdahalede bulundular. Şu an ameliyatta. Yaklaşık olarak 6-7 saat sürmesi beklenen bir ameliyata girdi. Sabaha karşı ameliyatın neticesini hocalarımız sizlerle paylaşacaklardır. Olayın ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Beyefendi ve diğer devlet büyüklerimiz meseleyle yakınen ilgilendi. Bu aşamadan sonra dua edip ameliyatın sonucunu beklememiz gerekiyor. Sevenlerine, herkese geçmiş olsun diyoruz. Ciddi bir ameliyat. Doktorlarımız ameliyatta. 7-8 saat sürebilir. Sabaha karşı doktorlarımız sonucu paylaşacak." dedi. Sağlık İl Müdürü Abdullah Emre Güler ise, "İlk çağrıyla beraber sayın Önder’e müdahalemizi yaptık. Burada güzel bir kalp ekibi hazır olduğundan dolayı naklini gerçekleştirdik. Şu anda büyük bir ameliyatta. Rabbim inşallah şifasını verecektir. bekleyip dua etmekten başka bir çaremiz yok." ifadelerini kullandı. Hastane Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder’in durumu ile ilgili olarak, "Ameliyat saat 23.30 sularında başladı. Tüm kardiyoloji ekibimiz, kalp damar cerrahisi ekibimiz buradaydı. Maalesef kalpten çıkan en büyük ana damarın yırtılması hayati. Büyük bir ameliyat. Kalp ameliyatları içerisindeki en büyük ameliyatlarımızdan biri. O yüzden hastamızın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ameliyatı uzun, 7-8 saat sürecek bir ameliyat. Tip 1 diseksiyon en büyük diseksiyon tiplerinden bir tanesi." dedi.