YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 11:29

2 BİN 500 KICK BOKS SPORCUSU KIRŞEHİR`E GELDİ

A
A
A
2 BİN 500 KICK BOKS SPORCUSU KIRŞEHİR`E GELDİ

Murat Uzun Ferdi Türkiye Kick Boks Şampiyonası için 2 bin 500 sporcu Kırşehir’e geldi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizesi ile Ahi Evran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ferdi Türkiye Şampiyonası için Kırşehir’e gelen Kick Boks Fedarasyon Başkanı Salim Kayıcı açıklamalarda bulundu.
Kayıcı, Kırşehirlilerin kendilerine verdiği değerden dolayı memnun olduğunun altını çizerken, "Ben herkese teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde de Kırşehir’de bulunmuştum. O günlerden bu yana geçen zaman içerisinde insanlar beni çok aradılar. Bizlerde Kırşehir’de Türkiye Şampiyonası yapmanın uygun olacağını düşündük" dedi.
Turnuvaya ismini veren "Murat Boz" ile ilgili açıklama da yapan Kayıcı, "Bizler ahde vefaya önem veriyoruz. Gerçekleştireceğimiz turnuvalarımız da hayatını kaybetmiş ve sporda çok emeği olan arkadaşlarımızın adını kullanmayı kendimize bir görev addettik o yüzden de Murat Uzun ismini kullanmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.
56 ilden sporcu, çalıştırıcı ve hakemin Kırşehir’e geldiğini belirten, "Bizler Kırşehir’e değer verdik. Kırşehirlinin de turnuvaya değer vereceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerin turnuvaya gelmelerini umut etmekteyim. Sporun ve sporcunun sevilmesi adına turnuvanın önem taşıyacağı kanaatini taşıyorum. Gördüm ki Kırşehir’de bizlerin yapacağı bir şey yok, Allah razı olsun her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş herkese katılan tüm sporcularımız adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de 49. Turizm Haftası etkinlikleri başladı MSKÜ Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 49. Turizm Haftası etkinlikleri "Turizm Paneli" ile başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen, Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Her sene 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 15 Nisan Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Turizm Paneli ile başladı. Programın açılışına Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar ile turizm sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aygün, Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Dengiz, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Valisi İdris Akbıyık turizm sektörüne yönelik konuşmalar gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, geçmiş dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, "Muğla Turizmi Dünü, Bugünü ve Geleceği" isimli panelle Doç. Dr. Senem Yazıcı Yılmaz moderatörlüğünde katılımcılarla buluştu. Sektör hakkında deneyimlerini anlatan Yücel, öğrencilere mesleki önerilerde de bulundu. Daha sonra Ertuğrul Karslıoğlu yönetmenliğindeki "Stratonikea" isimli belgesel gösterimi sergilendi. Program, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düğün yemeği etkinliği ile devam etti. Saburhane Yürüyüş Turu ile son bulacak etkinlikler, 16 Nisan Çarşamba günü de devam edecek. Yeniköy’den Kortej Yürüyüşü ile başlayacak olan 2.gün etkinlikleri, AKM Fuaye alanında Kokteyl ve akabinde protokol konuşmaları ile sürecek. Daha sonra Üniversiteler Arası Bilgi Yarışması yapılacak. Son olarak Gastronomi Atölyeleri ve ikramlarla sürecek program, film gösterimi ile son bulacak.
Ankara TİKA’dan Kuzey Makedonya’da ‘Yeşil Dönüşüm İleri Seviye Eğitimi’ Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kalkandelen (Tetova) Üniversitesi iş birliğinde, Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrinde ‘Yeşil Dönüşüm İleri Seviye Eğitimi’ düzenledi. TİKA tarafından Onsekiz Mart Üniversitesi ve Tetova Üniversitesi iş birliğinde, Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrinde düzenlenen ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilen ‘Yeşil Dönüşüm Eğitim Modülü’, mühendislik öğrencilerini yeşil dönüşüm süreçlerinde aktif rol alacak şekilde yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, Avrupa Yeşil Mutabakatı sürecine uluslararası düzeyde destek verilmesi, öğrencilerin ‘yeşil yaka’ olarak istihdam edilebilmesi ve bu alanda yeni kariyer yolları açılması hedefleniyor. Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Kosova, Azerbaycan ve Türkmenistan’da da eş zamanlı olarak sürdürülen modül; temel, ileri ve staj olmak üzere üç aşamalı bir eğitim sürecini kapsıyor. Kalkandelen Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, daha önce çevrim içi olarak verilen temel eğitimde başarı gösteren öğrenciler, modülün ikinci aşaması olan ileri seviye yüz yüze eğitimi tamamladı. İleri düzey eğitim aşamasını başarıyla bitiren öğrenciler ise programın üçüncü adımı kapsamında Türkiye’nin önde gelen firmalarında staj yaparak yeşil dönüşüm süreçlerini yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bulacak. "Eğitim verilen ülkelerle iş birliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz" Sertifika töreninde konuşan TİKA Üsküp Koordinatörü Fevziye Şeyma Babayiğit, "TİKA olarak, Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliğinde yürüttüğümüz Yeşil Dönüşüm Eğitim Programlarıyla, hem ülkemizin bu alandaki tecrübelerini paylaşıyor hem de eğitim verilen ülkelerle iş birliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Özellikle kamu kurumları, üniversiteler, belediyeler, okullar ve sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğumuz güçlü ortaklıklarla, insan odaklı kalkınma faaliyetleri yürütmeye gayret ediyoruz" açıklamasında bulundu. "Bu eğitim, geleceğin yöneticileri ve karar vericileri olacak gençler için önemli bir fırsat" Projenin Onsekiz Mart Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Dilvin İpek ise törende yaptığı konuşmada, "Kuzey Makedonya’nın umut vadeden gençlerine yeşil dönüşüm sürecinde ‘yeşil yaka’ olarak kariyer yolunu açmak ve bu alanda destek olmak hem beni hem de ekip arkadaşlarımı son derece mutlu ediyor. Bu eğitim, geleceğin yöneticileri ve karar vericileri olacak gençler için önemli bir fırsat" ifadelerini kullandı. Kuzey Makedonya’da düzenlenen Yeşil Dönüşüm İleri Seviye Eğitim Programı kapsamında 11 öğrenci katılım sertifikası almaya hak kazandı. Yapılan sınavlı değerlendirme sonucunda ise 5 öğrenci başarı sertifikası ile ödüllendirildi. Başarı gösteren öğrenciler, programın üçüncü aşaması olan staj eğitimi kapsamında Çanakkale’deki büyük firmalarda staj yapma imkanı elde edecek.