YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 17:39

CANİK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

A
A
A
CANİK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu can bu bedende olduğu sürece hizmete devam edeceğiz. Halkımızın yüzünün güldüğünü görmek en büyük ödülümüz" dedi.
Belediye Başkanı Osman Genç, görevlerinin halka hizmet olduğunu ve bu yoldan hiç sapmadıklarını söyledi. Başkan Genç, "Tek gayem var, o da hizmet. Çok yol kat ettik, ancak asla yetinmeyeceğiz. Bu can bu bedende olduğu sürece hizmete devam edeceğiz. Halkımızın yüzünün güldüğünü görmek en büyük ödülümüz" diye konuştu.
Canik Belediyesi’nin mart ayı ilk meclis toplantısında meclis üyelerine yönelik konuşan Başkan Osman Genç, Canik Belediye Meclisi olarak uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "2004 yılında devraldığımız günden bugüne kadar geçen 8 yıllık süre içerisinde Canik’te birlikte çok büyük işler başardık. Eğitimden spora, ticaretten sağlığa kadar birçok alanda Canik ve Samsun için hayalleri gerçek yaptık. Vizyonumuz geniş, hedefimiz büyük. Biz halkımız ve şehrimize hizmetten başka bir amaç içinde olmadık, olmayacağız" şeklinde konuştu.
Hedefini doğru belirleyememiş gemiye, hiç bir rüzgarın yardım edemeyeceğini vurgulayan Genç, "Hedefimiz Canik’i 2019’a hazırlamak. 2019’a hazır oldunuz mu, 2023’e de hazırsınız demektir. Koyduğumuz hedefler bütün duygularımızı coşturuyor, heyecanımızı yükseltiyor ve enerjimizi artırıyor. Başarılı olanlar nereye gittiklerini bilenlerdir. Biz nereye gittiğimizi biliyoruz. Sürekli halkımızın içindeyiz, sürekli şantiyedeyiz. Ortak hareket, ortak başarıyı getirir. Bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır" ifadelerini kullandı.
Canik Belediyesi olarak büyük işlere imza attıklarını ifade eden Genç, şunları söyledi: "Son 8 yılda yaptığımız yatırımların Canik’te olmadığını düşünelim. Kuzey Yıldızı’nın, Canik Kültür Merkezi’nin, Hasan Doğan’ın, Meşe Kültür Tesisi’nin, 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi’nin, Canik Başarı Üniversitesi’nin, Baumax’ın, Metro Gross’un, Medicana Hastanesi’nin, Lovelet’in olmadığı bir Canik’i hiç birimiz düşünmek bile istemeyiz. İşte Canik’te bütün bunların olmadığını düşündüğümüzde ne kadar büyük işler yaptığımız daha iyi anlaşılır. Biz hiç bir şeyin olmadığı Canik’i bugünlere getirdik."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık camide ney dersleri veriliyor Hatay’da Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık 2. Selim Camii’nde çocuklara ney dersi veriliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde 1574 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki 2. Selim Camii’nde 450 yıldır vatandaşlar ibadet etmeye devam ediyor. Tarihi camide ney dersleri de veriliyor. 10 yıldır ney üfleyen ve 5 yıldır da kendi neyini yapan caminin 37 yaşındaki imam hatibi İbrahim Gülcü, camiye gelen çocuklara ücretsiz ney kursu veriyor. İmam hatip İbrahim Gülcü, “Yaklaşık 15 yıl önce bir arkadaşım vesilesiyle ney üflemeye merak saldım ve 10 yıldır da ney üflerim. Daha sonrasında üretime merak saldım. Kendi neyimi üretmeyle ilgili bir hayalim vardı. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi camimizin bahçesindeki imam odasında üretime başladım. Üretip üflediğim sırada yanıma gelen öğrencilerim merak ettiler ve onlara da ney yapımını ücretsiz olarak öğretiyorum. Cami cemaati, yerli ve yabancı turistler de merak ettiler. Cami cemaatindeki 15 çocuğa hem üfleme hem de açmayla ilgili dersler vermeye başladık. Onlar da kendi neylerini açabiliyorlar. Cami içerisinde vakit namazlarında mikrofon kullanmasak da çok doğal bir akustiği var ve neyi üflerken de bunu hissediyoruz. Camide ses her yere eşit şekilde yayılıyor. Üflediğimiz eserler ve ilahiler cemaatin hoşuna gidiyor. Yaklaşık 5 yıl önce kendi neylerimi üretmeye başladım. Herkesin hayali aslında kendi neyini açmaktır. Kendi hocalarım ve ustalarımla istişare ve gerekli malzemeleri de tedarik ederek neyin yolculuğuna biz de şahit olduk. Camimiz 1574 yılında ibadete hazır hale gelerek, Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından yapıldı” ifadelerini kullandı. "Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor" 13 yaşındaki Kadir Efe Ocak, “Ney çok önemli bir sanat eseri ve İbrahim hocamız da bizlere en güzel şekilde öğretiyor. İbrahim hocamız bize ney açmayı ve üflemeyi öğretiyor. Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor. Ney yapmak ve üflemek farklı bir duygu” dedi.