YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 17:29

AKDENİZ OYUNLARI ÖNCESİ ESNAF İNGİLİZCE ÖОRENİYOR

A
A
A
AKDENİZ OYUNLARI ÖNCESİ ESNAF İNGİLİZCE ÖОRENİYOR

Mersin`in Erdemli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğiyle açılan ``İleri Düzey`` İngilizce kursunu başarıyla tamamlayan 19 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Törende konuşan Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur, turizm, ticaret ve tarımın alt yapısının vasıflı, her yönden kendini geliştirmiş insanlara dayandığını söyledi.
Okur, ``Günümüz ekonomisinde nitelikli insan yabancı dil bilen insandır. Özellikle 2013 Akdeniz Oyunları`nın Mersin`de yapılacak olması esnafımız için çok önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Esnafın gelen sporcu kafileleri ve seyircileri ile sağlıklı bir iletişim kurup ticaret yapabilmeleri için dil bilmeleri büyük önem taşıyor. Amacımız yabancı dil bilmeyen tek bir esnafın kalmamasıdır`` dedi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı ise bugüne kadar yabancı dil kursuna katılan 200 kursiyere sertifika verildiğini belirterek, ``Odamız tarafından daha öncede iş sağlığı ve güvenliği kurslarında 520, dış ticaret eğitimi seminerinde ise 32 kişiye sertifika verildi. Önümüzdeki günlerde KOSGEB ve İşkur işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitim kursu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile web tasarım kursu açmayı da planlamaktayız`` dedi.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 19 kursiyere sertifikaları, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, Müdür Yardımcısı Fikriye Çevik, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı ile Oda Proje Koordinatörü Mitat Ceyhan tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir