YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 13:38

OSMAN ATTİLA`NIN ÖLÜMÜNÜN 34. YILI

A
A
A
OSMAN ATTİLA`NIN ÖLÜMÜNÜN 34. YILI

Afyonkarahisar sevdalısı ünlü şair, yazar, folklör araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila, ölümünün 34. yıldönümünde adını taşıyan Osman Attila İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törenle anıldı.
Osman Attila İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı anma törenine Osman Attila`nın yeğeni Maliye Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı İsmet Attila da katıldı. Programda Osman Attila`nın özgeçmişi okunup hizmetleri anlatılırken, öğrencilerde Attila`nın şiirlerinden bir demeç sunarak ünlü şairi andı.
Törende bir konuşma yapan İsmet Attila, amcası ile yaşadığı anılarını paylaştı. Osman Attila`nın doğup büyüdüğü bu topraklardan hiçbir zaman kopmadığını belirten İsmet Attila, "O bu topraklara bağlılığını `Çoğunuz beni Ankalarda sanır fakat Afyonkarahisar`da bir dam çökse yüreğim parçalanır` dizeleriyle ifade etmiştir. Amcam şiirleriyle, şarkılarıyla bu toprakların sesi, soluğu olmuştur" dedi.
20 Nisan 1978 tarihinde vefat eden Attila için, program öncesinde Afyonkarahisar Şehir Mezarlığı`ndaki kabri başında dua edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir