KÜLTÜR SANAT - 18 Ekim 2024 Cuma 10:04

Uluslararası markalar Elazığ’da buluşuyor: Oto show başlıyor

A
A
A
Uluslararası markalar Elazığ’da buluşuyor: Oto show başlıyor

Elazığ Belediyesinin düzenlediği ve otomotiv tutkunlarının heyecanla beklediği Elazığ Oto Show, 19 Ekim Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan bu etkinlik, ulusal ve uluslararası otomobil markalarının en yeni modellerini bir araya getiriyor.


Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Elazığ Oto Show’da ziyaretçiler, yerel otomotiv firmalarının yanı sıra otomotiv dünyasının devlerinin en iyi araçlarını tanıma fırsatı bulacak. 19 Ekim Cumartesi günü başlayacak Oto Show, 22 Ekim Salı gününe kadar sürecek. Şehre ekonomik ve sektörel katkı sağlaması beklenen Elazığ Oto Show’da, geleceğin araçlarını keşfederek hayallerindeki arabaları yakından görüp son dönemde dikkat çeken otomobil modellerini tanıma imkanı da bulacak ziyaretçiler, fuar süresince özel kampanyalar ve fiyat avantajlarından faydalanabilecek.


Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşlar, Elazığ Oto Show’a davet edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli İki asırlık ağacın dalı rüzgarın etkisiyle aracın üzerine devrildi Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, dün gece kuvvetli rüzgarın etkisiyle bir asırlık ağacın dalı park halindeki bir aracın üzerine devrildi. Olay, sürücüsü ve ailesinin son anda araçtan inmesi sayesinde büyük bir faciaya dönüşmeden atlatıldı. Denizli’nin Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesi Kayalık Caddesi üzerinde bulunan iki asırlık ağaç dün gece kuvvetli rüzgarın etkisiyle dalı park halindeki aracın üstüne devrildi. Park halindeki aracın üzerine devrilirken, sürücü ve aile son anda kurtuldu. Aracın sahibi annelerine ziyarete geldiklerini ve 5 dakika daha aracın içinde dursalardı ağacın altında kalacaklarını belirtti. Son anda facianın önünden dönülürken araçta maddi hasar meydana geldi. Asırlık ağaç ise Osmanlı Devleti döneminde dikilen çınar ağacına aradan geçen 220 yıl içerisinde hiç dokunulmamıştı. Çevresinde onlarca imar planlamasına yapılmasına rağmen çınar ağacı şu zamana kadar her zaman bu planların dışında tutularak korunuyordu. Mahallenin adeta simgesi olan bu asırlık ağaç kuvvetli rüzgar etkisiyle dalı devrildi. “5 dakika daha dursak dalın altında kalacaktık” Annelerine ziyarete geldiklerini ve araçlarına park ettikten sonra eve geçtikleri sırada asırlık ağacın dalı arabaların üzerine devrildikleri gören ve son anda faciadan döndüklerini belirten Şerife Durmaz, “Annemlere ziyarete gelmiştik. Arabadan indikten 5 dakika sonra ağaç düştü. 5 dakika öncesi olmuş olsa arabanın içinde bizde olmuş olacaktık. Rüzgardan mı oldu bilemiyorum ama arabanın üzerine ağaç düştü. Yine de şükür can kaybımız yok. Sadece maddi hasar var. Son dakikayla kurtulduk. Allah’ım daha kötü yapmasın diyorum” dedi.
Samsun Son zamanların estetik trendi: ’Tilki göz’ ameliyatları Kaşın, göz kenarının ve elmacık kemiği bölgesinin yukarıya doğru kaldırılmasıyla bakışları daha çekici hale getiren ’tilki göz’ (Fox eyes) estetik ameliyatları son dönemlerde popüler hale gelmeye başladı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu tarz ameliyatları çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor" dedi. Sosyal medya fenomenlerinin ve bazı ünlü isimlerin yaptırdığı "tilki göz" ameliyatları son günlerde popüler oldu. Samsun’da görev yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, ameliyat hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan işlem hakkında bilgi veren Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu ameliyatlarda saçlı deri içerisinden 3 santimlik kesi açıyoruz. Bu açtığımız kesiden aşağıya doğru, göz kenarına ve orta yüz dediğimiz elmacık kemiği üzerine doğru bir planda ilerliyoruz. Kaş, göz kenarı ve elmacık kemiği bölgesi olan 3 alanı yukarıya taşıyoruz. Bu ameliyatta şunlara dikkat etmek gerekiyor; günlük hayatımızda çok fazla inanılmaz çekilmiş, gerilmiş bir görüntüde cerrahi sonuçlar görmekteyiz. Bunun en büyük sebebi; bu ameliyattan sonra ortalama yüzde 50’ye yakın bir gerilme sonrası düşme gözlemliyoruz. Biz bu ameliyatları yaparken olduğundan daha fazla gererek, düştükten sonra ideal konuma gelmesini beklemiş oluyoruz. Bu gördüğünüz aşırı gerilmiş veya çok fazla kalkmış alanlar cerrahi sonuçların erken dönemleridir. Bu cerrahilerin oturması için belli bir süreç vardır. Birinci aya gelirken ameliyat şişliğinin yüzde 70’i geriler. Gözle görülür daha iyi bir sonuç ortaya çıkmaya başlar. İdeal sonuçlar genellikle ilk 6 ayın arkasından gelmektedir. Bu tarz ameliyatların nihai şeklini alması 8 ile 12 ay sürmektedir. Cerrahi süresinin kalıcılığı ise kişinin vücuttaki yaşlanma dengesi ve kendine bakım ile birebir ilişkilidir. Vücut dengesine dikkat eden insanlarda bu tip cerrahiler daha uzun ömürlü olmaktayken, deri kalitesi daha düşük, çok ciddi manada ağır yüz dediğimiz ciddi sarkmaları olan kişilerde bu cerrahilerin ömürleri daha kısa olmaktadır" diye konuştu. "Yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli işlem" Emre Kıymık ameliyat hakkında şunları söyledi: "Bu tip ameliyatlar son zamanlar çok popüler olan ameliyatlar oldu. Çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor. Uzun dönem sonuçlarında belli bir miktar düşme olabiliyor. Hastalarımıza rutin olarak bunları anlatıyoruz. Özellikle yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli oluyor. Yorgun bakış dediğimiz kişilerde de en önemli olay; göz kenarları göz içine göre daha düşük olan kişilerde, kaşları daha düşük olan kişilerde ve gözaltları daha boş olan kişilerde uygulamak doğru hasta seçimi oluyor. Daha genç yaşlarda yapıldığı zaman daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz."