GÜNDEM - 22 Mart 2025 Cumartesi 15:10

Emekli polisin vasiyeti yerine getirildi

A
A
A
Emekli polisin vasiyeti yerine getirildi

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Elazığlı emekli polis memurunun ‘Camiden defne kadar işlemlerimi meslektaşlarım yapsın’ vasiyeti, yerine getirildi.


Elazığlı emekli polis memuru Yasin Çalışır, 64 yaşında İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uçakla cenazesi Elazığ’a getirilen Yasin Çalışır için Baskil Merkez Camii’nde cenaze programı düzenlendi. Törene, Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Baskil İlçe Emniyet Amiri Nusret Turan, Baskil Müftüsü Hüseyin Çakır, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk ve vatandaşlar katıldı. Emekli polis memuru Yasin Çalışır’ın ‘Ölürsem camiden defne kadar işlemlerimi meslektaşlarım yapsın’ vasiyeti üzerine Baskil ilçesinde görev yapan emniyet mensupları defin işlemlerine kadar cenazeyi taşıyıp refakat etti.


Baskil Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze polisler tarafından taşınarak Şefkat Mezarlığı’na defnedildi.



Emekli polisin vasiyeti yerine getirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Güler Sabancı görevi bırakıyor Güler Sabancı, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 27 Mart 2025 tarihi itibarıyla bırakıyor. Başkanlık görevine, halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hayri Çulhacı’nın önerilmesi planlanıyor. Sakıp Sabancı’nın vefatının ardından Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Güler Sabancı, 27 Mart’taki Genel Kurul’da son kez Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı unvanıyla hissedarlarla bir araya gelecek. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine devam edecek Güler Sabancı konuyla ilgili yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bugün Topluluğumuz, güçlü finansal yapısı, yeniliğe ve teknolojiye açık kültürü, üstün insan kaynakları, kurumsallaşmada öncü yönetim sistemleri ve örnek iş ahlâkı; dolayısıyla yüksek itibarı ile yeni bir döneme hazırdır. Başta Sakıp Bey olmak üzere Sabancı Kardeşler ile başlayan 47 yıllık çalışma hayatım için, miras bırakan, hayatta olan ve olmayan tüm büyüklerimi minnet ve şükranla anıyorum. 21 yılı Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, yönetim ekibimiz ve Sabancılı çalışma arkadaşlarımla, hep beraber Topluluğumuzu ülkemizde ve yurt dışında önemli bir seviyeye getirmiş; birçok görevi başarıyla tamamlamış ve Topluluğumuzun itibarını hak ettiği şekilde temsil etmiş olmanın verdiği iç huzuru ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bırakıyorum." BAŞKANLIK GÖREVİNE, YÖNETİM KURULU ÜYESİ HAYRİ ÇULHACI ÖNERİLECEK Sabancı Holding’in yeni Yönetim Kurulu, 27 Mart 2025 tarihinde düzenlenecek Genel Kurul’da seçilecek. Yeni Yönetim Kurulu’nun görev dağılımı kapsamında, Başkanlık görevine, halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hayri Çulhacı’nın önerilmesi planlanmaktadır. Hayri Çulhacı 35 yıldır Sabancı Topluluğu’nda bulunmakta olup, Sabancı Holding’de Yürütme Kurulu Üyeliği, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Sabancı Holding ve İştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyelikleri yapmıştır.
Mersin Başkan Seçer:"86 milyon kardeşçe yaşamayı istiyoruz" Mut ilçesine giden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Ülkemizi, Atatürk’ümüzü, ay yıldızlı al bayrağımızı seviyoruz. Onun altında bir arada, 86 milyon kardeşçe yaşamayı istiyoruz" dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.Mut halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, Ramazan ayının manevi atmosferi hep birlikte yaşandı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelen Seçer, masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Programda konuşan Başkan Seçer, "Dualarım, ülkemde, bölgemde, dünyada kavga, savaş olmasın, haksızlık, adaletsizlik olmasın diye. Herkes hakkını alsın, Herkesin başını sokacağı bir yuvası olsun. Çocuklarının geçimini sağlayacağı bir işi, bir aşı olsun. Bu aziz Ramazan ayında dualarım bundan yana" dedi. Ülkede huzurun bozulmamasını temenni eden Seçer, "Ülkemizi, Atatürk’ümüzü, ay yıldızlı al bayrağımızı seviyoruz. Onun altında bir arada, 86 milyon kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Bizim arzumuz dileğimiz bu" diye konuştu. Mut halkına teşekkür eden Seçer, "Bizleri burada misafir ettiniz. Mut’u seviyoruz, çalışkan Mut insanını seviyoruz. Emin olun sadece Mut için değil, tüm Mersin için iyi niyetimizle, hüsniyetimizle, uyku, gece, gündüz, hastalık, yaz, kış demeden şunu diyoruz. Allah’ım bizi vatandaşlarımıza karşı mahcup etme, yüzümüzü kara çıkartma, onların önünde başımızı öne eğdirecek günaha sokma. Bizim dualarımız bu yönde" diye konuştu. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ise, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, Vatanını en çok seven, vatanına en çok hizmet edendir. Emek, hizmet noktasında Mersin Büyükşehir Belediyemiz de hiçbir ayrım yapmadan bizlere sonuna kadar destek verdi. Başkanımız Seçer’e, Mut Belediye Başkanı olarak sizlerin adına tekrar teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Programının ardından Seçer, Mut Belediye Başkanı Orhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Orhan, Mut’a yönelik hizmetleri ve destekleri için teşekkürlerini iletti.