SPOR - 07 Nisan 2025 Pazartesi 09:16

Elazığspor Fırat Gül’le muhteşem başladı

A
A
A
Elazığspor Fırat Gül’le muhteşem başladı

Bülent Yenihayat’la yolların ayrılması sonrası Elazığspor teknik direktörlüğü görevine getirilen Fırat Gül, bordo-beyaz kariyerine muhteşem bir giriş yaptı.


Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Elazığspor, yaşanan teknik direktör değişikliğinin ardından 2’de 2 yaptı. Bülent Yenihayat’ın ardından takımın başına geçen Fırat Gül yönetimindeki Elazığspor önce 68 Aksaraspor’u, daha sonra lider Serik Belediyespor’u 3-1’lİk skorla yenerek yarışın içinde bende varım dedi. Fırat Gül, kritik galibiyetlerle taraftarın sevgisini kazanırken Elazığspor’un kalan 4 haftada rakipleriyle 5 ve 4 puanlık farklar bulunuyor. Sezon sonunda muhtemel bir puan eşitliği durumunda ise Elazığspor hem Serik Belediyespor hem de M. 68 Aksarayspor’a karşı ikili averaj üstünlüğü de söz konusu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da binlerce kişi İsrail’i protesto etti Kütahya’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı geniş katılımlı bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Kütahya Belediyesi önünden başlayan ve Zafer Meydanı’nda sona eren yürüyüşte katılımcılar, yürüyüş boyunca İsrail aleyhine sloganlar atıp tekbir getirerek tepkilerini dile getirdi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dualar edildi. Yürüyüş sonrası basın açıklamasını okuyan Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) Başkan Yardımcısı Mustafa Yenipazar, "7 Ekim 2023’ten bu yana işgalci İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. Şu ana kadar 50 binden fazla sivil şehit oldu, 115 binden fazla kişi ise yaralandı ya da sakat kaldı. Hayatını kaybedenlerin çoğu çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları ve gazetecilerden oluşuyor" dedi. Protesto yürüyüşüne AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Avşarünal, AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Göktekin, KSBÜ Rektörü Ahmet Tekin, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, önceki dönem AK Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, önceki dönem Kütahya belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, Doktor Öğretim Üyesi Amine Tuğ Kızıltoprak, 2023 YÖK Talebeye ve İlme Hizmet Ödülü sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, Diyanet Sendikası Şube Başkanı Ülfet Balon, Vakıflar Bölge Müdür Yarımcısı Muhammed Enes Çınar, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Enes Karadaş, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fatih Köse, Kadim Vakfı Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir, Kütahya Muhtarlar derneği Başkanı İsmail Arı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gaziantep Gaziantep’te binlerce kişi Mevlid-i Nebi etkinliğinde buluştu Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ‘Direniş Önderi Hazreti Muhammed’ temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine binlerce kişi katıldı. Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte binlerce kişi buluştu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı programda İsrail’in Gazze’de aylardır uyguladığı soykırım da kınandı. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda, "Kahrolsun İsrail" ve "Kahrolsun ABD" sloganları atılarak İsrail ve ABD protesto edildi. Programa HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sökücü, Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Beşir Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı. Meydanın birçok noktasına Hazreti Muhammed’in (sav) isminin yer aldığı bayrak ve flamalar ile tevhit bayraklarının yanı sıra İsrail’in saldırıları sonucu şehit olan Hamas’ın yöneticilerinin de fotoğraflarının asıldığı görüldü. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahi ses sanatçıları tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilere vatandaşlar da eşlik etti. Peygamber Efendimize (sav) salavatların getirildiği programda konuşmacılar, İslam dininin güzelliklerine değindi. Gazze’deki İsrail zulmüne de dikkat çeken konuşmacılar, Gazze’deki İsrail soykırımının durdurulması çağrısında bulundu. Programda Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için gökyüzüne onlarca güvercin bırakıldı. Programda bir konuşma yapan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin, ‘Direniş Önderi Hazreti Muhammed’ temasıyla düzenledikleri etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. "Mekke’de müşriklere, Medine’de Yahudilere boyun eğmeyen, izzetle direnen ve cihad eden Hazreti Muhammed Mustafa’nın direniş ve mücadelesini sürdürenlere selam olsun" diyerek konuşmasına başlayan Yaçin, İsrail’in Gazze’ye yönelik aylardır sürdürdüğü saldırıları kınadı. Yaçin, "Aksa Tufanı ile siyonistleri hezimete uğratan Hamaslı mücahitler ve Filistin halkı, bu kutlu direnişte yalnız bırakılmışlardır. Bundan dolayı tüm dünya Müslümanları Gazze halkına borçludur. Gazze’nin yeniden ihyası ve inşası, insani ve İslami sorumluluğumuzun bir gereğidir. Müslüman her fert ve topluluk, gücü nispetinde yardım etmelidir" dedi. Program, okunan Mevld-i Şerif, ilahi ve duaların ardından sona erdi.