EĞİTİM
22 Eylül 2024 Pazar - 15:15 Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yetim ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ailelere okullardan para istenmesi halinde vermemeleri konusunda uyaran Yılmaz, “Sizden temizlik, kitap, güvenlik isteyen olursa, 1 kuruş bile vermeyin. Eğer mecburiyet dayatması yapıp para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yetim Koordinasyon Merkezi’nde yetim aileleri ile buluştu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, yetim ailelere yönelik projelerini de duyurdu. “Para isteyen müdür olursa, kapısına dikilirim” Yılmaz’ın ailelerle buluşmasında değindiği ilk konu, devlet okullarında zorunlu algısıyla istenen paralar oldu. Yılmaz, “Bütün velilere sesleniyorum. Sizden okullardan, temizlik parası, kitap parası, güvenlik parası isteyen olursa bir kuruş bile vermeyin. Aslan gibi Milli Eğitim Bakanlığınız var, onlar karşılar. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil mi? Tüm müdürlere de söylüyorum. Eğer bu şekilde mecburiyet yapıp, para isteyen müdür olursa kapısına dikilirim” şeklinde konuştu. “Yetim ailelere müjdeler” Yetim ailelere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Yılmaz, mutlu bir Şehitkamil inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “1-2 aya kadar bizim Şek-Kartlarımız hazır olacak. Biz o kartlara dönem dönem örneğin okullar açılmadan önce 500 TL yükleyeceğiz. Ailelerimiz bu kartlara kırtasiyelere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 100 TL süt parası yükleyeceğiz mesela, sadece bakkalınızdan süt almakta geçecek. 1000 TL et yardımı parası yatırdıysak, kasaptan gönül rahatlığıyla etinizi alabileceksiniz. İnşallah bu sıkışık günlerinizde biz bundan sonra hep sizinle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni okuma salonları açacağız” Yetim Koordinasyon Merkezi binasının da çocuklara özel ders verebilir duruma getireceklerini anlatan Yılmaz, “Şehitkamil’imizin birçok noktasına da bunun gibi okuma salonları açacağız. Çocuklarımız öğretmenlerimizle güzel dersle vereceğiz” diye konuştu.
22 Eylül 2024 Pazar - 13:47 Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla artık tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydetti. Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi, 23 Eylül 2024 tarihinde yeni akademik yılına başlangıç yapacak. Kastamonu Üniversitesi’nde 199 ön lisans ve lisans programı ile 101 lisansüstü programında eğitim görecek 28 bini aşkın öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, lisans programlarında yüzde 96,70, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yer edindi. Sadece akademik açıdan değil, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif beklentilerini de karşılamayı hedefleyen Kastamonu Üniversitesi, araştırma ve uygulama merkezleri, TÜRKAK akreditasyonuna sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenci laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi gibi imkanlarla kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bu imkanlar, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel gelişimlerine, sosyal etkileşimlerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin yeşil kampüs ortamı, öğrencilere doğa ile iç içe dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunarak üniversite yaşamlarını zenginleştiriyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni akademik yıl öncesinde yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarını ve hedeflerini vurguladı. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal gelişimleri ve kariyerlerine yön verecek niteliklerde donanımlı bireyler olarak mezun olmaları bizim en büyük gurur kaynağımızdır” dedi. Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla dikkat çektiğini belirten Rektör Topal, “Bu başarı, Üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, donanımlı akademik kadromuz ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyen geniş imkanlarımızın bir sonucudur. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için tüm imkanlarımızı sağlamak en büyük önceliğimizdir” şeklinde konuştu. Rektör Topal, ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü bir akademik altyapıya sahip olmasının yanı sıra, yeşil kampüs vizyonuyla da öğrencilerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunduğunu ifade etti. Rektör Topal, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, onlarla birlikte yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum” dedi.
Bilecik’te "Çocuklarımız İçin Beslenme Çantası" projesi devam ediyor
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:43 Bilecik’te "Çocuklarımız İçin Beslenme Çantası" projesi devam ediyor Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan "Çocuklarımız İçin Beslenme Çantası" projesi, bu eğitim öğretim döneminde de çocuklara sunulmaya devam ediyor. Bilecik’te ‘’Çocukların yüzünde tebessüm oluşturmaya devam ediyoruz’’ düşüncesiyle 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de devam edecek projeyle çocuklar okula aç gitmemiş olacak. Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın yakın takip ve ilgisiyle devam eden "Beslenme Çantası" projesi ile çocuklar okullarına daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam ediyor. Bu dönem de 200’ü aşkın ihtiyaç sahibi ailenin yararlandığı proje kapsamında Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı görevliler, hazırlanan beslenme çantalarını ailelerin evlerine teslim ediyor. Proje çerçevesinde her gün çocuklar için içerisinde süt, peynir, taze meyve, zeytin, yumurta, ceviz, poğaça, simit ile meyve suyundan oluşan menülerin hazırlandığı beslenme çantası projesi aile üyelerinin memnuniyetini kazanıyor. ‘’Çocuklarımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz’’ Büyük bir hassasiyet ile devam eden proje hakkında bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ‘’Öncelikle çocuklarımızın yeni eğitim ve öğretim dönemini sağlık, başarı ve mutlulukla sürdürmelerini diliyorum. Anlamlı projemiz ile çocuklarımızın yüzünde tebessüm oluşturduğumuz için bizler de çok mutlu oluyoruz. Bilecik Belediyesi olarak eğitime, çocuklarımız ve gençliğe her zaman gerekli değeri, hassasiyeti ve özeni göstermeye çocuklarımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Rektörden yeni öğrencilerine jest: Otogarda karşıladı, valizlerini taşıdı
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:07 Rektörden yeni öğrencilerine jest: Otogarda karşıladı, valizlerini taşıdı Amasya Üniversitesi, okulların açılmasıyla birlikte şehre gelen yeni öğrencilerini otogardan kalacakları yurt ve evlerine kadar üniversitenin otobüsleriyle taşıdı. Öğrencilerini otogarda personeliyle birlikte karşılayan ve valizlerini taşımalarına yardım eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bavullarını taşımalarına da yardım etti. Uygulama taksi ve minibüs ücreti ödemeden yurtlarına ulaşan öğrencileri çok sevindirdi. “Sıcak bir karşılama yapmak istedik” Bu yıl aralarına katılan 5 bin yeni öğrenciyle birlikte öğrenci sayısının 23 bini geçtiğini belirten Rektör Turabi, “Anne ve babaları nasıl uğurladıysa bizde buradaki aileleri olarak onları devletimizin bize tahsis ettiği araçlarla taşıyıp sıcak bir karşılama yapmak istedik” dedi. Öğrencilerinin muhtemel sorunlarında kendilerine ulaşabileceklerini belirten Turabi, “En iyi ve huzurlu bir şekilde eğitim görebilmeniz için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. “Valizlerimi nasıl taşıyacağım diye düşünüyordum” Memleketi Batman’dan çok sayıda valizle gelen Asya Aslan, “Valizlerimi nasıl taşıyacağım diye düşünürken karşıma Amasya Üniversitesi Rektörü ve çalışanları çıktı. Sadece çantamı taşıttılar. Çok yardımcı oldular” şeklinde konuştu. Rektör Turabi’nin sürdüğü pikaba misafir oldular Otobüsten indiklerinde tesadüfen kendilerini karşılayan Prof. Dr. Turabi’nin sürdüğü pikaba misafir olan Van ve Ağrılı öğrenciler de duyarlılığı dolayısıyla kendisine teşekkür etti.
Hekimliğe ilk adımı attılar
14 Eylül 2024 Cumartesi - 11:06 Hekimliğe ilk adımı attılar Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı. BUÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği 2024-2025 Akademik Dönem başlangıç töreni ile yeni eğitim-öğretim yılını açtı. Törende birinci sınıfa başlayan yaklaşık 350 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Funda Coşkun, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. “Köklü ve donanımlı bir fakülteye sahibiz” Açılış konuşmasını gerçekleştiren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını temenni ederek, önlük giyecek öğrencilere başarı diledi. Tıp Fakültesi’nin üniversite için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, ”Bu eğitim öğretim dönemiyle birlikte 50. yılımızı kutlamaya başlıyoruz. Tıp Fakültesi, üniversitemiz kurulmadan dört yıl öncesinde kuruldu. Dolayısıyla üniversitemizin belirli bir olgunluk düzeyine gelmesinde onların büyük emekleri vardır. Köklü ve donanımlı bir fakülteye ve akademik kadroya sahibiz. Öğrencilerimiz ve aileleri bu anlamda müsterih olsun. İyi bir eğitim alacaklar ve donanımlı birer hekim olarak mezun olacaklar. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Tüm akademisyen ve öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyorum” şeklinde konuştu. Dekandan akademisyenlere teşekkür Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun ise konuşmasında tıp eğitiminin zor ama önemli bir alan olduğunu vurguladı. Gelişen tıp dünyasında bilimsel araştırmaların artması ve küresel sağlık sorunlarının çeşitlenmesinin tıp eğitiminin yenilenmesini zorunlu kıldığını aktaran Prof. Dr. Funda Coşkun, “Geleceğin hekimlerine yol gösteren ve onların mesleki hayatlarını hazırlayan sizlerin yürekten takdir ettiğimi belirtmek isterim. Hepiniz yalnızca öğrencilerimize bilgi kazandırmakla kalmıyor, onları empati kurmanın ve sabırlı olmanın ne demek olduğunu öğretiyorsunuz. Eğitimdeki özveriniz ve bilimsel katkılarınızla öğrencilerin hayatlarına bıraktığınız izler, bu fakültenin temelini oluşturan en büyük değerlerdendir. Hepinize katkılarınız için minnettarım. Genç hekim adaylarına da aramıza hoş geldiniz diyor, başarılı bir eğitim dönemi temenni ediyorum” dedi. İlk ders Prof. Dr. Kamil Dilek’ten Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ilk dersini önceki dönem rektörlerinden Prof. Dr. Kamil Dilek verdi. “Tıp Eğitiminde Başarı Kavramına Farklı Bir Bakış” konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Kamil Dilek, tüm akademisyen ve öğrencilere başarılar diledi. Etkinlik, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Züleyha Alper’in öncülüğünde hekimlik andının okunması ve yeni öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.
KAEÜ Sağlık ve Kalite alanında iş birliklerini geliştiriyor
14 Eylül 2024 Cumartesi - 10:14 KAEÜ Sağlık ve Kalite alanında iş birliklerini geliştiriyor KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Sağlık Sanayi Geleceği Çalıştayı” öncesinde Kocaeli’nde istişare toplantılarına katılıyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde sivil toplum örgütlerinin paydaşlığında ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gebze’de düzenlenecek olan “Sağlık Sanayi Geleceği Çalıştayı” hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile görüşen Rektör Karahocagil çalıştayın gerçekleştireceği Kocaeli Belediyesine ait Osman Hamdi Bey Kültür Merkezini ve Balyonoz Tesislerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin sağlık alanındaki pilot üniversite projeleri hakkında bilgilendirmeler yapılırken, Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin organize ettiği “Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkârlık” konulu VII. Uluslararası Ahilik Sempozyumu ve bu sempozyumun iki oturumunda münazara yapılması Ahilik-Kalite İlişkisi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Üniversitenin “Ahiliğin İzinde İlim Sanat Ahlak” mottosuyla yürüttüğü kalite çalışmaları ve ödüllü kalite yönetim sistemi yazılımı Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ve Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) hakkında bilgiler verildi.
Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü
13 Eylül 2024 Cuma - 17:51 Eskişehir’de yeni eğitim-öğretim yılında alınacak asayiş trafik tedbirleri görüşüldü Eskişehir’de ’2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş Trafik Tedbirleri’ konulu toplantı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, okul çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili Valilik Emri yayınlandığını belirtti. Vali Aksoy, sözlerinin devamında, "Çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmemeleri için uyuşturucu, tütün ve benzeri olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için bir genel emir yayınlamıştık. Bu genel emir ile ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde giriş ve çıkışlarında okul önlerinde öğrenci aileleri, velileri, okul idarecileri, öğretmenleri ve okul çalışanlarının dışında ilgisiz kişi ve grupların bulunmaması, seyyar satıcıların okul çevrelerinde satış yapmamaları ve çocuklarımızın okula devamı konuları ile ilgili yapılacaklar belirtildi. Bunun dışında kayıt olduğu halde okula devam etmeyen öğrencilerimiz maalesef olabiliyor. Bunları zaten sürekli takip ediyoruz" dedi. "Ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız" Devam etmeyen öğrencinin devam etmeme gerekçelerinin neler olduğunu bilmek ve ona nasıl bir tepki alınabileceği üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Aksoy, "Bir de özellikle bu emrimiz ile ders saatinde çocuğun okulda olmasını çok önemsiyoruz. Okuldan kaçıp bir internet kafeye çocuk gidiyorsa ona müdahale edeceğiz. Bizim bu emrimizde şu var; ders saatinde çocuk eğer internet kafede bulunursa o internet kafeye işlem yapacağız. İdari para cezası uygulayacağız. Yine bu emrimizde bir başka uygulamamız da yasak olmasa bile yani daha küçük, basit bir çakı bıçağı bile olsa biz okul civarında kişilerin her türlü bıçak, delici, kesici, yaralayıcı aletleri taşımasını yasakladık. Yani güvenlik birimlerimiz okul civarında bu tür bir denetimde böyle bir şey tespit etti, mutlaka buna bu kabahatler kanununa göre işlem yapılması hususunda hassasiyetle çalışacaklar. Çocuklarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Yine yayınladığımız diğer bir emirde; çocukların sokakta çalıştırılması, dilendirilmesinin engellenmesi ile ilgili de etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz, hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Toplantı karşılıklı görüşlerin belirtilmesinin ardından sona erdi.
MEDEK saha ziyaretlerine hazır
13 Eylül 2024 Cuma - 17:28 MEDEK saha ziyaretlerine hazır MYO programlarını değerlendirerek nitelikli iş gücünün şekillenmesine katkı sağlamayı hedefleyen Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK), saha ziyaretleri öncesinde takım başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) katkıları ile Türkiye’de bulunan meslek yüksekokulu programlarının belirlenmiş standartlara, kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygun olduğunu tescil ederek geleceğin nitelikli iş gücünün şekillenmesine katkı sunma hedefiyle kurulan Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK), takım başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sakarya’da bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıda birçok üniversiteden takım başkanı olarak belirlenen 70 akademisyen yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaparken, MEDEK Mesleki Eğitim ve Akreditasyon Kurulu (MEK) Başkanı Prof. Dr. Remzi Gören genel bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra ise SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Vural ‘Saha Değerlendirme Süreci’ ve MEDEK MEK Genel Sekreteri Öğretim Görevlisi Dr. Furkan Korkmaz ise ‘Program Değerlendirme Sistemi’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından takım başkanlarının soruları cevaplandırıldı. MEDEK 23 Eylül’den itibaren saha değerlendirmesine başlayacak. İlk etapta 43 üniversiteden değerlendirme şartlarını taşıyan 110 meslek yüksekokulu ve 230 program için değerlendirme süreci yürütülecek. MEDEK’in yapacağı akreditasyon çalışmaları ile Türkiye’de mesleki eğitimin seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağını vurgulayan MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Özellikle günümüzde MYO’larda yetişen öğrencilerin nitelik kazanması ve sahanın istediği yetkinliklere sahip olarak mezun olması büyük önem arz ediyor. Uzun yıllardır bu anlamda ulaşılabilecek standartları belirleyen bir akreditasyon kuruluşunun olmaması istenilen düzeye ulaşılmasının önüne geçmişti. MYO alanındaki tecrübemizi akreditasyon için de kullanmak adına bir adım atılarak MEDEK kuruldu. Kısa sürede derneğin ilgili kurulları oluşturuldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) nezdinde akreditasyon için gerekli izinler ve belgeler edinildi. Eğitimler tamamlanarak ilk başvurular alındı. Akreditasyon değerlendirmeleri için gerekli olan 4 kişilik takımlar oluşturuldu. Bu bilgilendirme toplantısı ile birlikte sahaya çıkmaya hazır hale geliniyor. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: “Türkiye’de eğitim anlamında devrim niteliğine işler yapıldı”
13 Eylül 2024 Cuma - 17:21 Milli Eğitim Bakanı Tekin: “Türkiye’de eğitim anlamında devrim niteliğine işler yapıldı” Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye’de eğitim anlamında devrim niteliğine işler yapıldı” dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaret ve açılış programları kapsamında Sinop’a geldi. İlk olarak Sinop Valiliği’ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, burada Vali Mustafa Özarslan ve il protokolü ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Rahmi Demir Sosyal Tesisleri’ne ve AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Tekin, buranın ardından Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ziyareti ve Öğretmenler Odası Buluşması yapan Milli Eğitim Bakanı Tekin, daha sonra Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi Açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Tekin, Türkiye’de eğitim anlamında devrim niteliğine işler yapıldığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı ile başlayıp devam eden süreçte Türkiye’de eğitim anlamında devrim niteliğinde işler yapıldı. Ben hep şunu anlatıyorum, şunu söylüyorum: Şu yapılanlar, birazdan bahsedeceğim şeyler, üstünü kapatalım diyelim ki dünyanın herhangi bir bölgesinde, herhangi bir ülkesinde eğitimde şunlar yapıldı dersek, biz eğitim bilimleri fakültelerimizde, siyaset bilimleri derslerinde eğitim devrimi diye anlatırız. Ben geçen hafta Dünya Bankası yetkilileri ile konuşurken, bu anlamda çıkarttığım örnekleri söyledim. Dünya Bankası yetkilileri ve temsilcileri de vardı; onlarla beraber bunları tartıştığımızda, onlar da benim biraz önce söylediğim cümleleri söylediler. Dolayısıyla yapılan şeyler gerçekten güzel şeyler ama Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor: ’Biz yaptık, artık yeter demiyoruz, yaptık, yapmaya da devam edeceğiz, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz çünkü milletimiz daha iyisine layık, daha güzeline layık.’ Şimdi geldiğimiz noktada da eğitim-öğretim süreçleri ve içeriği ile ilgili adımlar atıyoruz. Biraz önce Sayın Valimiz de konuşurken söyledi; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bir şey yapıyoruz. Dünyanın her tarafında artık eğitim-öğretim süreçleri, bilgi vermekten bilgilerin beceriye dönüşmesine evrilmiş durumda. Biz hala şunu dersek eğer: ’Yok, biz bu mantıkla devam edelim, çocuklarımıza ezberletelim.’ Eğer bunu dersek, dünyadaki uygulamaların gerisinde kalırız. Sosyal bilimler liseleri bizim açımızdan çok önemli çünkü büyük oranda fen bilimleri liselerimize yönelik talepler var. Alternatif olarak kurduğumuz sosyal bilimler liselerini yeni yeni geliştiriyoruz. Bu aslında pozitif bilimler karşısında sosyal bilimlerin ağırlık kazanmasının ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmışlık göstergeleri açısından önemli. İnşallah sosyal bilimler liseleri önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin en gözde okullarından olmaya devam edecektir. Bu anlamda sosyal bilimler lisesine de Yusuf Kemal Tengirşenk isminin verilmesi ayrıca önemlidir. Çok uzatmayayım, ben hepinize teşekkür ediyorum. Sinop’ta eğitim-öğretim sürecine destek olan, katkı veren valilik, belediye, siyasetçiler hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bakan Tekin’in açıklamalarının ardından Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi açılışı gerçekleşti.
Uşak’ta hayırsever tarafından yapılan okulun temeli törenle atıldı
13 Eylül 2024 Cuma - 17:13 Uşak’ta hayırsever tarafından yapılan okulun temeli törenle atıldı Uşak’ta Hayırsever Ali Turan İlkokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Uşak merkezde Hayırsever Ali Turan tarafından yapılan okulun yapımı için temel atma töreni düzenlendi. Düzenlenen temel atma törenine Vali Dr. Turan Ergün, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Hayırsever Ali Turan ve ailesi katıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Ergün; “İnşallah bu okulun temelini sizlerle birlikte atıktan sonra 1 yıl içeresinde tamamlanacak. 2024-2025 öğretim yılında da kıymetli öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. 12 derslik olarak planlanan ve zemin artı iki kat olarak yapılacak bu okulda, toplam arazi alanı 3 bin metre kare ve 288 öğrenci kapasiteli olup 72 milyon liralık bir bedeli olacak. Uşak eğitimde gerçekten geçen yıl ve ondan önceki yıllar her yıl üstüne daha çok koyarak başarılarının üstüne başarı ekleyen bir il. Bu hem akademik anlamda hem uluslararası hem de ulusal yarışmalarda ve birçok alanda çocuklarımızın gösterdiği başarılara bağlı. Özellikle eğitimdeki başarının temel şartlarından biriside uygun eğitim mekanların sağlanması, ders ve sınıf sayıların yeterli olması. Uşak bu açıdan büyük bir öneme sahip. Tabi bunların sağlanmasında hayırseverlerimizinde katkısı Uşak için önemli olduğunu buradan ifade etmeliyim. Uşak’ta şu an toplam bulunan okulların 58’i hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmış ve bunların içinde 14 adedi de eğitim kurumların ek bina olarak yapılmış toplamda 72 bina yapılmış.” dedi. Vali Ergün sözlerine şöyle devam etti; “Bu sene Uşak’ın Banaz ilçesinde 2 tane sıfırdan okulu hizmete soktuk. Güçlendirmede olan okullarımızı da hizmete alıyoruz ve bunları bitirdikçe yeni program çerçevesinde 1998’den önce yapılmış okulları da deprem güçlendirmesi programına dahil ediyoruz. Bunun yanında bizlerde hep öğrencilerimizin yanında olmaya gayret gösterdik. Uşak’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından bu yıl 8 bin öğrencimize 8 milyon lira eğitim yardımı yaptık. Bunun yanında yine yaptığımız bir çalışmayla 2 milyon 100 bin lira harcayarak 145 ihtiyaç sahibi öğrencimizin evlerinde çalışma odaları yaptık. Biz istiyoruz ki bu tür yardımlar bundan sonra da artarak devam edecektir.” dedi. Vali Ergün’ün ardından konuşma yapan hayırsever Ali Turan, çocukluğundan beri böyle bir durumun hayali kurduğunu söyleyerek, “Gençliğimden beri gazetelerde, dergilerde okuduğumda böyle bir hevesim vardı. Yapan insanlara gıptayla bakıyordum. Özeniyordum, ben de böyle bir şey yapabilir miyim bir gün diyordum. Yaradan Allah’ım bana nasip etti. Böyle bir şey yapmaya niyetlendim. İnşallah sonunu da getireceğim. Ben çocukları çok seviyorum. Gençlere ve evlatlarıma örnek olmak istiyorum.” dedi. Konuşmaların ardından okulun temeli dualarda atıldı.