EĞİTİM
22 Eylül 2024 Pazar - 15:15 Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yetim ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ailelere okullardan para istenmesi halinde vermemeleri konusunda uyaran Yılmaz, “Sizden temizlik, kitap, güvenlik isteyen olursa, 1 kuruş bile vermeyin. Eğer mecburiyet dayatması yapıp para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yetim Koordinasyon Merkezi’nde yetim aileleri ile buluştu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, yetim ailelere yönelik projelerini de duyurdu. “Para isteyen müdür olursa, kapısına dikilirim” Yılmaz’ın ailelerle buluşmasında değindiği ilk konu, devlet okullarında zorunlu algısıyla istenen paralar oldu. Yılmaz, “Bütün velilere sesleniyorum. Sizden okullardan, temizlik parası, kitap parası, güvenlik parası isteyen olursa bir kuruş bile vermeyin. Aslan gibi Milli Eğitim Bakanlığınız var, onlar karşılar. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil mi? Tüm müdürlere de söylüyorum. Eğer bu şekilde mecburiyet yapıp, para isteyen müdür olursa kapısına dikilirim” şeklinde konuştu. “Yetim ailelere müjdeler” Yetim ailelere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Yılmaz, mutlu bir Şehitkamil inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “1-2 aya kadar bizim Şek-Kartlarımız hazır olacak. Biz o kartlara dönem dönem örneğin okullar açılmadan önce 500 TL yükleyeceğiz. Ailelerimiz bu kartlara kırtasiyelere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 100 TL süt parası yükleyeceğiz mesela, sadece bakkalınızdan süt almakta geçecek. 1000 TL et yardımı parası yatırdıysak, kasaptan gönül rahatlığıyla etinizi alabileceksiniz. İnşallah bu sıkışık günlerinizde biz bundan sonra hep sizinle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni okuma salonları açacağız” Yetim Koordinasyon Merkezi binasının da çocuklara özel ders verebilir duruma getireceklerini anlatan Yılmaz, “Şehitkamil’imizin birçok noktasına da bunun gibi okuma salonları açacağız. Çocuklarımız öğretmenlerimizle güzel dersle vereceğiz” diye konuştu.
22 Eylül 2024 Pazar - 13:47 Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla artık tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydetti. Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi, 23 Eylül 2024 tarihinde yeni akademik yılına başlangıç yapacak. Kastamonu Üniversitesi’nde 199 ön lisans ve lisans programı ile 101 lisansüstü programında eğitim görecek 28 bini aşkın öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, lisans programlarında yüzde 96,70, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yer edindi. Sadece akademik açıdan değil, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif beklentilerini de karşılamayı hedefleyen Kastamonu Üniversitesi, araştırma ve uygulama merkezleri, TÜRKAK akreditasyonuna sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenci laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi gibi imkanlarla kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bu imkanlar, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel gelişimlerine, sosyal etkileşimlerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin yeşil kampüs ortamı, öğrencilere doğa ile iç içe dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunarak üniversite yaşamlarını zenginleştiriyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni akademik yıl öncesinde yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarını ve hedeflerini vurguladı. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal gelişimleri ve kariyerlerine yön verecek niteliklerde donanımlı bireyler olarak mezun olmaları bizim en büyük gurur kaynağımızdır” dedi. Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla dikkat çektiğini belirten Rektör Topal, “Bu başarı, Üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, donanımlı akademik kadromuz ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyen geniş imkanlarımızın bir sonucudur. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için tüm imkanlarımızı sağlamak en büyük önceliğimizdir” şeklinde konuştu. Rektör Topal, ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü bir akademik altyapıya sahip olmasının yanı sıra, yeşil kampüs vizyonuyla da öğrencilerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunduğunu ifade etti. Rektör Topal, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, onlarla birlikte yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum” dedi.
KBÜ’lü öğretim üyesi “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu
13 Eylül 2024 Cuma - 17:05 KBÜ’lü öğretim üyesi “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu Dünya çapında prestijli bir ödül olan 2024 TOYP Global "Dünyanın 10 Başarılı Genci" listesine adını yazdıran Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu. Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, tıp alanındaki inovatif çalışmalarıyla 2023 yılında TOYP Türkiye’de “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” arasında yer alarak “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında birinci olmuş ve Türkiye’yi 2024 TOYP Global’de temsil etme hakkını kazanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Apaydın, dünya birincisi olarak “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdırdı. TÜBİTAK 2219 bursuna hak kazanarak 1 yıl süreyle Duke Universitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Departmanında minimal invaziv omurga cerrahisi üzerine çalışmalarına ve araştırmalarına devam edenApaydın’ ın 2024 yılı içerisinde şu ana kadar yayınlanmış olup, 11 uluslararası makalesi, 2 adet TUBİTAK 1002 proje başvurusu, kitap bölümleri, sözlü ve yazılı bildirileri bulunurken yapay zeka tabanlı oftalmoskopi ve kendinden ışık kaynaklı servikal ekartör projelerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Apaydın, ödülünü 29 Ekim - 2 Kasım 2024 tarihleri arasında Tayvan’ın Taoyuan şehrinde gerçekleştirilecek 2024 JCI Dünya Kongresi’nde alacak. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’yi dünya çapında temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın’ı başarısından dolayı tebrik ederek, "Üniversitemiz her geçen gün yeni ve çok önemli başarılar kazanmakta ve adını bilim tarihine altın harflerle kazımaktadır. Bu ödül ve kazanılan büyük başarılar, Karabük Üniversitesinin akademik kadrosunun ne kadar güçlü olduğunu ve öğrencilere ne kadar iyi bir eğitim verildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Karabük Üniversitesi öğrencilerimizin girdikleri yarışmalarda büyük ödüllerle dönmeleri aldıkları eğitimin uygulama sahasında büyük başarılar kazandırdığını göstermektedir.Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye onları Türkiye ve dünya çapındaki yarışmalara katılmaya teşvik ederek başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz. Akademik personelimizin de en iyi şekilde yetişmeleri ve dünyanın en iyi akademisyenleri haline gelmeleri için iş birliği protokolleri yapmaya, bilimsel yarışmalar düzenlemeye, kurum ve şirketlerin danışmanlık hizmetlerini yürütmeye hem teorik hem pratik sahada aktif bir şekilde çalışmayı büyük bir gayretle sürdüreceğiz” diye konuştu.
Özbekistan’dan KBÜ’ye ziyaret
13 Eylül 2024 Cuma - 17:05 Özbekistan’dan KBÜ’ye ziyaret Özbekistan Andijan Ekonomi ve İnşaat Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakirov Lutfillo Yuldoshaliyevich ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Tulkinov Iqboljon Makhamad Ugli, Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’i makamında ağırladı. Görüşmeye, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Adnan Uçur da eşlik etti. Görüşmede, iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişim programlarının artırılması, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uzun vadeli iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı. KBÜ Rektör Yardımcısı Karaş, üniversitenin eğitim kalitesi, araştırma imkanları ve uluslararası iş birliği imkanları hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmelerin her iki üniversite için de faydalı olacağını belirterek, akademik bağların güçlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Bakirov ise misafirperverliği için Rektör Yardımcısı Karaş’a teşekkür etti. Görüşmenin ardından, Özbekistanlı akademisyenler Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, fakültenin akademik ve araştırma faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Gürsoy ise Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’a Mühendislik Fakültesinin laboratuvarları hakkında bilgiler verdi.
Seçer: “Toplum iyi eğitimli jenerasyonlar yetiştirebilirse geleceğe güvenle bakar”
13 Eylül 2024 Cuma - 16:34 Seçer: “Toplum iyi eğitimli jenerasyonlar yetiştirebilirse geleceğe güvenle bakar” Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, iyi eğitimli jenerasyonun toplumu daha da zenginleştireceğini, mutlu kılacağını ve dünyada temsil ettiği ülkenin diğer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki başarısını arttıracağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden mezun olarak başarılı okullara yerleşen öğrenciler, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı göstererek, güzel liselere ve üniversite bölümlerine yerleşen öğrencileri ağırlayan Başkan Seçer, onlarla keyifli sohbet gerçekleştirdi. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden başarı ile mezun olarak, üniversite ve liseyi kazanan gençlere başarılar dileyen Seçer, “Zihniniz açık olsun. Hayatta önemli olan mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yollarından bir tanesi de iyi eğitim almak, sosyal olmak ve hayatın tadına varabilmek. Bu; işin bir yönü. İkinci yönü ise toplum iyi jenerasyonlar, nesiller yetiştirebilirse geleceğine daha güvenle bakar. İyi eğitimli jenerasyon toplumu daha da zenginleştirir, mutlu kılar ve dünyada temsil ettiği ülkenin diğer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki başarısını artırır” ifadelerini kullandı. “Bu başarının altında yoğun emek var” Adaletli, eşit, refah ve mutlu bir toplum için devletin vatandaşlarına iyi bir eğitim imkânı sağlamak zorunda olduğunu kaydeden Seçer, “Yarınlarda ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz. Hukuk devletini tahkim edecek, demokrasiyi ve adaleti sağlayacak, topluma bir değer katacak olan sizlersiniz. Bu bir bayrak yarışı. Ben bugün Mersin’i yönetiyorum ama yarın Mersin’i yöneten içinizden biri çıkacak. Benden daha iyi, birikimli ve çağdaş dünyaya uygun bir yönetici olmak için iyi eğitim almak ve deneyimlenmek gerekiyor. Bunlar hep emekle oluyor. Emeğin olmadığı yerde olumlu hiçbir şey olmuyor. Bu başarının altında yatan yoğun bir emek ve çok büyük bir gayret. Onun için sizi kutluyorum” diye konuşarak, bundan sonraki yaşantılarında öğrencilere başarılar diledi. “Daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz” Öğrencilere emek veren ailelere ve öğretmenlere de müteşekkir olduklarını kaydeden Seçer, “Umut ediyorum ülkemizin geleceği bugünlerden çok daha güzel olsun. Bizim gayretimiz bu, şiarımız belli; ‘hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ Atatürk’ün izinden yürüyüp, daha çağdaş ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk de ülkeyi sizin gibi gençlere emanet etti. Sizler, O’nun bizlere emanetisiniz ama ülke de size emanet. Umut ediyorum çok daha güzel günleri hep beraber yakalayacağız” şeklinde konuştu. “Emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım da, Başkan Seçer’e, “Öğrencilerimiz sizlerin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına açtığınız kurs merkezlerimizde başarılı oldular ve hem kent içinde hem de il dışında çok iyi okullar kazandılar. Bizler de bu başarılarımızı paylaşarak, emekleriniz ve bize sağladığınız imkanlar için teşekkür ediyoruz” dedi. Önceki yıllarda kazandığı diş hekimliği fakültesini bırakarak hayali olan tıp fakültesini kazanmak için Büyükşehir Belediyesinin Kurs Merkezlerini tercih eden ve bu yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Esra Dal, yüksek dershane fiyatlarına dikkat çekti. Dal, “Bu sene de dershane fiyatları aşırı atmış durumda. O sebeple açılan kurs merkezleri bize çok iyi geldi, gerçekten can suyu oldu. Hatta Tarsus’ta Öğretmenler Mahallesi Şubesinde yedek kontenjanlar bile durdu” dedi ve kontenjanların artırılması talebinde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi’nde senato toplantısı gerçekleştirildi
13 Eylül 2024 Cuma - 15:55 Kastamonu Üniversitesi’nde senato toplantısı gerçekleştirildi Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Senato Toplantısında, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri sahiplerine verilirken, kalite süreçleri ve performans değerlendirmeleri görüşüldü. Kastamonu Üniversitesi Olağan Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında, Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve senato üyeleri katıldı. Toplantının açılışında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitelerdeki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve yararlı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreninden 38 bayrak ile birinci olarak dönen Kastamonu Üniversitesi’nde başarı kazanan fakültelere, yüksekokullara ve merkezlere ödülleri Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından takdim edildi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin engelli bireylerin erişim haklarını destekleme ve onların üniversite hayatına tam katılımını sağlama konusundaki üstün çabalarının, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri töreninde 38 bayrak kazanarak taçlandığını belirtti. Bu başarının, özveri ve engelleri kaldırma konusundaki kararlılığın bir sonucu olduğunu vurgulayan Rektör Topal, fakülteler, yüksekokullar ve merkezlerin engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayatlarına katkıda bulunma çabalarının örnek teşkil ettiğini söyledi. Ayrıca, emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Rektör Topal, bu ödüllerin Kastamonu Üniversitesi’ne motivasyon kaynağı olmasını ve engelli bireylerin üniversite yaşamında daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak için ortak bir çaba içinde olma kararlılığını yineledi. Ödül töreninin ardından toplantının devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından kalite süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, kalite süreçlerinin de yer aldığı Kastamonu Üniversitesi birimlerince 2024 yılı için belirlenen hedef ve faaliyet planının 3 ve 6 aylık sonuçlarının yer aldığı rapor paylaşıldı. Prof. Dr. Küçük, mevcut performans durumu ve hedeflere ulaşılması yolunda atılması gereken adımları detaylandırdı. Sunumda ayrıca senato üyelerine akademik veri sistemi üzerinden güncel performans verileri uygulamalı olarak gösterilerek, Kastamonu Üniversitesi’nin genel performansını artırma ve öğrenci deneyimini iyileştirme üzerindeki etkileri anlatıldı. Ayrıca, kalite hedeflerine ulaşmak için Kastamonu Üniversitesi genelinde koordineli bir çabanın önemi ifade edildi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Selendi’de Eğitim Öğretim Haftası kutlandı
13 Eylül 2024 Cuma - 15:51 Selendi’de Eğitim Öğretim Haftası kutlandı Manisa’nın Selendi ilçesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Manisa’nın Selendi İlçesinde ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı. Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim haftası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman ın Selendi Devlet Bahçeli Kent Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet İlkokulu bahçesindeki kutlama programında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ataşman konuşmasında, "Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir" dedi. Kutlama programı öğrencilerin hazırlayıp sunduğu müzikli gösteriler, şiirlerin okunması ile devam etti. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim haftası kutlama programı 4.Sınıf öğrencilerinin 1.sınıf öğrencilerine “hoş geldiniz” diyerek Bayrak sunması ile sona erdi. Programa Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara Belediye Başkanı Murat Daban Siyasi Parti temsilcileri ile Kurum Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Hayırsever iş insanı, doğduğu evi kütüphaneye çevirdi, bahçesinde okul yaptı
13 Eylül 2024 Cuma - 15:48 Hayırsever iş insanı, doğduğu evi kütüphaneye çevirdi, bahçesinde okul yaptı Ağrı’da hayırsever iş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sınıflık İsmail Atik İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. İş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sınıflık İsmail Atik İlkokulu, törenle açıldı. İsmail Atik İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Koç, açılışı yapılan İsmail Atik İlkokulunun geleceği şekillendirecek nesillerin yetişmesine vesile olacağını belirterek, "Bugün açılışını yaptığımız bu okul, geleceğimizi şekillendirecek nesillerin yetişmesine vesile olacak; gençlerimizin ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak hayata atılmalarını sağlayacaktır. Bu anlamlı eserin ilimize kazandırılmasında büyük katkıları olan Volkan Atik Bey’e en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Volkan Bey, kıymetli babası merhum İsmail Atik’in ismini bu okul ile ölümsüzleştirerek Ağrı’nın eğitim hayatına büyük bir katkı sundu" dedi. Eğitime katkılarından dolayı diğer hayırseverlere de teşekkür eden Vali Koç, "Bu topraklarda eğitime ve geleceğe katkı sunan değerli hayırseverlerimizden İbrahim Çeçen, Hayrettin Atmaca, Şinasi Ünsal, Bişar Çoktin ve adını burada zikredemediğimiz nice kıymetli hemşehrilerimize de gönülden teşekkür ediyorum. Onların her biri, eğitime yaptıkları bu katkılarla geleceğe atılmış güçlü birer imza bırakıyorlar. Hep birlikte daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi de hayırsever iş insanı Volkan Atik’in anlamlı bir esere imza attığını belirterek, "Hayırsever iş adamımız Sayın Volkan Atik Bey, kıymetli babaları merhum İsmail Atik’in hatırasına yakışır bir okul inşa ettirerek şehrimize büyük bir armağan bıraktı. Onun bu anlamlı ve büyük katkısı sadece bir bina değil, aynı zamanda buradaki çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek, onları hayata hazır hale getirecek bir yuva olacaktır" dedi. Hayırsever iş insanı Volkan Atik ise duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Benim için ve ailem için hakikaten çok önemli bir günün içerisindeyiz. Bugün çok farklı bir duygu içerisindeyim. Arkanızda bulunan ev benim doğduğum ev ve bu doğduğum evin bahçesinde bugün konuşuyor olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Hakikaten çok gurur verici. Babam İsmail Atik, çağdaşlığa, modern görüşe, dünya vatandaşı olmaya ve özellikle eğitime çok önem veren bir kişiliğe sahipti. Bizleri de hep bu çerçevede yetiştirmeye gayret gösterdi. Bu okuldan da bu manada çok değerli öğrenciler çıkmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de yaptığı konuşmada, İsmail Atik İlkokulunun geleceğe atılmış güçlü bir adım olduğunu ifade ederek, "Sayın Volkan Atik’in babasının adına bu anlamlı yatırımı yapmış olması, eğitime olan inancın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösteriyor. Kendisi sadece babasının hatırasını yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda yüzlerce çocuğumuzun geleceğine ışık tutacak bir eğitim yuvası inşa etti" dedi. Konuşmaların ardından Vali Mustafa Koç, hayırsever iş insanı Volkan Atik’e plaket takdim etti. Törenin ardından Vali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, iş insanı Volkan Atik ve diğer katılımcılar, davul eşliğinde halay çekti. Kurdele kesimiyle okulun açılışı yapılırken, Vali Koç ve beraberindekiler okulu gezip öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra Volkan Atik’in kendi doğduğu evi restore ederek dönüştürdüğü Nevra Atik Çocuk Kütüphanesi Oyun Evi de ziyaret edildi. Törene; Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan, İl Jandarma Komutanı Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, hayırsever iş insanı Volkan Atik ve ailesi, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Vali Pehlivan: "Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır"
13 Eylül 2024 Cuma - 14:54 Vali Pehlivan: "Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yurt başvurusu yapan bütün öğrencilere yurtlarda yer sağlandığını belirterek, "Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır" dedi. ’Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı’, Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Üniversitelerde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ile güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı toplantıda konuşan Pehlivan, Mersin’de 2’si devlet, 2’si de vakıf olmak üzere 4 üniversitede 60 bin 300 üniversite öğrencisinin eğitim aldığını ifade etti. Bu öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 10 yurdun hizmet verdiğini vurgulayan Pehlivan, "Yurtlarımızın toplam kapasitesi 17 binin üzerindedir. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır. Yurt başvurusu yapan bütün öğrencilerimize, yurtlarımızda yer sağlanmıştır" diye konuştu. KYK yurtlarının hem kapasite olarak, hem de donanım ve sosyal aktiviteler açısından çok daha iyi noktalara gelmesinin yanı sıra kentte her branşta spor ve kültürel faaliyet yapılabilecek tesislerin olumlu etkisiyle Mersin’deki üniversitelerin, en çok tercih edilen ilk 10 arasına girdiğine dikkat çeken Pehlivan, bu durumun da üniversitelerdeki eğitim-öğretimin kalite ve başarı düzeyine olumlu yansımaları olacağını kaydetti. "Üniversitelerin güvenliği en öncelikli konularımız arasında" Üniversitelerin güvenliğinin en öncelikli konuları arasında yer aldığını dile getiren Pehlivan, "Terör örgütleri, suç şebekeleri, şer odakları ve bunlarla iltisaklı olduğu değerlendirilen illegal yapılanmaların üniversitelerimiz içerisinde faaliyet göstermelerine, öğrencilerle temas etmelerine müsaade edilmeyecektir. Aynı şekilde bağımlılık yapan maddelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve satışının yapılmasını engellenmeye yönelik çalışmalar en etkin şekilde yerine getirilmeye devam edilecektir. Öğrencilere barınma ve maddi imkan sağlama adı altında temasa geçmeye çalışan illegal yapılanmaların stant açma, broşür dağıtma gibi faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir" dedi. "İhtiyaç duyulan noktalarda güvenlik kamerası sayıları arttırılacaktır" Ayrıca üniversite yerleşkelerinde ve çevresinde yaşanabilecek araç yoğunluğunun trafik güvenliğini tehlikeye düşürmesinin önüne geçilmesi amacıyla trafik denetimlerinin arttırılacağına işaret eden Pehlivan, şöyle devam etti: "Üniversitelerde görev yapan özel güvenlik personeline görev alanlarını ilgilendiren hizmet içi eğitim faaliyetleri devam edecek, sorumluluk alanlarında görev bilinci içerisinde görev yapmaları sağlanacaktır. İhtiyaç duyulan noktalarda güvenlik kamerası sayıları arttırılacaktır. Öğrenci olmayan, art niyetli kişilerin üniversite kampüslerine girişlerini engellemek amacıyla kontrollü geçiş sistemleri etkin şekilde çalıştırılacaktır. Üniversitelerimizin Rektörlükleri ile Emniyet ve Jandarma birimlerimiz yakın iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edecektir. Amacımız, ülkemizin 81 ilinden gelen, ailelerinin okullarımıza ve yurtlarımıza emanet ettiği bütün öğrencilerimize en güvenli, hiçbir endişe taşımadıkları, kendilerini adeta evlerinde hissettikleri ortamlarda eğitim almalarını, sağlanan imkanlardan faydalanmalarını, ilgi alanlarına göre sosyal, kültürel, spor gibi faaliyetler yapmalarını sağlamaktır." Toplantıya, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Murat Çağrı Erdinç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdür Vekili Hacı Ahmet Turgut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ile kurumların temsilcileri katıldı.
Acılı doktorun depremde kaybettiği eşi ve 2 evladı için yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi
13 Eylül 2024 Cuma - 14:53 Acılı doktorun depremde kaybettiği eşi ve 2 evladı için yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde vefat eden eşi ve 2 evladının ismini yaşatmak isteyen Doktor Yılmaz Şahutoğlu’nun yaptırdığı 570 öğrenci kapasiteli Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde İskenderun ilçesi Piri Reis Mahallesi’nde denize sıfır konumda bulunan Eda Apartmanı yıkılarak yerle bir olmuştu. Binanın enkazında 120 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Doktor Yılmaz Şahutoğulları’nın ikiz çocukları 11 yaşındaki Zeynep ile Deniz ve 44 yaşındaki eşi Cavide Şahutoğlu da enkazda kalarak hayatlarını kaybetmişti. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, çocuklarının ve eşinin ismini yaşatmak için ortaokul yaptırmaya karar vererek Hatay Valiliği’ne başvurmuştu. Yapılan başvurular sonrası Dr. Şahutoğlu’nun evlatlarının ve eşinin ismini yaşatacağı okulun temeli Ocak ayında atılmıştı. Yaklaşık 7 ay süren hummalı çalışma sonrası Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun inşa süresi tamamlandı. Son sistem teknolojiyle donatılan okul, yeni eğitim öğretim döneminde afetzede öğrencilere hizmet etmeye vermeye başladı. Pirireis Mahallesi’nde yapılan Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve vatandaşlar katıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “6 Şubat afeti, dünyada ve anakarada olmuş en büyük depremlerden biri olarak ve görüntü değiştiren deprem olarak tarih sahnesine geçti. 6 Şubat’la beraber hayatımızın her alanında derin izler oluştu. Öncelikli olarak tabi ki geri getiremeyeceğimiz canlarımıza başta, Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu hanımefendi olmak üzere tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Okuduğumuz okullarda ve tedavi gördüğümüz hastanelerde kısacası hayatın her alanında büyük bir yıkımla da karşı karşıya geldik. 2024-2025 eğitim öğretim yılımızın başta İskenderun’umuz olmak üzere, Hatay’ımıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunuyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu. Eşi ve ikiz çocukları için okul yaptıran Dr. Yılmaz Şahutoğlu ise, “Zeynep’imin, Deniz’imin Cavidem’in; çok değerli misafirleri, arkadaşları, öğretmen arkadaşları ve öğretmenleri değerli canlar hepiniz bu güzel ve nadide okulun açılışına hoş geldiniz ve şerefler verdiniz. Bugün tam 586 gün oldu, 6 Şubat belki birçoğumuz için bölgemiz için bir doğal afetti ama bizler için koskocaman bir kıyametti. Çünkü o gün bizim hayata tutkuyla bağlandığımız, yarınlara umutla baktığımız hayallerini kurduğumuz her anımızda hücrelerimize kadar hissettiren canlarımızı yitirdik. Maneviyatımı Zeynep’imi, göğsümde çarpan güzel oğlum Denizi’mi ve hayatımın anlamı idealist öğretmen Cavide’mi kaybettim. Dünyaya bakış açımda ve dünyama hayat veren bütün değer yargılarımı ne yazık ki 1 buçuk dakikada kaybettim. Elbette bizimle beraber 11 ilde binlerce yurttaşımız benzer acılar yaşadı, tarifsiz acıları yaşadı. Bu acıların elbette ki telafisi mümkün olmayacak hayatta kaldığımız müddetçe onların ateşi yüreğimizi kavurmaya devam edecek ama bugün bu acıya kısmen merhem olmak güzel çocukları yetiştirmek amacıyla Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu Ortaokulunun inşasına karar verdik ve bu okulun böylesi zor bir atmosferde yıkılmış bir şehirde inşaatın gerçekten çok güç olduğu bir dönemde ortalama 7 aylık bir süre içerisinde tamamladım. Bu yolda bu kadar kısa süreçte böylesi güzel bir eserin ortaya çıkmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum, yüce Mevla’m hepsinden razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
13 Eylül 2024 Cuma - 14:47 ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, ESOGÜ Spor Salonu’nda düzenlenen geleneksel ’Beyaz Önlük Giyme Töreni’ ile hekimlik mesleğine ilk adımlarını attılar. Törende konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir ilk olarak öğrenci ailelerine seslendi. Dekan Özdemir, ailelerin yıllardır emek verdikleri çocuklarının artık hekim adayları olarak Tıp Fakültesi’ne ve kutsal hekimlik mesleğine adım attıklarını belirtti ve onların bundan sonra kendilerine emanet olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özdemir, 50 yılı geçen maziye, tecrübeli ve dinamik öğretim üyesi kadrosuna sahip ve aynı zamanda akredite olan ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde hekim adaylarına en iyi pratik ve teorik tıp eğitiminin verileceğini söyledi. Genç hekim adaylarına Türkiye’nin en iyi öğrencileri arasında yer alıp ESOGÜ Tıp Fakültesi’ni kazandıklarını hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, çok yorulduklarını ve çok çalıştıklarını ama bu yolun sonunda dünyanın en güzel mesleklerinden birisine sahip olacaklarını ifade etti. Dekan Özdemir, beyaz önlüğün saflığı, temizliği, sorumluluğu, özveriyi, kutsallığı ve fedakârlığı temsil ettiğini hatırlattı Gençlere de seslenen Prof. Dr. Özdemir, bu ülkenin onlara emanet olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı mirası en iyi şekilde devir alıp yaşatarak, ilerleteceklerinden şüphelerinin olmadığını söyledi. Genç hekim adaylarına kendini geliştiren, yabancı dil bilen, iletişimi kuvvetli, empati yeteneği olan, akıl ve bilim sahibi, zaman yönetimini becerebilen, ahlaklı, ahde vefalı hekimler olmalarını öğütleyen Prof. Dr. Özdemir, aynı zamanda gençlerden ülke sevgisini de kalplerinin derinliklerinde hep hissetmelerini istedi. ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin görevdeki ve emekli olmuş öğretim üyelerine de teşekkürlerini sunarak hekim yetiştirmenin çok önemli bir hizmet ve meziyet olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özdemir, tüm fakülte öğretim üyelerinin usta-çırak ilişkisi içerisinde, rol model olarak hekim adaylarına en iyi eğitimi vereceklerinden şüphelerinin olmadığını ifade etti. ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencilerine beyaz önlüğün saflığı, temizliği, sorumluluğu, özveriyi, kutsallığı ve fedakârlığı temsil ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, kendilerine başarı dileklerini sundu ve törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmasının ardından hekim adaylarına beyaz önlükleri gruplar halinde giydirildi. Tören sonrasında topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. Törene ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir ve öğretim üyelerinin yanı sıra genç hekim adaylarının aileleri de katıldı.