EĞİTİM
Muş’ta 34 yıllık eğitimciye duygusal Öğretmenler Günü kutlaması 25 Kasım 2024 Pazartesi - 16:28:48 Muş’ta öğretmenlik mesleğinde 34 yılı geride bırakan 57 yaşındaki Fen Bilimleri Öğretmeni Burhan Barış için görev yaptığı okulda anlamlı bir Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi. Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri ile mesai arkadaşları ve idareciler, Öğretmenler Günü nedeniyle Barış’a sürpriz yapmak istedi. Öğrenciler, okulda verdiği son dersin ardından Barış’ı koridor ve merdivenlerde güllerle karşıladı. Uzun yıllar boyunca öğrencilere fen bilimlerini sevdiren ve örnek bir öğretmenlik sergileyen Barış, hazırlanan sürpriz etkinlikte duygu dolu anlar yaşadı. Uzun süre alkışlanan koca çınar, sürpriz için meslektaşlarına ve öğrencilere teşekkür etti. Duygulanan Barış, hazırlanan pastayı kestikten sonra meslektaşları ile hatıra fotoğrafı çekti. Barış, meslek hayatı boyunca yetiştirdiği binlerce öğrenciye değinerek, öğretmenliğin hayatının en büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti. 34 yıldır öğretmenlik yapan Barış, kendisi için düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde duygularını paylaşarak, “Vali Adil Yazar Ortaokulu kuruluşu 1991. Ben 1993’ten beri burada görev yapmaktayım. Çok beğendiğim ve sevdiğim bir okul burası. Öğrencilere verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz. Bu önemli günde bana verdiğiniz bu fırsat beni çok mutlu etti. Zaten heyecanlandım. Öğretmenlere ve sizlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Duygu dolu anlar yaşayan Barış, öğretmenlik mesleğinin önemine ve öğretmenlerin ülkenin kalkınmasındaki rolüne de dikkat çekerek, "Öğretmen, bir ülkenin kalkınması için insana verilen emeğin karşılığını temsil eder ve ülkenin kalkınmasında en önemli rolü oynar benim gözümde. Tabii ki her öğretmenin emeğini hakkıyla verdiğine inanıyorum. Ülkemizin kalkınması için iyi öğretmenlerin emeğini sürdürmesi gerektiğine inanıyorum. Burada öğretmenin değer görmesi bence en önemli unsurdur. Tüm halkımızın öğretmene gereken değeri vermesini ümit ediyorum. Bu şekilde ülkemiz daha ileri seviyelere gelebilir. Bugün benim için çok sürpriz oldu. Bu sürprize katkısı bulunan herkese teşekkür ederim. 34 yıllık bir eğitimciyim ve ülkemizde en fazla çalışan öğretmenlerden biriyiz. Yetiştirdiğimiz öğrenciler ülkenin farklı bölgelerinde farklı mesleklerde ülkesine hizmet ediyor. Bundan gurur duyuyorum” dedi. 13 yıl beraber görev yaptığı meslektaşı hakkında konuşan Öğretmen Harun Uçar ise “13 senedir bu okulda çalışıyoruz. Bu okul, Muş’un en iyi okullarından bir tanesi. Burada güzel çalışmalar yapıldı ve iyi sonuçlar elde edildi. Birçok öğrencimizi güzel ve iyi okullara gönderebildik. Burhan hocamız, arkadaş grubu içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadı. Bugüne kadar özveriyle çalıştı ve çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Bundan sonra da bu başarıların devam edeceğini düşünüyorum. Uzun yıllar bu okulda beraber görev yaptık. Binlerce öğrencimizi mezun ettik ve pek çok başarılı çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.
25 Kasım 2024 Pazartesi - 16:27 Muş’ta 34 yıllık eğitimciye duygusal Öğretmenler Günü kutlaması Muş’ta öğretmenlik mesleğinde 34 yılı geride bırakan 57 yaşındaki Fen Bilimleri Öğretmeni Burhan Barış için görev yaptığı okulda anlamlı bir Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi. Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri ile mesai arkadaşları ve idareciler, Öğretmenler Günü nedeniyle Barış’a sürpriz yapmak istedi. Öğrenciler, okulda verdiği son dersin ardından Barış’ı koridor ve merdivenlerde güllerle karşıladı. Uzun yıllar boyunca öğrencilere fen bilimlerini sevdiren ve örnek bir öğretmenlik sergileyen Barış, hazırlanan sürpriz etkinlikte duygu dolu anlar yaşadı. Uzun süre alkışlanan koca çınar, sürpriz için meslektaşlarına ve öğrencilere teşekkür etti. Duygulanan Barış, hazırlanan pastayı kestikten sonra meslektaşları ile hatıra fotoğrafı çekti. Barış, meslek hayatı boyunca yetiştirdiği binlerce öğrenciye değinerek, öğretmenliğin hayatının en büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti. 34 yıldır öğretmenlik yapan Barış, kendisi için düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde duygularını paylaşarak, “Vali Adil Yazar Ortaokulu kuruluşu 1991. Ben 1993’ten beri burada görev yapmaktayım. Çok beğendiğim ve sevdiğim bir okul burası. Öğrencilere verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz. Bu önemli günde bana verdiğiniz bu fırsat beni çok mutlu etti. Zaten heyecanlandım. Öğretmenlere ve sizlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Duygu dolu anlar yaşayan Barış, öğretmenlik mesleğinin önemine ve öğretmenlerin ülkenin kalkınmasındaki rolüne de dikkat çekerek, "Öğretmen, bir ülkenin kalkınması için insana verilen emeğin karşılığını temsil eder ve ülkenin kalkınmasında en önemli rolü oynar benim gözümde. Tabii ki her öğretmenin emeğini hakkıyla verdiğine inanıyorum. Ülkemizin kalkınması için iyi öğretmenlerin emeğini sürdürmesi gerektiğine inanıyorum. Burada öğretmenin değer görmesi bence en önemli unsurdur. Tüm halkımızın öğretmene gereken değeri vermesini ümit ediyorum. Bu şekilde ülkemiz daha ileri seviyelere gelebilir. Bugün benim için çok sürpriz oldu. Bu sürprize katkısı bulunan herkese teşekkür ederim. 34 yıllık bir eğitimciyim ve ülkemizde en fazla çalışan öğretmenlerden biriyiz. Yetiştirdiğimiz öğrenciler ülkenin farklı bölgelerinde farklı mesleklerde ülkesine hizmet ediyor. Bundan gurur duyuyorum” dedi. 13 yıl beraber görev yaptığı meslektaşı hakkında konuşan Öğretmen Harun Uçar ise “13 senedir bu okulda çalışıyoruz. Bu okul, Muş’un en iyi okullarından bir tanesi. Burada güzel çalışmalar yapıldı ve iyi sonuçlar elde edildi. Birçok öğrencimizi güzel ve iyi okullara gönderebildik. Burhan hocamız, arkadaş grubu içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadı. Bugüne kadar özveriyle çalıştı ve çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Bundan sonra da bu başarıların devam edeceğini düşünüyorum. Uzun yıllar bu okulda beraber görev yaptık. Binlerce öğrencimizi mezun ettik ve pek çok başarılı çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.
25 Kasım 2024 Pazartesi - 16:03 Denizli’nin eğitim ordusuna taze kan DENİZLİ (İHA) – Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda emekli olan öğretmenlere plaket takdim edilirken, adaylığı kaldırılan öğretmenlerde yemin ederek görevlerine başladı. Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Denizli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, beraberindeki öğretmenlerle birlikte Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü il kutlama programı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, protokol, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı okundu. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, “Öğretmenlik, zamansızlık ve mekansızlıktır. Her mesleğe, her yaşa, her nefese dokunmaktır. Küçük bir sınıfta, kocaman bir dünyayı kucaklamaktır. Çünkü öğretmenlik, insanı insanlık için dokumaktır. Hangi koşulda olursa olsun; bayrak yere düşmeden, son söz söylenmeden, kalemi elinde, bilgisi cebinde, inancı kalbinde Cumhuriyet nesilleri yetiştirmektir. Bu nedenle 24 Kasımlar sıradan bir gün değildir. Türkiye’nin geçmişini tarihiyle kucaklayan, beyaz taşlarını pamuk kalplerde yaşatan, kültürüyle, türküsüyle ve Egeli asil karakteriyle ülkemizin gözbebeği olan Denizli’mizde, sizlerle görev yapmaktan büyük gurur duyuyorum. Eğitimci hassasiyetiyle çocuklarımız için gösterdiğiniz fedakârlık ve çalışkanlık takdirler üstü. Velilerimizin bizlere emanet ettiği gözbebeği evlatları için gösterdiğiniz gayret karşılığı olmayacak kadar kıymetli. Bu nedenle milletimizin vefayla kutladığı 24 Kasımlar siz, öğretmenlerimize çok yakışıyor. Bu bilinçle yerine getirdiğiniz görevinizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyor, sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her fırsatta gururla söylediğim gibi Denizli eğitimcileri olarak bizler, eğitimin kalbi olan sizler sayesinde büyük ve güçlü bir aileyiz” dedi. Programda Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" ve plaketlerini vermesinin sonrasında adaylığı kaldırılan öğretmenler ’Öğretmenlik Yemini’ ettiler.
Menteşe Halk Eğitimi Merkezi’nden özel bireylere destek
19 Kasım 2024 Salı - 16:24 Menteşe Halk Eğitimi Merkezi’nden özel bireylere destek Özel eğitime ihtiyacı olan 18 yaş üstü yetişkin bireyler için Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi tarafından farklı alanlarda kurslar gerçekleştiriliyor. Son dönemde bazı basın mecralarında Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik kursların tasarruf tedbirleri sebebiyle açılamayacağını bildiren haberlerin aslını yansıtmadığı, kursların hali hazırda devam ettiği görüldü. İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi tarafından özel bireylere yönelik el sanatları ve spor alanında açılan kurslar, faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor. Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kurslar, özel bireylerin eğitim süreçlerine katılımını artırmayı ve toplumsal hayata daha etkin bir şekilde dâhil olmalarını amaçlıyor. Bu kurslar, bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sunarken aynı zamanda sosyal becerilerini, iş ve yaşam yetkinliklerini de geliştirmeyi hedefliyor. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi, bu kurslar aracılığıyla özel eğitim ihtiyacı duyan bireyler için çeşitli alanlarda eğitim fırsatları sunmakta. Kilim dokuma, dekoratif el sanatları yapımı, batik boyama, temel takı tekniklerini uygulama, halk dansları, beden eğitimi gibi farklı alanlarda açılan halk eğitim kursları, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Gün boyu devam eden kurslar, eğitsel terapötik yaklaşımlar, mesleki beceriler, sosyal beceri gelişimi gibi konularda destek sunarak katılımcıların özgüven kazanmalarına ve yaşamlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde görevli özel eğitim öğretmenleri tarafından, Konakaltı Kültür Merkezi ve Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde başlayan kurslara, hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan ve otizm spektrum bozukluğu olan bireyler katılıyor. Bu tür eğitim faaliyetleri, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin toplumla entegrasyonunu sağlamada önemli bir rol oynamakta. Ayrıca, ailelerin de bu süreçte desteklenmesi ve rehberlik edilmesi, hem bireylerin hem de ailelerinin yaşam kalitesini artırıyor.
Tunceli’de, ’Çocuk ihmali ve istismar vakalarında yasal süreç’ semineri
19 Kasım 2024 Salı - 16:19 Tunceli’de, ’Çocuk ihmali ve istismar vakalarında yasal süreç’ semineri Tunceli’de ’20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla ’Çocuk ihmali ve istismarı vakalarında yasal süreç’ konulu seminer düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde düzenlenen seminerde, çocuk ihmali ve istismarı vakaları, okullar ve RAM’daki işleyiş, bu tür vakalarda adli süreç ile çocuk ruh sağlığı gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi. Seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, özel eğitim ve rehberlik hizmetinden sorumlu şube müdürleri, okul müdürleri, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Çocuk ihmal ve istismarı dünyada ve ülkemizde maalesef oldukça sık karşılaşılan, hepimizin hassasiyetinin yüksek olduğuna emin olduğum bir konu. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre çocuk ihmali ve istismarını; 18 yaşın altındaki çocukların sağlığını, sağ kalımını, gelişimini veya ilişkilerdeki güven duygusunu olumsuz yönde etkileyen fiziksel, duygusal, cinsel ihmal ve diğer sömürü türleriyle sonuçlanan kötü davranışlar olarak tanımlamaktadır. Çocukluk çağında yaşanan başta cinsel istismar olmak üzere, istismar olayları çocukların ruh sağlığına ve yaşam kalitesine ciddi anlamda zarar vermektedir” dedi. Ebeveyn ve öğretmenlerin çocukları iyi gözlemlemesi gerektiğini dile getiren Karaköse, “Aileden sonra çocuk vaktinin çoğunu okulda geçirmektedir. Öğretmelerin de çocukları iyi gözlemlemesi gerekir. Onlar bizim için çok önemli. Sadece aile ve okulda değil, çocuğun etkileşimde olduğu her alan bu konuda sorumluluk sahibi. O nedenle cinsel ihmal ve istismar konusunda yapılacak çalışmalar çok olacaktır. Ancak tüm bu çalışmaların önüne geçecek ve hepsini toparlayacak şey çocuklarımıza sunduğumuz sevgidir. Onlara sevgimizi doğru hissettirdiğimizde ve yansıttığımızda çocuklarımızı birçok tehlikeden, sorundan ve krizden uzak tutabiliriz. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nden bir gün önce ilimizde böyle bir çalışmanın yapılması çok önemli. Çocuklarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Onlar için bu konuda alınabilecek tüm önlemleri almalıyız” diye konuştu.
Üniversitede "dersimiz kivi hasadı"
19 Kasım 2024 Salı - 15:08 Üniversitede "dersimiz kivi hasadı" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi. OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri derslerini sınıf ortamının yanı sıra arazide uygulamalı olarak da işliyor. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’ndeki Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, öğrencilerin en verimli şekilde eğitim alması için birçok imkanı bünyesinde bulunduruyor. Birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirilmesine tanıklık eden öğrenciler, arazi uygulaması kapsamında kivi bahçesine girerek hasat yaptı. "Kiviye dokunuyor, kiviyi tanıyorlar" OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Öğrencilerimizle birlikte kivi hasadı yapıyoruz. Bu sene çok kurak bir yıldı. Burayı yeterince sulayamadık. O nedenle meyvelerimiz biraz küçük oldu. Öğrencilerimiz kuraklıkta ne oluyor, meyve ne kadar büyüyebiliyor bunu görme fırsatı buldu. Dişi ve erkek bitkileri görüyorlar. Budamanın önemini anlıyorlar. Bazı ağaçlar çok güzel budanmış ve onlarda daha iri meyveler var. Dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi için uygulamalı eğitim çok önemli. Asıl amaç ders. Kiviyi tanıma ve kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” diye konuştu. "Mühendislik için önden hazırlık" Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, “Uygulama için buradayız. Kivi hasadına başladık. Derslerde uygulama bizler için çok iyi oluyor. Kendimiz hasadı yapıyoruz. Mühendislik için önden bir hazırlık oluyor” şeklinde konuştu. Öğrenci Zehra Çakıcılar, “Bahçe bitkileri genel meyvecilik dersinde uygulama yapmaya geliyoruz. Kivi, fındık, kestane gibi hasatlar yapıyoruz. Bunlar ileriye dönük yatırım olarak bize geri dönüş oluyor” ifadelerini kullandı. Ziraat Fakültesinde öğrenci ve aynı zamanda Samsun’daki bir okulda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, “Bu tarım sevdası bu yaştan sonra bizi öğrenciliğe itti. Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimin teoride kalması, pratiğe geçmemesidir. Fakültemizin çok geniş uygulama sahaları mevcut. Bu noktada fakültemiz gerçekten çok avantajlı. Bağcılıkta, kivide, kestanede uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Öğrenciler kivi hasadının yanı sıra istasyonda yetiştirilen kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasatlarını yaparak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası Mersin’de başladı
19 Kasım 2024 Salı - 15:07 Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası Mersin’de başladı Mersin’de, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, Suphi Öner Öğretmen Evinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler, toplamda 5 turdan oluşan ve iki gün sürecek olan zeka oyunlarında yeteneklerini sergileyecekler. Mangala, küre, reversi ve kulami olmak üzere 4 farklı kategoride 64’ü mangala, 31’i küre, 56’sı reversi, 50’si kulami olmak üzere toplam 201 öğretmenin performans sergileyeceği yarışmanın açılış törenine, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’ta katılarak birer konuşma gerçekleştirdi. "Öğretmenlik dışında hiçbir meslek yoktur ki eserini yüreğine basabilsin, hiçbir meslek yoktur ki eserinin sevgisini kalbinde hissedebilsin" diyerek konuşmasına başlatan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Geleceğin bizlerin çabalarıyla şekilleneceği düşüncesini hiç aklımızdan çıkarmadan evlatlarımızı geçmişine bağlı, kendi coğrafyamızı ve dünyayı iyiye ve doğruya kanalize edebilecek donanımda yetiştirmeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin ışığında, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan köklü geçmişinden aldığı güçle geleceğe yön veren evlatlarımız, sizlerin sayesinde daha yaşanabilir, barış dolu dünyayı inşa edeceklerdir. Unutmayalım ki geleceğin dünyasını her zaman olduğu gibi yine insan belirleyecektir. Zekanın ölçüsü gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar. Turnuvada hepinize başarılar diliyorum. Aklın ve zekanın kazandığı bir turnuva olsun" ifadelerini kullandı.
Üniversitede "Dersimiz kivi hasadı"
19 Kasım 2024 Salı - 15:05 Üniversitede "Dersimiz kivi hasadı" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi. OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri derslerini sınıf ortamının yanı sıra arazide uygulamalı olarak da işliyor. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’ndeki Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, öğrencilerin en verimli şekilde eğitim alması için birçok imkanı bünyesinde bulunduruyor. Birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirilmesine tanıklık eden öğrenciler, arazi uygulaması kapsamında kivi bahçesine girerek hasat yaptı. "Kiviye dokunuyor, kiviyi tanıyorlar" OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Öğrencilerimizle birlikte kivi hasadı yapıyoruz. Bu sene çok kurak bir yıldı. Burayı yeterince sulayamadık. O nedenle meyvelerimiz biraz küçük oldu. Öğrencilerimiz kuraklıkta ne oluyor, meyve ne kadar büyüyebiliyor bunu görme fırsatı buldu. Dişi ve erkek bitkileri görüyorlar. Budamanın önemini anlıyorlar. Bazı ağaçlar çok güzel budanmış ve onlarda daha iri meyveler var. Dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi için uygulamalı eğitim çok önemli. Asıl amaç ders. Kiviyi tanıma ve kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” diye konuştu. "Mühendislik için önden hazırlık" Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, “Uygulama için buradayız. Kivi hasadına başladık. Derslerde uygulama bizler için çok iyi oluyor. Kendimiz hasadı yapıyoruz. Mühendislik için önden bir hazırlık oluyor” şeklinde konuştu. Öğrenci Zehra Çakıcılar, “Bahçe bitkileri genel meyvecilik dersinde uygulama yapmaya geliyoruz. Kivi, fındık, kestane gibi hasatlar yapıyoruz. Bunlar ileriye dönük yatırım olarak bize geri dönüş oluyor” ifadelerini kullandı. Ziraat Fakültesi’nde öğrenci ve aynı zamanda Samsun’daki bir okulda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, “Bu tarım sevdası bu yaştan sonra bizi öğrenciliğe itti. Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimin teoride kalması, pratiğe geçmemesidir. Fakültemizin çok geniş uygulama sahaları mevcut. Bu noktada fakültemiz gerçekten çok avantajlı. Bağcılıkta, kivide, kestanede uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Öğrenciler kivi hasadının yanı sıra istasyonda yetiştirilen kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasatlarını yaparak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
Ağrı’da Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kütüphanesi açılışı gerçekleştirildi
19 Kasım 2024 Salı - 14:11 Ağrı’da Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kütüphanesi açılışı gerçekleştirildi Ağrı Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Polis Eşleri Derneği Başkanlığı ve Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın mesai arkadaşlarının katkılarıyla Karaköse İlkokulu’nda yapılan "Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kütüphanesi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. 22 Eylül 2024 tarihinde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde görevi başında uğradığı hain saldırı sonucu şehit düşen Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla hazırlanan kütüphanenin açılış törenine Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ve eşi, aynı zamanda Polis Eşleri Derneği Başkanı Beste İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Ağrı Valisi Mustafa Koç, şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın kahramanlık ve fedakârlık dolu yaşamına değinerek, “Bugün burada, vatanımızın huzur ve güvenliği için canını feda eden kahraman şehidimiz Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın manevi hatırasını yaşatmak adına bir araya geldik. Şehidimizin ismini taşıyan bu kütüphaneyi Karaköse İlkokulumuzda açıyor olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz” dedi. Şeyda Yılmaz’ın yalnızca bir polis memuru değil, aynı zamanda görevini vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yerine getiren bir kahraman olduğunu vurgulayan Vali Koç, “Şehidimiz, ülkemizin huzuru için canı pahasına mücadele eden bir kahramandı. Bugün burada açılışını yaptığımız bu kütüphane, yalnızca bilgiye erişimi kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda Şeyda Yılmaz’ın aziz hatırasını ve manevi değerlerini gelecek nesillere taşıyacaktır” ifadelerini kullandı. Vali Koç, kütüphanenin yapımına katkıda bulunan İstanbul’daki meslektaşları ve Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarına teşekkür ederek, “Bu anlamlı eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, vatan, millet ve bayrak sevgisini gençlerimize aşılamak hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu. Vali Koç, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Koç, içeride yer alan kitapların ve materyallerin çocukların eğitimine katkı sağlayacak nitelikte olduğunu ifade etti. Açılış töreni sonrası Karaköse İlkokulu’ndaki sınıfları ziyaret eden Vali Koç, öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi. Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Koç, öğretmenlerin taleplerini dinledi.
Yunusemre’de şiddetle mücadele ve iletişim semineri verildi
19 Kasım 2024 Salı - 13:55 Yunusemre’de şiddetle mücadele ve iletişim semineri verildi Yunusemre Belediyesi’nin öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında şiddetle mücadele ve iletişim konusunda seminer verildi. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kent Konseyi ve Manisa Barosu katkılarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle seminer düzenlendi. İlk etkinliği Hafsasultan Mahallesi’nde bulunan Çınarlı Kahve’de başlayan ve 4 gün devam edecek seminerlerin ilkine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Yunusemre Belediyesi’nden Psikolog Zahid Abalı, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av. Fatih Karakaya ve Yunusemre Kent Konseyi Kadın Konseyi Başkanı Suzan Cömert Atak katıldı. Seminerde kadına yönelik şiddetle mücadeleyle ilgili eğitim alan erkeklere, şiddet kullanmadan iletişim kurmanın ve şiddeti hayatımızdan çıkarmanın yolları anlatıldı. Oldukça faydalı geçen programdan dolayı vatandaşlar Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a teşekkür etti. Gündüz kadınlara 14.00 - 15.30 arası akşam da 20.00 - 21.00 saatleri arası erkeklere yönelik verilecek ve 22 Kasım Cuma gününe kadar sürecek olan seminerlerin programları ise şu şekilde: “20 Kasım Çarşamba gündüz kadınlara Muradiye Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezinde, akşam erkeklere Piyangocular Kıraathanesinde. 21 Kasım Perşembe gündüz kadınlara Akgedik Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi akşam erkeklere Yunuskent Kıraathanesi. 22 Kasım Cuma gündüz kadınlara Fevzi Çakmak Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi akşam erkeklere Yılmaz Kıraathanesinde seminerler düzenlenecek.”
Vali Çelik: “Bizim çocuklarımız çok değerlidir”
19 Kasım 2024 Salı - 13:05 Vali Çelik: “Bizim çocuklarımız çok değerlidir” Hakkari Valisi Ali Çelik, çocukların çok değerli olduğunu belirterek, “Her öğrencimize bir kuyumcu titizliği ile yaklaşmak durumundayız” dedi. Vali Ali Çelik, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda okul müdürleri ve il merkezinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Vali Ali Çelik, sporun alt yapısı ve spor kültürünün oluşturulması için Hakkari’de farklı çalışmaların başlatılması gerektiğini belirterek, “Bizim evlatlarımızın, sadece akademik zekaya sahip olmaları yetmez. Spor kültürünün olması da lazım. Sportif anlamda öğrencileri, bir veya iki alanda spora yönlendirmeniz gerekiyor. Bizlerin de öğrencilerimize yeteneklerini keşfetmeleri konusunda, tüm imkanları sizlere sağlamamız gerekiyor. Size destek verirsek sizin işinizi kolaylaştırırsak, siz de güzel işler yapar ve potansiyelinizi ortaya çıkarırsınız. Böylece çocuklarımıza katkı sağlamış olursunuz. Bizim çocuklarımız çok değerli. Biz, onlar için varız. Bütün kurumlarımız çocuklarımız için, geleceğimiz için var. Her öğrencimize bir kuyumcu titizliği ile yaklaşmak durumundayız” dedi. Çocukların yetenekli oldukları alanlara yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çelik, “Zaten tüm bunları yaptığımızda, başarının gelmesi de kaçınılmaz bir sonuçtur. Geleceğin üst düzey sporcuları, bugünden verilecek olan titiz, kaliteli eğitimle yetişecektir. Gelecek neslin sağlıklı olması, kendini tanıması, yetenek ve yeterliklerinin farkında olması ve sahip potansiyelini tümüyle gerçekleştirebilmesi için herkes elini taşın altına koymak zorunda ve hepiniz işinizi birinci kalitede yapan insanlar olmalısınız” diye konuştu. Kentte yürütülen ‘Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek’, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’, ‘Kayak Bilmeyen Kalmasın’ projelerine de değinen Vali Çelik, “Kesinlikle yılmadan yapacağımız çalışmalarla var olan eksiklerimizi hızla gidereceğiz. Zaman içerisinde, okullarımıza küçük tesisler, küçük spor salonları da yapacak ve malzeme desteğinde bulunacağız. Siz bu işe memleket ve millet adına sahip çıkarsanız bizler de sizlere tam destek sunacağız. Türkiye’nin bugüne gelmesinde; kısacası imarı ve ihyasında, ülkenin her anlamda büyümesinde, öğretmenlerin çok büyük emekleri vardır. Siz beden eğitimi öğretmenleri de bu yapının kıymetli mensuplarısınız. Türk sporunun alt yapısını oluşturuyorsunuz. Verdiğiniz emekleri önemsiyorum, hepinize, ilimiz ve ülkemize kattığınız değerler için yürekten teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Toplantı, yapılan istişarelerle tamamlandı.
Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi
19 Kasım 2024 Salı - 12:40 Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü tarafından “Bilime ve insanlığa katkısı” dolayısıyla ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi. Dünyanın saygın üniversiteleri ile iş birliği ağını genişleten Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim ve bilim ağını güçlendirirken uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Özbekistan’da bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş, Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsünde “Küreselleşme Çerçevesinde Eğitim Bilimleri Alanında Araştırma: Sorunlar ve Çözümler” konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşmacı olarak bulunan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, farklı coğrafyalardaki öğrencilerin birbirlerinin kültürlerini tanımalarının ve akademik alanda deneyim kazanmalarının önemine değindi. Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ise BARÜ’nün küresel ölçekte yürüttüğü eğitim-öğretim çalışmalarını aktaran bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından geçilen törende Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Madraximova Feruza Ruzimbayevna tarafından Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’a, belirli bir akademik alanda büyük katkı sunan ve kişinin alanındaki bilgi birikimine, araştırmalarına veya toplumda oluşturduğu etkiye değer verildiğini göstermek amacıyla ‘Fahri Profesörlük’ belgesi verildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde sadece bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda kültürler arası köprüler kurulduğunu belirten Rektör Uzun, “Üniversitemizin öncelikli hale getirdiğimiz uluslararasılaşma stratejisi çerçevesinde, önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği protokollerimizin de bulunduğu Özbekistan’a akademik bir ziyaret gerçekleştirdik. Eğitimde küreselleşme noktasında katıldığımız konferansta deneyimlerimizi paylaşırken karşılıklı kültürel ve akademik anlayışı güçlendirecek, eğitim kalitesine katkı sağlayacak görüşmelerde de bulunduk. Bu ziyarette, Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörümüz Prof. Dr. Madraximova Feruza Ruzimbayevna tarafından enstitünün kararı doğrultusunda şahsıma ‘Fahri Profesör’ belgesi verilmesinin onurunu yaşıyor, yakın ilgileri için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle gelişimimize değer katan gayretleri dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e ve katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Küresel etkileşim çerçevesinde uluslararasılaşma hamlemize olan destekleri için ise YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın şahsında YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.