EĞİTİM
22 Eylül 2024 Pazar - 15:15 Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yetim ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ailelere okullardan para istenmesi halinde vermemeleri konusunda uyaran Yılmaz, “Sizden temizlik, kitap, güvenlik isteyen olursa, 1 kuruş bile vermeyin. Eğer mecburiyet dayatması yapıp para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yetim Koordinasyon Merkezi’nde yetim aileleri ile buluştu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, yetim ailelere yönelik projelerini de duyurdu. “Para isteyen müdür olursa, kapısına dikilirim” Yılmaz’ın ailelerle buluşmasında değindiği ilk konu, devlet okullarında zorunlu algısıyla istenen paralar oldu. Yılmaz, “Bütün velilere sesleniyorum. Sizden okullardan, temizlik parası, kitap parası, güvenlik parası isteyen olursa bir kuruş bile vermeyin. Aslan gibi Milli Eğitim Bakanlığınız var, onlar karşılar. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil mi? Tüm müdürlere de söylüyorum. Eğer bu şekilde mecburiyet yapıp, para isteyen müdür olursa kapısına dikilirim” şeklinde konuştu. “Yetim ailelere müjdeler” Yetim ailelere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Yılmaz, mutlu bir Şehitkamil inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “1-2 aya kadar bizim Şek-Kartlarımız hazır olacak. Biz o kartlara dönem dönem örneğin okullar açılmadan önce 500 TL yükleyeceğiz. Ailelerimiz bu kartlara kırtasiyelere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 100 TL süt parası yükleyeceğiz mesela, sadece bakkalınızdan süt almakta geçecek. 1000 TL et yardımı parası yatırdıysak, kasaptan gönül rahatlığıyla etinizi alabileceksiniz. İnşallah bu sıkışık günlerinizde biz bundan sonra hep sizinle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni okuma salonları açacağız” Yetim Koordinasyon Merkezi binasının da çocuklara özel ders verebilir duruma getireceklerini anlatan Yılmaz, “Şehitkamil’imizin birçok noktasına da bunun gibi okuma salonları açacağız. Çocuklarımız öğretmenlerimizle güzel dersle vereceğiz” diye konuştu.
22 Eylül 2024 Pazar - 13:47 Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla artık tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydetti. Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi, 23 Eylül 2024 tarihinde yeni akademik yılına başlangıç yapacak. Kastamonu Üniversitesi’nde 199 ön lisans ve lisans programı ile 101 lisansüstü programında eğitim görecek 28 bini aşkın öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, lisans programlarında yüzde 96,70, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yer edindi. Sadece akademik açıdan değil, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif beklentilerini de karşılamayı hedefleyen Kastamonu Üniversitesi, araştırma ve uygulama merkezleri, TÜRKAK akreditasyonuna sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenci laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi gibi imkanlarla kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bu imkanlar, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel gelişimlerine, sosyal etkileşimlerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin yeşil kampüs ortamı, öğrencilere doğa ile iç içe dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunarak üniversite yaşamlarını zenginleştiriyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni akademik yıl öncesinde yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarını ve hedeflerini vurguladı. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal gelişimleri ve kariyerlerine yön verecek niteliklerde donanımlı bireyler olarak mezun olmaları bizim en büyük gurur kaynağımızdır” dedi. Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla dikkat çektiğini belirten Rektör Topal, “Bu başarı, Üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, donanımlı akademik kadromuz ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyen geniş imkanlarımızın bir sonucudur. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için tüm imkanlarımızı sağlamak en büyük önceliğimizdir” şeklinde konuştu. Rektör Topal, ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü bir akademik altyapıya sahip olmasının yanı sıra, yeşil kampüs vizyonuyla da öğrencilerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunduğunu ifade etti. Rektör Topal, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, onlarla birlikte yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum” dedi.
Muğla’da ‘BİZ’ projesi etkinliği
14 Eylül 2024 Cumartesi - 17:58 Muğla’da ‘BİZ’ projesi etkinliği Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde ülke genelinde hayata geçirilen ‘BİZ’ (Bilinçle İlerleme Zamanı) projesi kapsamında, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler ve aileleri için Muğla’da, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 1. sınıf öğrencilerinin ve ailelerinin eğitim öğretim sürecine uyumlarını desteklemek amacıyla Muğla’da söyleşi, tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenlendi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde ailelere yönelik gerçekleştirilen söyleşide; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Gülizar Kaşıkara ve Psikolog Pınar Bayar tarafından ‘Sorumluluklar, ebeveynlerde aşırı korumacılık, ayrılma problemi, akran zorbalığı ve karşılaşılan sorunlarla başa çıkma yöntemleri’ hakkında bilgi verildi. Gün içerisinde düzenlenen bir diğer etkinlikte ise İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımlarıyla veli ve öğrencilere yönelik aile tiyatrosu sergilendi. Çocukların eğitim hayatlarına eğlenceli bir başlangıç yapmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini hedefleyen tiyatro gösterisi, seyirciler tarafından büyük bir beğeni topladı. Muğla Zeybek Sineması’nda ise 1. sınıf öğrencileri ve velileri için okula uyum sürecini kolaylaştırmayı, rehberlik sunmayı, aileleri eğitim sürecinin bir parçası yapmayı amaçlayan film gösterildi. BİZ Projesi, 1. sınıfa başlayan öğrencilerin okula aidiyet duygusunu geliştirmeyi, eğitim sürecinin ilk adımında anlamlı izler bırakmayı ve aileler ile eğitimciler arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Üniversite öğrencilerine AŞTİ’de sıcak karşılama
14 Eylül 2024 Cumartesi - 16:35 Üniversite öğrencilerine AŞTİ’de sıcak karşılama Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliğiyle AŞTİ’de kurduğu “Dayanışma Masası”nda üniversite öğrencilerini karşılıyor. “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla hizmet veren Dayanışma Masası’nda öğrencilere barınmadan ulaşıma kadar kent hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik desteklerini sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliğiyle, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen öğrencileri karşılamak amacıyla “Dayanışma Masası” kuruldu. “Başkent hepimizin yuvası, hoş geldiniz” Ankara’ya ilk adımlarını attıklarında kendilerini evlerinde hissetmeleri amacıyla Başkent Gençlik Meclisi üyeleri tarafından karşılanan öğrenciler “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla kurulan Dayanışma Masası’nda, barınmadan ulaşıma kadar Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri ile Başkent Gençlik Meclisi hakkında bilgiler ediniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasıyla hazırlanan “Başkent Hepimizin Yuvası, Hoş Geldiniz” yazılı pankartla da öğrencilere sıcak bir karşılama mesajı veriliyor. Öğrencilere Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuyor. İyigün: “Ankara’ya adaptasyonlarını sağlıyoruz” Öğrencilere verilen hizmete dair bilgiler veren BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün şunları söyledi: “AŞTİ, Başkent Ankara’mızın açılan kapısı Ankara’ya ilk kez gelen ya da üniversiteyi kazanan öğrencilerimize AŞTİ içerisinde, BUGSAŞ Genel Müdürlüğü ile Gençlik Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği bir karşılama günü düzenliyoruz. Gelen öğrencilerimize Ankara’yı, Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu gençlik merkezlerini tanıtıyoruz. Nasıl ulaşım sağlayacaklarını, nerelerde oturup zaman geçirebileceklerini Gençlik Konseyi’ndeki arkadaşlarımız öğrencilere birebir anlatıyor ve Ankara’ya adaptasyonlarını sağlıyoruz.” “Üniversite Ankara’da okunur” diyoruz Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer ise, 22 Eylül tarihine kadar dayanışma içerisinde öğrencileri karşılamaya devam edeceklerini ifade ederek, “Ankara’da ne gibi etkinlikler olduğundan belediyenin gençler için yaptığı kafelere kadar birçok alandaki fırsatlar ilk elden direkt gençlere aktarılıyor. Buradan okullarına, yurtlarına nasıl gidebileceklerine dair yol haritaları ve broşürler hazırladık. Biz ‘Üniversite Ankara’da okunur’ diyoruz. Gerek entelektüel birikim, gerek akademik çalışmalar gerekse sosyal ve kültürel yaşamın kalbi Başkent’te atıyor. Biz de Başkent Gençlik Meclisi olarak bu süreçte yer alarak dışarıdan gelen gençleri karşılıyoruz ve akran dayanışmasını büyütüyoruz” diye konuştu.
Üniversite öğrencilerine AŞTİ’de sıcak karşılama
14 Eylül 2024 Cumartesi - 16:24 Üniversite öğrencilerine AŞTİ’de sıcak karşılama Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliğiyle AŞTİ’de kurduğu “Dayanışma Masası”nda üniversite öğrencilerini karşılıyor. “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla hizmet veren Dayanışma Masası’nda öğrencilere barınmadan ulaşıma kadar kent hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik desteklerini sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliğiyle, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen öğrencileri karşılamak amacıyla “Dayanışma Masası” kuruldu. “Başkent hepimizin yuvası, hoş geldiniz” Ankara’ya ilk adımlarını attıklarında kendilerini evlerinde hissetmeleri amacıyla Başkent Gençlik Meclisi üyeleri tarafından karşılanan öğrenciler “Üniversite Ankara’da Okunur” sloganıyla kurulan Dayanışma Masası’nda, barınmadan ulaşıma kadar Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri ile Başkent Gençlik Meclisi hakkında bilgiler ediniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasıyla hazırlanan “Başkent Hepimizin Yuvası, Hoş Geldiniz” yazılı pankartla da öğrencilere sıcak bir karşılama mesajı veriliyor. Öğrencilere Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuyor. İyigün: “Ankara’ya adaptasyonlarını sağlıyoruz” Öğrencilere verilen hizmete dair bilgiler veren BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün şunları söyledi: “AŞTİ, Başkent Ankara’mızın açılan kapısı Ankara’ya ilk kez gelen ya da üniversiteyi kazanan öğrencilerimize AŞTİ içerisinde, BUGSAŞ Genel Müdürlüğü ile Gençlik Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği bir karşılama günü düzenliyoruz. Gelen öğrencilerimize Ankara’yı, Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu gençlik merkezlerini tanıtıyoruz. Nasıl ulaşım sağlayacaklarını, nerelerde oturup zaman geçirebileceklerini Gençlik Konseyi’ndeki arkadaşlarımız öğrencilere birebir anlatıyor ve Ankara’ya adaptasyonlarını sağlıyoruz.” “Üniversite Ankara’da okunur” diyoruz Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer ise, 22 Eylül tarihine kadar dayanışma içerisinde öğrencileri karşılamaya devam edeceklerini ifade ederek, “Ankara’da ne gibi etkinlikler olduğundan belediyenin gençler için yaptığı kafelere kadar birçok alandaki fırsatlar ilk elden direkt gençlere aktarılıyor. Buradan okullarına, yurtlarına nasıl gidebileceklerine dair yol haritaları ve broşürler hazırladık. Biz ‘Üniversite Ankara’da okunur’ diyoruz. Gerek entelektüel birikim, gerek akademik çalışmalar gerekse sosyal ve kültürel yaşamın kalbi Başkent’te atıyor. Biz de Başkent Gençlik Meclisi olarak bu süreçte yer alarak dışarıdan gelen gençleri karşılıyoruz ve akran dayanışmasını büyütüyoruz” diye konuştu.
Rektör Kırışık öğrencileri karşıladı
14 Eylül 2024 Cumartesi - 14:23 Rektör Kırışık öğrencileri karşıladı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversiteye yeni katılan öğrencileri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından kurulan stantta karşıladı. Yeni gelen öğrencileri karşılamak ve bilgilendirmek amacıyla kurulan stantta Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük’e gelen veliler ve öğrencilerle sohbet ederek ‘Hoş Geldiniz’ dileklerinde bulundu. Stantta Rektör Yardımcısı Hasan Solmaz, akademik ve idari personel yer aldı. 2024-2025 Akademik yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen Rektör Kırışık, “Öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyoruz. Karabük Üniversitesinde olmanın mutluluğunu yaşamalarını ve öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim almaları için her türlü katkıyı sağlayacağız. Akademik yıl içerisinde öğrencilerimize yönelik çok güzel etkinliklerimiz olacak. Bu kapsamda öğrencilerimizin, eğitim imkanlarının yanı sıra sportif veya kültürel aktivitelere katılmalarını tavsiye ediyoruz. Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca Kırışık, stantlara gelen veli ve öğrencilere, simit ikramında bulundu. Stantta öğrencilere üniversitenin çeşitli yönlerini tanıtan broşürler sunuldu. Yeni gelen öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve destekten memnuniyetlerini dile getirdi.
Gediz 1 Eylül İHO geleneksel eğitim başlangıcını yaptı
14 Eylül 2024 Cumartesi - 14:06 Gediz 1 Eylül İHO geleneksel eğitim başlangıcını yaptı Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu geleneksel bir uygulamayı sürdürdü. 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyetin, inancın mirasçılarıyız” dedi. Aydın, “Okulumuz, öğrencilerine hem dini hem de dünyayı öğretmektedir. Öğrencilerimizin İslam’ı Kuranı Kerimden ve güvenilir dini kaynaklardan öğrenmesini hedefliyoruz. Böylelikle, dini ana kaynaklarından öğrenen çocuklarımız ve gençlerimiz, başkalarının kendilerine öğretmeyi ve yaşatmayı amaçladığı din yerine Muhammedî İslâm’ı öğrenme ve yaşama imkânına sahip olacaklar. Arzumuz, ‘Allah indinde din İslâm’dır’ ayetinde buyrulan İslam’ın öğrenilmesi ve yaşanmasıdır. Bu doğrultuda 5. sınıf öğrencilerimize Temel Dini Bilgiler kitabı ve Kuranı Kerim hediye edilmiştir. İlim ve irfan dini olan İslam’ın ilk emri ‘Oku’dur. Öğrencilerimizin bu ilk emre uymalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. Gediz Müftüsü Sebahattin Turan ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu tür organizasyonlar, çocuklarımızın dini bilgi ve değerlerle donanmasını sağlamakta büyük önem taşımaktadır. Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler kitapları, öğrencilerimize İslam’ın temel ilkelerini öğretme ve dini bilincin kazandırılması noktasında önemli bir araçtır. Eğitim, sadece akademik değil, aynı zamanda manevi bir gelişimi de kapsamalıdır. Bu bağlamda, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenlenen bu anlamlı etkinlik, hem öğrencilerimiz hem de aileleri için büyük bir değer taşımaktadır. Hep birlikte, dini değerlerimizi gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışmalıyız” dedi.
Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi gençlere destek oluyor
14 Eylül 2024 Cumartesi - 13:56 Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi gençlere destek oluyor Denizli Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’ndeki akademik resim kurslarına katılan gençler, almış oldukları eğitim doğrultusunda girdikleri sınavlarda başarılı olarak Güzel Sanatlar Fakültelerini ve Güzel Sanatlar Liselerini kazandı. Eğitime ve sanata olan destekleriyle bilinen Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kurslar, Merkezefendililere katkı sağlıyor. Akademik resim kursunda eğitim alan 24 öğrencinin 22’si güzel sanatlar üniversitesini, 2’si güzel sanatlar liselerini kazandı. Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’ndeki akademik resim kursuna katılan gençler, girdikleri sınavlarda başarılı olarak güzel sanatlar fakültelerini ve güzel sanatlar liselerini kazandı. Başkan Doğan, “Eğitim, sanat ve kültüre katkı sağlamaya, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya her zaman devam edeceğiz” dedi. Başkan Doğan gençleri tebrik etti. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, başarı gösteren gençlerle bir araya geldi. Doğan, “Gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatı. Onların başarısı, bizim gururumuz. Eğitim, sanat ve kültüre katkı sağlamaya, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Gençlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.