GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:30

Temsilciler yeni döneme hazır

A
A
A
Temsilciler yeni döneme hazır

DÜZCE (İHA) – Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan lise temsilcileri yeni eğitim öğretim döneminde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgileri alarak yeni döneme hazırlandı.


Düzce’de bulunan liselerde öğrencilere daha hızlı ulaşmak isteyen Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, her liseden birer temsilci seçimi yaptı. Lise temsilcilerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaptıkları çalışmalar, Gençlik Merkezleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. İl Müdürü İsa Yazıcı’nın da katıldığı eğitim seminerinde bilgileri alan Lise temsilcileri yeni döneme hazırlandı.



Temsilciler yeni döneme hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Eğitim alan kursiyerler maddi imkânı olmayan gelin adaylarını düğüne hazırlıyor Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Mimar Sinan Sosyal Tesisi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler maddi imkânı olmayan gelin adaylarının saçlarını yaparak düğüne hazırlıyor. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile çalışan Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerde açtığı kurslarla vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Mimar Sinan Sosyal Tesisi’nde kuaförlük eğitimi alan kursiyerler, gelinlik giyen genç kızların en mutlu günlerinde onların gelin başlarını yaparak mutluluklarına ortak oluyorlar. “Başkanımız her alanda yanımızda” Mimar Sinan Sosyal Tesisi’nde gelin saçını yaptıran Gamze Şahan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Her yerde bizlere her zaman destek oluyor. Bu zamanda evlenmek çok masraflı, saç yaptırmak da ciddi bir masraf, Mimar Sinan Sosyal Tesisi’nde saçlarımı ücretsiz yaptırdım ve çok da güzel oldu. Mahallemizin kızları evlenecekleri zaman burada saçlarını yaptırıyorlar. Hocalarımız ve bizlerin her zaman yanında olan Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Eşinin saçlarının yapılmasını büyük bir heyecanla bekleyen eşi Erol Şahan ise, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiği günden bu yana hiç görmediğimiz hizmetleri görüyoruz. Başkanımız yeni evlenecek çiftlere çamaşır makinası ve çeyiz seti hediye ediyor. Eşimin gelinlik saçı da Mimar Sinan Sosyal Tesisi’nde ücretsiz yapıldı. Böyle bir tesis yaparak vatandaşın hizmetine sunduğu için Başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.
Edirne Emniyete hibe edilen 54 araç polislerin gücüne güç katacak Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 54 yeni araç düzenlenen törenle hizmete alındı. Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı tarafından alımı yapılarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından emniyet hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen 54 araç düzenlenen törenle teslim edildi. Müdürlüğün bahçesinde düzenlenen törende konuşan Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, araç filosunun yenilenmesiyle Edirne halkına daha kaliteli, daha konforlu bir güvenlik hizmeti sunacaklarını söyledi. "Edirne’de çağrıya yetişme süresi 5 dakikanın üzerinde" Edirne’de 112 kayıtlarına göre resmi rakamlarda bir polisin ortalama çağrıya yetişme süresinin 5 dakikanın üzerinde olduğunu söyleyen Müdür Karaburun, "Edirne’miz için olaylara yetişme süresini daha kısa zamana indirmeye çalışıyoruz. Halkımız 112’yi ya da bizleri aradığında daha hızlı bir şekilde onların yanında olacağız. Filomuzu daha da güçlendirerek ilk etapta çağrı yapıldığı andan itibaren belki 3 dakikada hatta 2 dakikada polisin olay yerine intikal etmesini arzu ediyoruz" dedi. Vatandaşların siviliyle, resmisiyle, trafiğiyle, çevik kuvveti ve diğer birimleriyle güvenlik hizmetine ne zaman isterse ulaşabileceğini belirten Karaburun, emniyet bünyesine yeni katılan araçların güçlerine güç katacağını söyledi. Araç kampanyasına destek veren Edirne halkına da şükranlarını sunan Karaburun, yeni araçları kullanacak polislere de seslenerek her zamanki gibi aynı hassasiyetle kullanmalarını ve araçların bakımlarını takip etmelerini istedi. Müdür Karaburun’un konuşmasının ardından araçların kazasız belasız kullanılması için kurban kesilerek dua edildi. Yeni alınan hizmet araçlarını dolaşarak hayırlı olmasını dileyen Müdür Karaburun, araçlardan birine binerek sürüş yaptı.
Bitlis Bitlis’te üniversite öğrencileri İsrail saldırılarının yıldönümünde yürüyüş düzenledi Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri kampüs içinde İsrail’in Filistin’e saldırılarının birinci yılını doldurması nedeniyle bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kampüs içerisinde bulunan Menduh Eren Camisi önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Kampüs içerisinde yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan öğrenciler, bir yıldan beridir eylemlerle Filistin’e destek verdiklerini, Filistin özgürleşinceye kadar bu direnişlerini de sürdüreceklerini belirtiler. Öğrencilerin okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Filistin son bir yıldır İsrail saldırılarıyla karşı karşıyadır. Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi bugün de Gazze’de süregelen katliam ve direniş doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir furkan olmuştur. Esfeli Safilini zorlayan Siyonistler sadece Filistin halkını değil, aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katletmiştir. Kana ve cana doymayan İsrail ve destekçileri yakın zamanda da Lübnan’a saldırılar düzenledi. Netenyahu bir katildir. Biz gençler olarak, bir katil olarak onun da cezasını alabilmesi için tam bir yıldır direnişimizi sürdürüyoruz. Kanlı ellerini özgür Filistin halkının üzerinden çekene kadar bu direnişimizi sürdüreceğiz.” Program, Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Zahit Kuldaş’ın dua etmesinin ardından son buldu.
Malatya Malatya’da amatör spor haftası yürüyüş ile başladı Ekim ayının ikinci haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Amatör Spor Haftası” Malatya’da gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı. Yürüyüşe katılan sporcular, ellerindeki Filistin bayrağı ile katliamların birinci yılında İsrail zulmüne sessiz tepki gösterdi. Kentteki amatör spor dallarında eğitim alan sporcular Amatör Spor Haftası açılışı nedeniyle Kanalboyu’ndan Millet Bahçesi’ne kadar yürüdü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, şube müdürleri, spor uzmanları, sporcular ve antrenörlerin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte sporcular İsrail’in Filistin’deki sivillere yönelik sürdürdüğü katliamın birinci yılı olması nedeniyle ellerinde Filistin bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşün ardından Millet Bahçesi’nde yapılan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik başladı. İl Müdürü Kayhan, yaptığı konuşmada, Amatör Spor Haftası’nın amacını anlatarak, gençlerin sporla buluşmalarını sağlamak ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Kayhan, "Bu hafta boyunca birçok branşta müsabakalar düzenleyeceğiz. Amacımız, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak ve sporu herkes için bir alışkanlık haline getirmektir" dedi. Kayhan, etkinlikler boyunca tüm katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Amatör Spor Haftası’nın Malatya’da çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçmesi planlanıyor. Tüm sporcular ve spor tutkunları, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere davet edildi.