TEKNOLOJİ - 16 Eylül 2024 Pazartesi 19:16

Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

A
A
A
Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından şehre kazandırılan ve Türkiye’nin büyük ölçekli bilim merkezleri arasında yer alan Düzce Bilim Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanındaki bilim merkezleri yöneticilerini ağırladı.


Düzce Belediyesi, TÜBİTAK Büyük Ölçekli Bilim Merkezleri Yöneticileri 8. Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Düzce’de bir araya gelen Türkiye’nin 14 farklı şehrinden bilim merkezi yöneticileri Düzce Bilim Merkezi’ni de ziyaret etti. Merkez Müdürü Serkan Yılmaz eşliğinde Robotik ve Kodlama, Uzay ve Havacılık, Temel Bilimler, Tasarım ve Üretim, Matematik ve Keşif Atölyelerini inceleyen Bilim Merkezi yöneticileri, 52 farklı düzeneğin bulunduğu konsept sergi alanını da gezdi.



Büyük ölçekli bilim merkezlerinin yöneticileri Düzce’de buluştu


Düzce Bilim Merkezi ile ilgili görüşlerini dile getiren yöneticiler; “Düzce Bilim Merkezi gerçekten çok güzel tasarlanmış. Çok renkli ve eğlenceli. Düzce için ve Türkiye için çok önemli bir değer olmuş. Sergileriniz, Çocuk Üniversitesi çok güzel, atölye laboratuvar alanları çok iyi. Ziyaretçiler ile çok iyi deneyimler yaşanacağını öngörüyoruz. Biz de elimizden gelen desteği vermek için her zaman buradayız. Gerçekten Düzce için başarılı bir proje. Çocukların eğlenebileceği, ücretsiz bir alan. Bütün öğrencilerin gezip görebileceği muazzam bir yer. Misafirperverliğiniz için de çok teşekkür ediyoruz” dediler.



Başkan Faruk Özlü ile bir araya geldiler


Kendisi de Düzceli olan Bursa Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi Operasyon Sorumlusu Astronom Furkan Tomak ise “Bir Düzceli olarak Düzce için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. 7’den 70’e herkesin ziyaret edebileceği interaktif deney düzenekleri ve atölye çalışmaları ile hem eğitici, hem de keyifli vakit geçirebileceği bir alan olmuş. O yüzden değerini bilin. Fırsat bu fırsattır, bir an önce gelin gezin diyorum tüm Düzceli hemşehrilerime” ifadelerinde bulundu.


Yaklaşık 25 kişiden oluşan heyet, Düzce Bilim Merkezi ziyareti sonrası Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırlandı. Yöresel lezzetlerden oluşan yemek davetine, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katılarak bilim merkezi yöneticileri ile bir araya geldi.



14 Farklı şehirden geldiler


TÜBİTAK Büyük Ölçekli Bilim Merkezleri Yöneticileri 8. Koordinasyon Toplantısı ise, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Başkan Yardımcısı Cengiz Helvacı başkanlığında, Düzce, Konya, Kocaeli, Kayseri, Elazığ, Antalya Kepez, Gaziantep Müzeyyen Erkul, Trabzon Özdemir Bayraktar, Ankara Alev Alatlı, Aksaray, Denizli, Samsun, İstanbul Esenler, Yozgat Çekerek Bilim Merkezleri ile Bursa Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.


TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Başkan Yardımcısı Cengiz Helvacı toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’de desteklediğimiz bütün bilim merkezlerimizle 2 ayda bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda bilim merkezilerimizin taleplerini değerlendiriyoruz. Türkiye’deki bilim merkezlerimizin etkinliğini ve verimliliğini nasıl daha ileriye taşırızı hep birlikte konuşuyoruz. Onlar sahadalar, vatandaşla ve çocuklarla birebir iletişimde olan onlar. Onlardan gelen geri bildirimleri birlikte değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.



Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’nın yeni valisi Abdullah Erin oldu Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Isparta Valiliği’ne Abdullah Erin getirildi. Mevcut vali Aydın Baruş ise Gümüşhane Valisi oldu. 18 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 16 ilin valisi değişti. Vali-Mülkiye Başmüfettişi görevini yürüten Abdullah Erin Isparta Valiliği’ne getirildi. Mevcut vali Aydın Baruş ise Gümüşhane Valiliği’ne atandı. Abdullah Erin kimdir? 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatına Burdur ili Tefenni ilçesinde kaymakamı olarak başladı. Gülşehir kaymakam vekilliği, Tefenni kaymakamlığı, Doğanşar kaymakamlığı, Bayburt vali yardımcılığı, Şırnak vali yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005-2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2009 yılı Haziran ayında, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) genel sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılında Genel Sekreterlikten ayrılarak Mülkiye Başmüfettişliği görevine geri döndü. 2013 yılı Şubat ayı itibari ile 2 yıl boyunca İçişleri Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. Haziran 2016, Temmuz 2017 arasında Adıyaman valisi olarak görev aldı. 21 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa valisi görevine getirildi. İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi iyi derecede bilen Abdullah Erin, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Aksaray Kadını kocası, kocayı da kayınbabası vurdu: 1 ölü, 1 ağır yaralı Aksaray’da bir süre önce eşiyle kavga eden koca, babasının evine yerleşen karısına kurşun yağdırdı. Kadının babası ise damadına ateş açarken, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, koca ise yoğun bakıma alındı. Olay, gece yarısı Fatih Mahallesi 4164 Şehit İsmail Dağ Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce eşiyle kavga eden R.O. (30), babasının evine yerleşen karısı Fadimana Ok ile görüşmek istedi. Kadının görüşmeyi reddetmesi üzerine kayınbabasının evine giden R.O. burada araç içinde eşinin dışarıya çıkmasını bekledi. Babası M.A. ile apartmandan dışarı çıkan eşini gören R.O. araçtan inip eşine tabancayla kurşun yağdırdı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken baba da belindeki tabancayı çıkartarak damadına ateş açtı. Kadın ve eşi yaralanırken silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yerdeki yaralı karı kocaya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılardan Fadimana Ok yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan kocası R.O. ise tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kayıplara karışan kayınbaba R.A.’nın peşine düşerken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Ankara Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de Adalet Bakanlığınca, Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasına karar verildi. Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının olumlu görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesine ve Karabük İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Karabük olarak belirlenmesine karar verildi. "24 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir" Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük’te idare mahkemesinin kurulduğunu bildirdi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Tunç, "Böylece ülke genelinde 2002 yılında toplam 60 olan idare mahkemelerinin sayısı, 2024 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir. Yeni kurulan idare mahkemelerinin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.