YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 12:41

AKÇAKOCA BELEDİYESİ MART 2012 BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
AKÇAKOCA BELEDİYESİ MART 2012 BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akçakoca Belediye Meclisinin 2012 yılı Mart ayı olağan toplantısı Belediye Hizmet Binasının Meclis Toplantı Salonunda yapıldı Belediye Meclis toplantısında 8 madde görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.
Gündemde ilk olarak yol olarak gözüken Osmaniye Mahallesi Atatürk Caddesi tapunun 77 ada 5 ve 6 nolu parsellerinde kayıtlı alanların satın alınmasına ilişkin karar alındı.
Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün çalışma yönetmeliği oy birliği ile onaylandı.
Akçakoca’da muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt uygulamasının yapılabilmesi için İller Bankasından 2 milyon TL kredi talep edilmesine karar verildi.
Osmaniye Mahallesi tapunun 59 ada 131 ve 132 nolu parselinde kayıtlı belediyeye ait (155,84 m² + 245,92 m² ) alanları komşu parsel sahibinin satın alma talebi oy birliği ile onaylandı.
Bütçe İçi İşletme kurulması kararının ardından, Akçakoca Belediyesinde, 2012-2013 yılları arasında emekliliği dolan işçi statüsünde çalışan 10 personelin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankasından kredi talep edilmesine karar verildi.
Akçakoca’da 1/ 5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları ile 2. Etap 1/bin ölçekli İlave ve Revizyon İmar Planları İmar komisyonuna havale edildi.
Akçakoca Belediyesine ait olan Yeni Mahalle tapunun 193 ada 36 nolu 7240,00 m² miktarındaki alanla mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Yalı Mahallesinde bulunan Yeni Belediye Hizmet Binasının tapunun 2 ada 18 nolu ve şu anda Belediyemiz Hizmet Binasının bulunduğu 7055,03 m²’lik alanın trampa edilmesine ilişkin karar oy birliği ile onaylandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde perşembe sabahı meydana gelen don afetini yerinde inceleyen Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler tahmini don zararını açıkladı. 120 bin dekar ekili alanı bulunan ilçede 90 bin dekarlık bir alanda tahmini olarak 2 milyar 250 milyon TL’lik bir zarar olduğu açıklandı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde Sarıgöl Ovasındaki üzüm bağlarında yapılan tahmini don zararı açıklandı. Ekipler ilk tahmini don zararını yayla bağcılığın yoğun olduğu üzüm ovası denilen Dindarlı, Dadağlı, Alemşahlı bölgelerinde başladı. Burada özellikle Red Globbe üzüm bağları ve Sultaniye üzüm bağlarında önemli don zararının olduğu bildirildi. Daha sonra tahmini don zarar inceleme ekipleri Sarıgöl ovasındaki diğer zarar gören bağlardaki incelemelerini tamamladı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sarıgöl’de toplam ekili dikili üretim alanı: 120 bin dekar. Etkilenen mahalle sayısı: 27. Etkilenen çiftçi sayısı: 2 bin 600 kişi. Etkilenen üretim alanı: 90 bin dekar. Zarar oranı: yüzd 10-80. Afetin tahmini bedelini 2.25 milyar TL olarak tahmin etmekteyiz." Öte yandan Sarıgöl Ziraat Odası başkanlığı da zararın büyük boyutlarda olduğunu ifade ederek don zararının yaralarının biran önce sarılması gerektiğini ifade etti.