YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 12:41

AKÇAKOCA BELEDİYESİ MART 2012 BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
AKÇAKOCA BELEDİYESİ MART 2012 BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akçakoca Belediye Meclisinin 2012 yılı Mart ayı olağan toplantısı Belediye Hizmet Binasının Meclis Toplantı Salonunda yapıldı Belediye Meclis toplantısında 8 madde görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.
Gündemde ilk olarak yol olarak gözüken Osmaniye Mahallesi Atatürk Caddesi tapunun 77 ada 5 ve 6 nolu parsellerinde kayıtlı alanların satın alınmasına ilişkin karar alındı.
Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün çalışma yönetmeliği oy birliği ile onaylandı.
Akçakoca’da muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt uygulamasının yapılabilmesi için İller Bankasından 2 milyon TL kredi talep edilmesine karar verildi.
Osmaniye Mahallesi tapunun 59 ada 131 ve 132 nolu parselinde kayıtlı belediyeye ait (155,84 m² + 245,92 m² ) alanları komşu parsel sahibinin satın alma talebi oy birliği ile onaylandı.
Bütçe İçi İşletme kurulması kararının ardından, Akçakoca Belediyesinde, 2012-2013 yılları arasında emekliliği dolan işçi statüsünde çalışan 10 personelin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankasından kredi talep edilmesine karar verildi.
Akçakoca’da 1/ 5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları ile 2. Etap 1/bin ölçekli İlave ve Revizyon İmar Planları İmar komisyonuna havale edildi.
Akçakoca Belediyesine ait olan Yeni Mahalle tapunun 193 ada 36 nolu 7240,00 m² miktarındaki alanla mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Yalı Mahallesinde bulunan Yeni Belediye Hizmet Binasının tapunun 2 ada 18 nolu ve şu anda Belediyemiz Hizmet Binasının bulunduğu 7055,03 m²’lik alanın trampa edilmesine ilişkin karar oy birliği ile onaylandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ERÜ Hastaneleri’nde, akciğer kanseri cerrahi tedavisinde son gelişmeler anlatıldı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde, ‘Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, akciğer kanseri cerrahi tedavisindeki son gelişmeler anlatıldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Önal tarafından Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere, öğretim üyeleri, hekimler ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Önal, seminerde yaptığı konuşmada; Akciğer kanseri cerrahisinde rezeksiyon şekilleri, cerrahi tedavide uygulanan insizyonlar, minimal invazif cerrahi yöntemleri, minimal invazif cerrahide kullanılan görüntüleme yöntemleri ve cerrahi malzemeler hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Ömer Önal, “Hastanemizde yaklaşık 10 yıldır kapalı akciğer ameliyatlarını tek bir kesiden başarılı bir şekilde yapmaktayız. Akciğer kanseri cerrahisinde temel amacımız; Geride makroskopik veya mikroskobik düzeyde tümör bırakmadan, cerrahi sınırlar temiz olacak şekilde akciğer rezeksiyonu yapmak, ilgili hemitoraksta bulunan lenf notlarının örneklenmesi veya diseksiyonun tamamlanmasını sağlamaktır.” şeklinde konuştu. Akciğer kanseri cerrahisinde uygulanan cerrahi yöntemlere ve şekillerine değinen Doç. Dr. Ömer Önal, meta analizlerle yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler vererek, uygulanan cerrahi yöntemlerin avantajları ve dezavantajlarını anlattı.
Eskişehir Fibromiyalji tedavisiyle ilgili dikkat edilmesi gerekenler Özel Ümit Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Semiha Ülkü Gül, fibromiyalji hastalığı ve tedavisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Fibromiyalji diğer, adı ile yumuşak doku romatizmasının 3 aydan daha uzun bir süre devam eden, yaygın vücut ağrısı ile seyreden kronik hastalık olduğunu aktaran Dr. Semiha Ülkü Gül, bu hastalığım toplumda yüzde 1 ile 4 oranında görüldüğünü söyledi. Hastalığın daha çok 30 ila 50 yaş aralığındaki kadınlarda görüldüğünü ifade eden Dr. Gül, hastaların genellikle vücudun değişik bölgelerinde yaygın ağrı, uyuşma ve elektriklenme şikayetlerinin olduğunu anlattı. Ayrıca hastaların sabah uyandıklarında eklemlerinde katılık hissi, vücutta aşırı yorgunluk ve halsizlik hissettiklerini belirten Dr. Gül, fibromiyalji olanların yoğun bir şekilde uyku sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Fibromiyaljinin uykuya dalmada güçlük veya gece sık sık uyanmaya da neden olabildiğinden bahseden Dr. Gül, bilişsel fonksiyonlarda kayıp, unutkanlık, bir olaya konsantre olamama, baş ağrısı ve bağırsak problemlerinin de bu duruma sıklıkla eşlik ettiğine dikkat çekti. "Nedeni tam olarak bilinmiyor" Fibromiyaljinin nedeninin tam olarak bilinmediğini ifade eden Dr. Gül, yapılan çalışmalarda beyin ve omurilikteki ağrı algılayan alanlarda kimyasal bir bozukluğun olduğu görüldüğünü söyledi. Bu kimyasal bozukluğa etken olarak, genetik faktörlerin yanı sıra stres, travma, bazı enfeksiyonların ve hormonal dengesizliklerin de sebep olabildiğini dile getiren Dr. Gül, “Fibromilyalji teşhisinde herhangi bir laboratuvar veya görüntüleme yöntemi bulunmamakta, teşhis ve diğer hastalıklardan ayırma için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır” şeklinde konuştu. "Non medikal olarak beslenme desteği çok önemlidir." Hastalığın tedavisinde medikal ve non medikal tedavilerin birlikte kullanıldığını aktaran Dr. Gül, tedavilere ilişkin olarak ise şunları kaydetti: “Medikal tedavide ağrıyı düzene sokacak antidepresan ve ağrı kesiciler kullanılmakta, vitamin ve mineral eksikliklerinin giderilmesi de ağrıların azalmasında faydalı olabilmektedir. Non medikal olarak beslenme desteği çok önemlidir. Paketli, işlenmiş gıdalardan uzak durulması ve glutenden eksik beslenilmesinin hastalığın tedavisinde yararlı olduğu gözlenmiştir. Tedaviye destek olması bakımından mutlaka egzersiz programı hazırlanmalıdır. Büyük kas grupların çalıştıran pilates, yoga, yürüyüş, yüzme ve aerobik gibi egzersizlerin ağrıyı azalttığı görülmüştür. Eğer ağrılar fiziksel olarak tek bir bölgede toplandıysa fizik tedavi yöntemi de kullanılabilmektedir. Kuru iğneleme ile kas spazmları çözülebilmekte ve nöral terapi de yine ağrıların azaltılması konusunda fayda sağlamaktadır. Medikal ve non medikal tedavi yöntemleri bir arada kullanılarak hastanın günlük yaşam konforunun daha iyi seviyelere çıkarılması konusunda başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.”