ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:15

Diyarbakır’da karısını darp eden şahıs başkası tarafından etkisiz hale getirildi...O anlar kamerada

A
A
A
Diyarbakır’da karısını darp eden şahıs başkası tarafından etkisiz hale getirildi...O anlar kamerada

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde karısını döven şahsın başkası tarafından etkisiz hale getirildiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.



Çınar ilçesi Fatih Mahallesi’nde iddiaya göre, ismi öğrenilmeyen erkek, dini nikahlı karısını cadde ortasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yumruklamaya başladı. Şiddetti gören başka bir erkek ise, kadının kocasını yumruklayıp etkisiz hale getirdi. Şiddet anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.


İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Polis, tarafları karakola götürürken kadının kocasından şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Körfezli Kübranur karate şampiyonasında ikinci oldu Bursa İller Arası Ümit Genç U21 Karate Ligi 2. Etap Şampiyonası’na katılan Körfez Gençlerbirliği’nin başarılı sporcusu Kübranur Hanne Eraslan kıyasıya mücadelede ikinci olmayı başardı. 29 Haziran tarihinde merhum milli sporcu Emir Buğra Gencan adına Tofaş Spor Salonu’nda düzenlenen Bursa İller Arası Ümit Genç U21 Karate Ligi 2. etabında 35 ilden 72 kulübün katıldığı turnuvada 392 sporcu mücadele etti. Birbirinden zorlu mücadelelere sahne olan turnuvada Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Kübranur Hanne Eraslan ümit kadın +61 kiloda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, "Sporcularımız katıldıkları her turnuvadan madalyalarla dönüyor. Emeklerinin karşılıklarını tatamide galibiyet kürsüde de madalya olarak alan sporcularımız adlarını spor camialarında duyuruyor. Körfez Gençlerbirliği SK olarak sporcularımızın başarıları ile bizler de mutlu oluyoruz ve çalışma azmimiz daha da artıyor. Elde edilen başarılar yeni gençleri spora kazandırıp yetiştirmek için bizi de motive ediyor. Son olarak Bursa’da yapılan turnuvada ikinci olarak başarı hanesine bir derece ve madalya daha ekleyen genç sporcumuz Kübranur Hanne Eraslan’ı ve antrenörlerini tebrik ediyoruz. Sporcularımıza ve bizlere her zaman destek olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e ve kulübümüzün yöneticilerine ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Onların destekler ile 16 spor dalında binlerce sporcumuz yetişerek il, ülke ve uluslar arası müsabakalara katılarak madalyalarla dönüyorlar. Körfez’in sporcu ordusu ve sporcuları başarıdan başarıya koşuyorlar" ifadeleri kullanıldı.
Bursa Mudanya’da hasat zamanı Yeni çeşit buğdaylardan elde edilen yüksek verim, yüzleri güldürdü. Bursa’da buğday üretimi ve verimini artırmak hedefiyle Mudanya İlçesi Dedeköy Mahallesi’nde 6 çeşit buğdayın hasadı yapıldı. Mudanyalı üretici Kaya Ali Sezgiç’in tarlasında kurulan demonstrasyon çeşitlerinin hasadına Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar katıldı. Buğdayın besin maddesi olarak kullanılan bitkiler arasında dünyada ekiliş ve üretim bakımından ilk sırada yer aldığını ifade eden Acar, anavatanı Anadolu olan buğdayın, dünyada 55 ülkenin temel besin maddesi olduğunu Türkiye’de şu anda yaklaşık 55 milyon hektarlık bir alanda 22 milyon ton civarında buğday üretimi yapıldığını söyledi. Acar, "Bursa’da ise oran olarak az ama buğday verimimiz 163 bin ton civarında. Buğday üretiminin artırılması ile ilgili olarak veya buğday çeşitlerini geliştirme ile ilgili bizim bakanlığımıza bağlı araştırma enstitülerimiz var. Bu araştırma enstitülerinde verimi daha yüksek buğday çeşitleri geliştiriliyor ve tescil ediliyor. Mudanya İlçe Müdürlüğümüz, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden elde ettiği çeşitlerle burada yeni bir demonstrasyon kurmuş. Bursa’da buğday verimini yükseltmek adına çalışmalar yürütülüyor. Buradaki buğday çeşitlerini inceledik, verimleri oldukça yüksek görünüyor. Üreticimiz ile de görüştük, o da verimin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Bu demonstrasyonun çiftçilerimiz için faydalı olmasını, bu çeşitlerin Bursa’da yerleşmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum’’ dedi.
Aydın Yunanistan geri itti, Türkiye kurtardı Aydın’da, Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Haziran ayı içerisinde, Yunanistan tarafından geri itilen 61’i çocuk toplam 237 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aydın’ın Didim ve Kuşadası açıklarından lastik bot veya can salları ile Yunanistan’a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yunan sahil güvenliği tarafından geri itilerek ölüme terk edilen düzensiz göçmenler için yapılan çalışmalar, Haziran ayında da hız kesmezken, 1-30 Haziran tarihleri arasında toplam 237 düzensiz göçmen kurtarıldı, 1 göçmen kaçakçısı da yakalandı. Son 1 ayda toplam 10 olay meydana gelirken, kurtarılan 237 düzensiz göçmen ise sağlık kontrollerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre Aydın’da 1 Haziran’da Kuşadası açıklarında 10 düzensiz göçmen kurtarıldı. 11 Haziran’da Didim açıklarında 6’sı çocuk toplam 11 düzensiz göçmen, 12 Haziran’da Kuşadası açıklarında meydana gelen 2 ayrı olayda 9’u çocuk 18 düzensiz göçmen, 17 Haziran’da Kuşadası açıklarında 13’ü çocuk 26 düzensiz göçmen, 20 Haziran’da Kuşadası açıklarında 11’i çocuk 26 düzensiz göçmen, 23 Haziran’da Kuşadası açıklarında 15’i çocuk 21 düzensiz göçmen, 25 Haziran’da Didim açıklarında 15 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı, 26 Haziran’da Kuşadası açıklarında 36 düzensiz göçmen, 28 Haziran’da ise Didim açıklarında 7’si çocuk 13 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Antalya Kepez’in sünnet kayıtları için son tarih 30 Temmuz Kepez Belediyesinin, geleneksel hale gelen sünnet şöleninin kayıtları başladı. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler, 30 Temmuz’a kadar Belediye Sağlık Merkezine başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kepez ilçesinde sünnet heyecanı başladı. Kepez Belediyesi, bu yıl da ilçede ikamet eden sünnet çağındaki çocuklar için sünnet şöleni düzenliyor. Ücretsiz bir sosyal belediyecilik hizmeti olan sünnet şöleninin kayıt süreci ise devam ediyor. Çocukların önce eğleneceğini sonra steril bir ortamda sünnet operasyonlarının yapılacağı şölen için başvurular 30 Temmuz’da sona eriyor. Başvurular Belediye Sağlık Merkezi’ne Kontenjan sayısı sınırlı olan sünnet şöleninin organizasyonu, Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi tarafından yapılıyor. Kepez ilçesinde ikamet eden ve 6 ve 12 yaşındaki çocukların sünnet edileceği şölenin kayıt başvuruları da Belediye Sağlık Merkezi’nde alınıyor. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler, Belediye Sağlık Merkezine başvurarak, kayıtlarını 30 Temmuz’a kadar yaptırabilirler. Kayıt sırasında ailelerden çocuğunun kimlik fotokopisi talep ediliyor. Sünnet çocuklarına ücretsiz şölen Sünnet olacak çocuklar, şölen kapsamında düzenlenecek olan sihirbaz gösterileri konser gibi etkinliklerle eğlenecek. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün bir hediyesi olarak sünnet gömleği, pelerin, asa, şapka, maşallah bandı, papyon, kumaş pantolon, gömlek ve ayakkabıdan oluşan sünnet kıyafetlerini de ücretsiz olarak çocuklara hediye edilecek. Şölenden sonra çocukların sünnet operasyonları ise Kepez Belediye Sağlık Merkezi’nde uzman cerrahlar tarafından sterilize ortamda yapılacak.
İstanbul 15 Temmuz şehidinin babası Ayanoğlu: "Biz de vatanı kurtarma adına bir can bir kan verdik" 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir oğlu şehit, bir oğlu gazi olan İhsan Ayanoğlu, "8 sene geçti ama acılarımız taze. 15 Temmuz’da biz de vatanı kurtarma adına bir can bir kan verdik. Onun için son derece mutluyum, gururluyum, hüzünlüyüm. Bütün duyguları aynı anda yaşıyorum. O günler unutulmuyor" dedi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece Onur Ensar Ayanoğlu ve kardeşi Oğuz Ayanoğlu önce Kısıklı’ya, ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giderek darbeci askerlere karşı mücadele verdi. Onur Ensar Ayanoğlu, yaralılara yardım ederken boynundan ve göğsünden aldığı 2 kurşunla şehit oldu. Aynı gece Oğuz Ayanoğlu ise bacağından vurularak gazi oldu. Şehidin ismi ise Üsküdar Kısıklı’daki bir camiye verildi. Hain darbe girişimi esnasında bir oğlu şehit bir oğlu gazi olan baba İhsan Ayanoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde İhlas Haber Ajansı’na konuştu. "Biz de vatanı kurtarma adına bir can bir kan verdik" Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten 15 Temmuz şehidinin babası İhsan Ayanoğlu, "8 sene geçti ama sanki aynı gün olmuş, bir gün önce olmuş, 1 hafta önce olmuş gibi acılarımız taze. Onu unutmak mümkün değil. Ne bu hainlerin yaptığı hainlikler unutulur ne de bizim şehitlerimiz unutulur. Bu ülkenin bekası için yüz binlerce vatan evladı Çanakkale’den, Dumlupınar’dan, Sakarya’dan, kurtuluş mücadelesinden nice şehitlerimiz var. Bu ülke şehit kanları ile yoğrulmuş. 15 Temmuz’da biz de vatanı kurtarma adına bir can bir kan verdik. Onun için son derece mutluyum, gururluyum, hüzünlüyüm; bütün duyguları aynı anda yaşıyorum. O günler unutulmuyor. Eşimle her hafta oğlumuzun kabrini ziyaret ediyoruz. Unutmak mümkün değil, acılar hep taze. Bu alçakların hainlikleri de taze hala pişman değiller ve ümitleri var. 15 Temmuz’da karşımıza FETÖ çıktı. Başka bir 15 Temmuz’da karşımıza kim çıkacak bilmiyoruz. Onun için dik duracağız bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.
Antalya Gurbetçi boksörün tek hedefi, şampiyonluğunu Türk İslam alemine hediye etmek Almanya’da yaşayan Türk boksör Hüseyin Cinkara, boks hayatı boyunca çıktığı 22 müsabakanın 18’ini nakavtla kazandı. Aralık ayında da unvan maçına çıkacağını duyuran Cinkara, “Unvan maçını da kazanarak Türk-İslam âlemine dünya şampiyonluğu hediye edeceğim” dedi. Almanya’da doğup büyüyen ve profesyonel boks yaşantısında çıktığı 22 müsabakanın 18’i nakavtla olmak üzere tamamını kazanan Türk boksör Hüseyin Cinkara gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. En büyük destekçisi olduğunu söylediği eşi Zeynep Cinkara ile birlikte Side’de tatil yapan Yarı Ağır Sıklet Almanya şampiyonu Kahramanmaraşlı Hüseyin Cinkara, aralık ayında yapılacak olan Yarı Ağır Sıklet dünya şampiyonluğunda da galip gelerek Türk İslam alemini onurlandıracağını dile getirdi. "Şampiyonluğu Türk İslam alemine hediye edecek" 1985 yılında Almanya’da dünyaya geldiğini, 1997 yılından beri de boks yaptığını belirten Hüseyin Cinkara “Bugüne kadar birçok kez eyalet şampiyonluğu, Almanya şampiyonluğu ve uluslararası dereceler elde ettim. Profesyonel olduktan sonra yaptığım 22 karşılaşmada hiç yenilgi yüzü görmezken bu maçların 18’ini nakavtla kazandım. Son olarak Kosovalı rakibimi nakavt ederek Dünya Boks Federasyonu’nda bir numaraya yükseldim ve dünya şampiyonluğu unvan maçına çıkmaya hak kazandım. Aralık ayında yapılacak olan unvan maçını kazanarak Türk-İslam alemine dünya şampiyonluğu hediye edeceğim. Tüm bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen eşim Zeynep Cinkara başta olmak üzere beni yalnız bırakmayan destekçilerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.