ASAYİŞ - 12 Şubat 2024 Pazartesi 11:36

Diyarbakır’da 72 yaşındaki kadın besledikleri köpeğin saldırısına uğradı

A
A
A
Diyarbakır’da 72 yaşındaki kadın besledikleri köpeğin saldırısına uğradı

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde besledikleri köpeğin saldırısına uğrayan 72 yaşındaki kadın, çenesinden yaralandı.

İlçenin Şeyh Şerafettin Mahallesi’nde kalan S.Ş. (72), besledikleri köpeğin saldırısına uğrayarak çenesinden yaralandı. Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan kadın, Kocaköy Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesinin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edildi. S.Ş.’nin tedavisi sürüyor.

Rıdvan Kılıç

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Erciş’te lahana hasadı başladı Van’ın Erciş ilçesinde büyüklüğüyle dikkat çeken ve bölge ekonomisine önemli katkı sunan lahananın hasadına başlandı. Erciş’te her yıl haziran ayında ekimine başlanan ve ekim ayında hasadı yapılan lahana, çiftçilerin kazanç kapısı oluyor. Erciş’te geniş bir alanda ekimi yapılan ve Muş, Bitlis ile Ağrı gibi çevre il ve ilçelere gönderilen lahana, büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Tanesi 50 ila 80 TL arasında satılan lahananın sarması ve turşusu yapılıyor. Pazar konusunda sıkıntılı olan çiftçilerin en büyük temennisi ise bölgede bir turşu fabrikasının açılması. Metin Kılıç isimli vatandaş, turşu ve sarma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çiftçilerin emek sarf ettiği tarlalara geldiğini belirterek, “Bizim memleketimizde ekilen bu lahanalarımız batıya göre çok daha büyük olabiliyor. Belki de 2-3 katı olabiliyor. İhtiyacı olan aileler gelip çiftçilerimizden lahana alabilirler” dedi. Çiftçi İbrahim Canpolat ise lahana yetiştiricisi olduğunu belirterek, “Lahanalarımızı yetiştirdik. Lahanaları haziran gibi ekiyoruz ve ekim gibi çıkarıyoruz. Lahanalarımızı getirdik buraya ama bu sene piyasa yok, piyasa çok durgun ve satamıyoruz. Şu anda 70 ila 100 liraya kadar veriyoruz. Geçen sene de 80 liraya veriyorduk. Bu sene lahana dışarı çıkmıyor, çıkmayınca iç pazarda da para etmiyor ve zarar ediyoruz. Çiftçiler mağdur durumdadır. Bizim isteğimiz, Erciş’e turşu fabrikasının kurulması, kapalı halin yapılması ve çiftçilere destek yapılmasıdır” diye konuştu.
Amasya Amasya Üniversitesi kenevir üretimine başladı, hasada öğrenciler de katıldı Amasya Üniversitesi’nin bir biyoteknoloji firmasıyla işbirliği yaparak 30 dekarlık alanda yetiştirdiği endüstriyel kenevirin hasadı yapıldı. Öğrenciler ve akademisyenlerin hasat ettiği kenevir tarlasında ayrıca 2 bin kilodan fazla bal üretimi de gerçekleştirildi. Tarım ve hayvancılık alanlarında eğitim alan öğrenciler ile akademisyenlerin yolunu tuttukları tarlada elleriyle kökünden sökerek hasat ettikleri kenevir işlenmesinin yanı sıra araştırma-geliştirme faaliyetlerinde kullanılmak üzere depolara kaldırıldı. Tarlaya konuşlanan kovanlardaki arılar 2 bin kilodan fazla kenevir balı da üretti. Elleriyle kökünden söktüler Hem endüstriyel hem de tıbbi alanda geniş bir yelpazede faydalar sunan kenevir bitkisini köküyle beraber sökerek hasat ettiklerini belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Çünkü hocalarımız kökünden de bazı ilaçlar ve kullanım alanları geliştirmek üzere laboratuvara aldılar. İnşallah bunun da kazanımlarını paylaşacağız” dedi. 2 bin200 kilodan fazla kenevir balı üretildi Kenevir ekili alana konuşlanan 110 kovan arıdan 2bin200 kilodan fazla bal üretiminin sağlandığına değinen Prof. Dr. Turabi, şifa kaynağı kenevir balını yakında hizmete girecek Amasya Üniversitesi satış mağazasında da satışa sunacaklarını açıkladı. Ekim alanı genişletilecek ARS Biyoteknoloji firmasıyla yaptıkları işbirliği sonucu çok verimli geçen hasat sonrası kenevir ekim alanını daha da artırmayı düşündüklerine değinen Rektör Turabi, “Geleceğin yeşil ekonomisine kenevirin çok yüksek katkılarının olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl üretimi artıracağız. 90 dekar alanının hemen hemen tamamında kenevir ekimi planlıyoruz” diye konuştu.
Adana Rektör Sözen: “ATÜ’lü olmak bir değerdir” Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, “Unutmayınız ki ATÜ’lü olmak bir değerdir, siz de çok değerlisiniz” dedi. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik ‘Aramıza Hoş Geldiniz’ programı düzenledi. ATÜ Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İki oturum şeklinde gerçekleşen programa ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, başta olmak üzere rektör yardımcıları, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı. “İyi ki ATÜ’lü oldunuz” Programın açılış konuşmalarını yapan Rektör Sözen, “Bugün bizim için güzel bir hafta başladı. Zamanın bizlere kazandırdığı birikim ve yüklediği sorumlulukla, her birinizin ailelerinizin birer gözbebeği olduğunuz bilinciyle, bizlere emanet ettiği siz değerli öğrencilerimize, Üniversitemize adım atığınız bu ilk haftanın önemini anlatmak, heyecanını yaşatmak ve hayatınızda kalıcı yer edinecek bir karşılama yapmak üzere; bu programı tertip ediyoruz. Adana’mızın, üniversitemizin ev sahipliğinde yerleştiğiniz programlarda başarılar diliyorum. Karşılaşacağınız her türlü probleminizde her daim yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. İyi ki ATÜ’lü oldunuz diyorum. Unutmayınız ki ATÜ’lü olmak bir değerdir, siz de çok değerlisiniz” dedi. TEKNOFEST finalistleri için ödül töreni yapıldı Program öncesinde, 2-6 Ekim tarihleri arasında, final aşaması Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen, TEKNOFEST 2024’te yarışarak finale kalan öğrenciler ve onlara danışmanlık yapan hocalara, Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen tarafından belge takdimleri gerçekleştirildi. Bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takımları tebrik eden Rektör Sözen, “Önümüzdeki yıllarda üniversitemizi temsil edecek takımlarında sizlerin olmanızı arzuluyoruz” dedi. Belge takdiminin ardından öğrencilerin kampüs yaşamına daha çabuk uyum sağlaması, kaynaşması ve ATÜ’nün sunduğu imkanları anlatarak, doğru adreslere yönlendirilmeleri için Üniversite Birimleri tarafında sunumlar yapıldı. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Onur Çelik, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Hatice İmge Oktay Başeğmez, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Gül Bozkurt, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Seda Altunköse ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Çiğdem Aras Aktaş birimleri hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler. Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.