GÜNDEM - 22 Mart 2025 Cumartesi 15:48

Asırlık camide yaşlılara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi

A
A
A
Asırlık camide yaşlılara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Hasuni Anaokulu öğrencilerince, ’Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla tarihi Selahaddini Eyyubi Camisinde bir etkinlik gerçekleştirdi.


Etkinlik kapsamında minik öğrenciler, yaklaşık 9 asırlık tarihi Selahaddini Eyyubi Camisini öğretmenleri eşliğinde gezip mukabele ile okunan Kur’an-ı Kerim-i dinledi. Minik öğrenciler okunan mukabele sonrası, daha önce hazırlamış oldukları içinde hurma ve tespih olan hediyeleri camide bulunan yaşlılara hediye olarak verdi. Yapılan anlamlı etkinlikten dolayı yaşlılar ve vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.


Hasuni Anaokulu Müdürü Mehmet Aslan; "Öğrencilerimizle birlikte Selahaddini Eyyubi Camisine gezi düzenlememizin amacı Yaşlılar Haftası çerçevesinde yaşlılarımızı görmek ve onlara bir takım ikramlarda bulunmaktır. Bunu yaparken değerlerimize sahip çıkıyoruz etkinliği kapsamında öğrencilerimizle birlikte Selahaddini Eyyubi Camisine geldik, bayağı keyifle karşılandık. Yaşlılarımız bizi bağırlarına bastılar" dedi.


Silvan İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanı Abdulkadir Tekdal; "Hasuni Anaokulu Müdürü Mehmet Aslan bizleri aradılar, mukabeleden sonra "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamı altında camimizi ziyaret, mukabelemizi dinleme ve Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılarımıza ikramda bulunmak istediklerini söylediler, bizlerde memnuniyetle karşıladık. Önce gençlerimizi, çocuklarımızı aldık üst kata çıkardık, Selahaddini Eyyubi camimizin üst katına aldık. Gençlerimiz çocuklarımız mukabelemizi dinlediler daha sonra yaşlılarımıza ikramda hediyelerde, bulundular en sonda onlarla ilahiler söyledik. Camimizi biraz tanıttık" diye konuştu.


Anaokulu öğrencisi Ümmü Gülsüm Akıntı ise "Yaşlılar Haftası nedeniyle geldik, sizi çok seviyoruz, yaşlılar gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.



Asırlık camide yaşlılara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Belediyesi’nden inşaatlardaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili açıklama Çorum Belediyesi, bir inşaat mühendisinin tutuklandığı usulsüzlük iddialarına ilişkin statik proje konusunda ortaya atılan ve performans analiz raporlarını içerdiği iddia edilen listelere itibar edilmemesini istedi. Çorum Belediyesi’ne yapılan yapı ruhsatı talebinde statik proje hesap raporlarında program veri girişinde değişiklik yapıldığı, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün dikkati sayesinde tespit edilmişti. Çorum Belediyesi tarafından konuyla ilgili bir inşaat mühendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Daha önce yapılıp bitirilen ve yapımı devam eden bazı bina projelerinin statiğinde oynama yapıldığı da iddia edildi. Çorum Belediyesi tarafından yapılan suç duyurusu ve iddialar üzerine konuyla ilgili Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Konuyla ilgili soruşturma sürerken, Çorum’daki çok sayıda binanın eksik beton ve demirle inşa edildiği iddia edildi. Çorum Belediyesi, yaptığı yazılı açıklama ile iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada paylaşılan listelerin gerçeği yansıtmayan bilgiler içerdiği belirtilerek, "Performans analiz raporlarının sonuçlandırılması için çalışmalar devam etmekte olup, bu süreç 2 Nisan 2025 tarihinde tamamlanacaktır. Ancak bazı mecralarda gerçeği yansıtmayan bilgiler içeren listeler paylaşılmakta ve kamuoyunda yanlış algılar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Resmi kaynaklara dayanmayan bu tür bilgilere itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır. Çorum Belediyesi’nin resmi açıklamaları dışında yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.