YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:54

BAYDEMİR, SOSYAL MEDYADA TANIŞTIОI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
BAYDEMİR, SOSYAL MEDYADA TANIŞTIОI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, twitter üzerinden haberleştiği Diyarbakırlılarla bir araya geldi. Konuklarıyla sosyal medya üzerine sohbet eden Baydemir, konuklarına Diyarbakır`ın meşhur ciğer kebabından ısmarladı.
Diyarbakır`daki twitter kullanıcıların buluşma sohbetine katılan Baydemir, "Nerede toplanıyorsunuz? Belediyeden izin aldınız mı? Ben davetli miyim?" şeklinde attığı tweetle gruba katıldı. Baydemir, sohbet sırasında Diyarbakır`daki genç kullanıcıları Büyükşehir Belediyesi`ne davet etti. 21 Nisan Cumartesi günü saat 13.30`da Büyükşehir önünde buluşan 15 kadar twitter kullanıcısı, Başkan Baydemir`i ziyaret etti. Konuklarını karanfille karşılayan Baydemir, sosyal medya üzerine sohbet etti. Baydemir, ana akım
medyanın çoğunluğun sesi olmaktan uzak olduğunu, buna karşın sosyal medyanın vicdanı harekete geçirdiğini söyledi. Çoğunluğun sesi duyulmazsa bunun bir süre sonra öfkeye dönüştüğünü, bunun için mazlumların sesinin duyulmasının önemine dikkat çeken Baydemir, "Mazlumun sesi duyulursa vicdanlar harekete geçer. Vicdanlar harekete geçerse toplum olup bitenleri sorgular. Bu da adaletin sağlanmasına yardımcı olur" dedi.
Sosyal medyanın barış çabası gütmesi ve ortak vicdanı harekete geçirmesi gibi bir işlevi olması gerektiğini belirten Baydemir, "Yanlış ve önyargılı algıyı ortadan kaldırma yükü maalesef bize düşüyor" diye konuştu.
Sosyal medya dilinin barış dili olması gerektiğini belirten Baydemir, hakaret içerikli sözcüklere karşı ya görmemezlikten gelinmesini ya da demoralize olmadan doğru bildiklerini paylaşmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Sosyal medya kullanıcıları ise, Türkiye`nin batı yakasındaki kullanıcıların Diyarbakır ve bölgeye karşı çok önyargılı olduğunu anlattılar. Bir katılımcı, ilk defa Diyarbakır`a gelen bir arkadaşının "A Diyarbakır`da binalar da varmış" sözlerini aktardı. Bir katılımcı da twitter için "3-5 milyonluk metropol kent" benzetmesi yaparak, bu alanın çok kullanılması gerektiğini dile getirdi.
Baydemir, sosyal medya kullanıcılarına Diyarbakır`ı tanıtan rehber ve CD bulunan bir çanta armağan etti. Baydemir, daha sonra konuklarını Umut Ciğercisi`ne götürdü. Twitter kullanıcıları burada fotoğraflar çekerek, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarla Baydemir`le birlikte olduklarını paylaştılar. Baydemir, daha sonra konuklarıyla Rıza Dayının Yeri Çay Evi`nde çay içti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da toprak sağlığı için uluslararası proje Manisa Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası ortakları ile AB Horizon 2024 Proje çağrısına proje başvurusunda bulundu. Toprak sağlığının korunması, bozulan toprakların iyileştirilmesi ve izlenmesinin amaçlandığı ‘SOLLUM’ projesi ile erozyona karşı mücadele ve erozyon nedeniyle verimsizleşen toprakların iyileştirilmesine yönelik yöntemler geliştirilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği’nin Horizon 2024 programı kapsamında, toprak sağlığını iyileştirmek için önemli bir adım attı. Avrupa Birliği araştırma çağrılarında yer alan HORIZON-MISS-2024_SOIL-01: Yaşayan 100 toprak Laboratuvarı (Co Creating solutions for soil health in Living Labs) çağrısı kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Demir Enerji birlikteliğiyle ‘SOLLUM’ projesi hazırlandı. Başvurusu tamamlanan ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin temel yürütücüsü olacağı ‘SOLLUM’ projesiyle toprak sağlığının koruması, bozulan toprakların iyileştirilmesi ve izlenmesini amaçlanıyor. Proje kapsamında Manisa’da erozyona karşı mücadele ve erozyon nedeniyle verimsizleşen toprakların iyileştirilmesine yönelik yöntemler geliştirilecek. Ayrıca erozyon baskısı altında bulunan 11 ayrı parselde toprakların korunması ve iyileştirilmesi için ileri yöntemler uygulanacak. Proje ortağı diğer ülkelerde kendi sınırları içerisinde benzer çalışmaları yapacak. En iyi sonuç alınan yöntemler her ülkede uygulamaya aktarılacak. Proje’de Türkiye’nin yanı sıra İspanya, İngiltere, Yunanistan, Norveç proje ortağı olarak yer alıyor. Projenin kabul olması durumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne 361 bin Euro bütçe verilecek. Proje kapsamında Manisa’da proje alanı olarak özellikle erozyon baskısı altındaki topraklar üzerindeki parseller ‘uygulama laboratuvarı’ olarak seçildi. Projenin hedefleri arasında toprağı erozyondan koruyacak ve iyileştirecek özel malzemelerin geliştirilmesi de yer alıyor.
Nevşehir İtfaiye aracı üzerine çizdiği resmi 21 günde tamamladı Nevşehir’de yaşayan Ressam Serap Lokmacı, itfaiye aracı üzerinde çizdiği resmini 21 günde tamamladı. Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonları arasında yer alan Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki meydanda bulunan 3 katlı binanın dış cephesine itfaiye aracının üzerinde peribacası ve doğa resmi çizen Ressam Serap Lokmacı, sanatını zirveye taşıdığını söyledi. 3 katlı binanın ikince ve üçüncü katlarının 72 metrekare olan dış cephesine, çizdiği resimlerin daha çok kişi tarafından görüleceğini söyleyen Ressam Serap Lokmacı; “15 yıldır profesyonel olarak ressamım. Bu bölgede yaşadığım için benim de bölgeye bir katkım olsun istedim. 21 gün geceleri çalışarak buradaki resmimi tamamladım. Resim bittiğinde ortaya çok güzel bir duvar resmi çıktı. Bu çalışmayı izleyen çok sayıda kişi oldu. Hatta kağıt kalemini getiren çocuklar oldu. Buda beni çok mutlu etti" dedi. Duvar resmini planlarken önce eskizini yaparak ön bir çalışma yaptık. Zemin çok yüksek olduğu için mecburen itfaiye aracında çalışmak durumunda kaldım. İlk zamanlar çok korkuyordum, gün geçtikçe alıştım. Yükseklik benim için bir korku değil, meydan okuma diyebilirim. Yüksek alanlarda çalışmak, eserlerimi daha çok insanlara ulaştırma imkanı sağlıyor. Buda beni çok heyecanlandırıyor. Buna satanı zirvelerde yaşamak diyebiliriz” şeklinde konuştu.