EKONOMİ - 13 Ekim 2024 Pazar 15:27

Çameli’de 2024 sezonu ceviz hasadı başladı

A
A
A
Çameli’de 2024 sezonu ceviz hasadı başladı

DENİZLİ(İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde 2024 sezonu ceviz hasadı başladı. Üreticilere mesaj veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, bol bereketli ve verimli bir sezon geçirmelerini diledi.




Denizli’de yetiştirilen cevizi ile ünlü Çameli ilçesinde 2024 sezonu hasadı başladı. Kabuklu cevizler uzun sırıklarla ağaçtan silkilerek hasat ediliyor. İlçeye bağlı 38 mahallede üreticiler çalışmaya başladı. Kasım ayına kadar sürecek olan hasat çalışmalarında Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, üreticilere mesaj paylaştı. Başkan Arslan, ceviz hasadının önemine vurgu yaparak, "İlçemizde ceviz üretimi yapan ve bu zorlu süreçte emek harcayan tüm üreticilerimize, bol bereketli ve verimli bir sezon geçirmelerini rabbimden niyaz ediyorum. Her birinizin alın teriyle büyüttüğü cevizlerin hem ilçemize hem de ülkemize kazanç sağlamasını temenni ederim. Hasatlarınızın bereketli, ürünlerinizin kaliteli ve pazarınızın geniş olmasını dilerim. Emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacağınız, sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir sezon geçirmenizi gönülden arzu ediyorum. Rabbim işlerinizi rast getirsin, mahsulleriniz hayırlı olsun” dedi.



Çameli, ceviz üretimiyle öne çıkarken, aynı zamanda yerel ürünleriyle de dikkat çeken bir ilçedir. Hasat döneminin başlaması, ilçede ekonomik canlanmaya ve ülke genelinde ceviz ticaretine olumlu katkılarda sağlamaktadır.



Çameli’de 2024 sezonu ceviz hasadı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Erdem Saker’e vefa Bursa Büyükşehir Belediyesi, başkanlığı döneminde şehrin yeşil kimliğine önemli katkılar sunan Erdem Saker’in adını ölümsüzleştirdi. Saker’in başkanlığı döneminde kente kazandırılan Soğanlı Botanik Parkı’nın adı, Erdem Saker Botanik Parkı olarak değiştirildi. Bursa’da kültürden sanata, altyapıdan üstyapıya kadar her alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kente değer katan isimleri de unutmuyor. 1994-1999 döneminde Bursa’da Belediye Başkanlığı yapan Erdem Saker’in adı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi döneminde kente kazandırılan Soğanlı Botanik Parkı’na verilerek ölümsüzleştirildi. Yeni adıyla ‘Erdem Saker Botanik Parkı’nın isim değişim törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçmiş dönem Belediye Başkanı Erdem Saker ve eşi Bengin Saker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Park Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Alper Makam, Sağlık İşleri Daire Başkanı Düşünsel Şentürk ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katıldı. “Sizlerin izinde yürümek bizim için bir gurur vesilesidir” Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlenen törenle Erdem Saker’e gecikmeli de olsa hakkını teslim ettiklerini söyledi. Erdem Saker’in kendi döneminde yaptığı hizmetlerle Bursa’da, çevre kentlerde ve hatta Türkiye’de önemli izler bırakarak hafızalara kazındığını belirten Başkan Bozbey, “Erdem Saker’in görev yaptığı yıllarda birçok yeniliği Bursa’ya getirdiğini biliyoruz. Kentin hem doğasına hem kültürüne katkı sağladığını biliyoruz. Erdem Saker başkanımızın önemli hizmetleri DSİ döneminden başlıyor. Doğancı Barajı‘nın yapılmasıyla başlayan bir süreç. Bizler de Botanik Parkı’na gelen insanların Erdem Saker ismini yıllarca anmasını istiyoruz. Bu doğrultuda parkın adının ‘Erdem Saker Botanik Parkı’ olarak değiştirilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alındı. Sizlerin izinde yürümek bizim için bir gurur vesilesidir. Tüm hizmetlerinizden dolayı Bursalılar adına teşekkür ediyorum. Erdem Saker başkanımızın hatırası ve Bursa’ya olan sevdası bu parkla birlikte yüzyıllarca yaşayacaktır” dedi. Geçmiş dönem Bursa Belediye Başkanı Erdem Saker ise Botanik Park’ın oluşumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bursa Ovası’nın değerli tarım topraklarını korumak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Saker, “O dönemde 1/100.000’lik imar planını çıkararak toprakları korumaya aldık. Yakın Çevre Yolu yapıldıktan sonra çevresinde yapılaşma olmaması amacıyla bir koruma bandı oluşturmayı düşündük. Bu doğrultuda toplam 600 dönümlüm alanda Botanik Parkı’nı ve Hayvanat Bahçesi’ni kurduk. İsmimi parka verdikleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, Erdem Saker ve beraberindekiler tarafından ‘Erdem Saker Botanik Parkı’ tabelasının örtüsü açıldı.